Home » , , » Λίστα Λαγκάρντ, Παπακωνσταντίνου και νέο κόμμα Παπανδρέου (Βίντεο)

Λίστα Λαγκάρντ, Παπακωνσταντίνου και νέο κόμμα Παπανδρέου (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 | 4:40 μ.μ.

Όταν χτες ακούσαμε –στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Star- την συνήθως καλά πληροφορημένη για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, Κάτια Μακρή, να μας λέει ότι θεωρεί πολύ πιθανόν την δημιουργία κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου το οποίο θα λάβει μέρος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και θα προκαλέσει μεγάλη αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, την θεωρήσαμε υπερβολική.

Ο άνθρωπος που λογικά θα έπρεπε να βρίσκετε φυλακή αφού μεθόδευσε την υποταγή της χώρας μας στα Μνημόνια και οδήγησε σε κοινωνική καταστροφή τον ελληνικό λαό, πάει πολύ να θέλει να παρουσιαστεί τώρα σαν σωτήρας εκτιμήσαμε.
Είχαμε διαβάσει εξ άλλου την δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που έχει δημοσιεύσει το «Ποντίκι» και φέρνει το 89% της ελληνικής κοινωνίας και το 70% των οπαδών του ΠΑΣΟΚ να λένε όχι σε «κόμμα Παπανδρέου». Σύμφωνα με την ανάλυση της ίδιας δημοσκόπησης το 24% του εκλογικού ποσοστού του ΠΑΣΟΚ το 2012 (12,28%) που πιθανόν να ψήφιζε κόμμα του ΓΑΠ αντιστοιχεί σε περίπου 3%. Δηλαδή ακόμα και η κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση ενός κόμματος του ΓΑΠ είναι αμφίβολη.
Και επειδή τα επιτελεία των αστικών κομμάτων συνήθως δίνουν μεγάλη βαρύτητα στις δημοσκοπήσεις δεν θεωρήσαμε πολύ πιθανό την δημιουργία κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό.

Μάλλον όμως κάναμε λάθος, γιατί δεν πήραμε υπ’ όψιν μας την … δικαστική περιπέτεια που βιώνει ο Παπακωνσταντίνου. Θα πούμε παρακάτω τι ακριβώς εννοούμε.

Ας δούμε όμως τις σημερινές εξελίξεις. Στην πρωϊνή εκπομπή του Παπαδάκη στον Αντένα ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, απ’ αυτούς που ονομάζαμε «κηπουρούς» του ΓΑΠ, ο Θάνος Μωραϊτης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που μας οδήγησε στα «σημερινά αδιέξοδα» και η οποία αποφάσισε «αριστερή παρένθεση, παίζοντας στα ζάρια την χώρα».
Αμεση η αντίδραση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από το περιβάλλον Βενιζέλου: «Αν κάποιος θέλει να φύγει, ας φύγει μόνος του δεν χρειάζεται να τον διαγράψουμε. Αν θέλει να διασπάσει την παράταξη είναι δικαίωμα του»/

Ακολουθεί και οργισμένη ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ που κάνει λόγο για «υπονομευτές της παράταξης:»:

 «Τα ίδια πάντα δύο0τρία στελέχη που έχουν προφανώς κάνει την επιλογή τους και εκφράζουν μια πολύ συγκεκριμένη αμετανόητη αντίληψη επιδιώκουν να υπονομεύσουν με αυτά που λένε κάθε λίγο και λογάκι τις προσπάθειες της χώρας και της παράταξης. Ασεβούν σε βάρος των συντρόφων και συναδέλφων τους στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως σε βάρος του ελληνικού λαού». 

Αυτά γίνονται στην επιφάνεια. Το παρασκήνιο όπως είναι ποιο ενδιαφέρον.
Είναι γνωστό ότι ο πρώην τσάρος της Οικονομίας και κολλητός φίλος του ΓΑΠ –αυτός τον ανάδειξε- πρόκειται να δικαστεί φορτωμένος με κακουργήματα για την γνωστή υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Όπως ακούμε όμως να μας λέει –στο βίντεο που παραθέτουμε- η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου «η πρωτότυπη λίστα Λαγάρντ δεν έχει βρεθεί ποτέ». Ποιος άραγε την έχει στην κατοχή του; Και πώς την χρησιμοποιεί; Και γιατί ακούμε απ’ την Γιάννα Παπαδάκου να μας λέει ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόλις ανακοινώθηκε η ποινική δίωξη του Παπακωνσταντίνου υπήρξε η εξαγγελία κόμματος από τον Γ. Παπανδρέου; Τι μπορεί να σημαίνει η πρόταση της ότι «θα γίνει μια δίκη για έναν υπουργό ο οποίος λειτουργούσε στα πλαίσια της κυβέρνησης Παπανδρέου»; 

Και τι σημαίνει επίσης αυτό που έγραψε ο στενός συνεργάτης του ΓΑΠ στο Twitter Γιάννης Πανάρετος –χρημάτισε και υφυπουργός Παιδείας σε κυβέρνηση Παπανδρέου-: «"Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου". Και μόνο γι' αυτό πρέπει να υπάρχει κόμμα που θα του δώσει την δυνατότητα να είναι υποψήφιος».

Πολλές αυθαίρετες εκτιμήσεις μπορεί να κάνουμε. Προς το παρόν αρκούμαστε να αναφέρουμε γεγονότα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger