Home » , » Απατεώνες ολκής- Ο λαός στους δρόμους για να αποτρέψει τα σχέδια τους

Απατεώνες ολκής- Ο λαός στους δρόμους για να αποτρέψει τα σχέδια τους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 | 10:22 π.μ.

Ετοιμάζονταν να υπογράψουν μειώσεις μισθών στο δημόσιο, μειώσεις συντάξεων με σχεδόν εξαφάνιση των επικουρικών, φοροεπιδρομή με αυξήσεις ΦΠΑ και άλλα έμμεσα και άμεσα χαράτσια, αύξηση  στα χρόνια ασφάλισης (ο Κουτρουμάνης έλεγε τρομαγμένος «η τρόικα έχει 15 σημεία για το Ασφαλιστικό τα οποία αν τα εφαρμόσουμε θα έχουμε τεράστια μείωση στις συντάξεις...»),διακοπή καταβολής συντάξεων σε συνταξιούχους κάτω των 55 ετών (πχ μητέρες με ανήλικα κλπ) απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων (μονίμων και συμβασιούχων συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών) ως το 2015, αρχίζοντας τις απολύσεις από αύριο με λύση συμβάσεων, κατάργηση θέσεων κλπ κλπ.
 
Ταυτόχρονα κ. Βενιζέλος "επανέλαβε πως αντιλαμβάνεται την αγωνία στην κοινωνία για το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, ωστόσο διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν πρόκειται να υπάρξει απόφαση για νέα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας και δεν θα θιγούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις."

Οι πολιτικοί απατεώνες που μας κυβερνάνε, γαντζωμένοι με πάθος στις καρέκλες τους, ξεθεμελιώνουν κάθε τι που κάνει αξιοβίωτη τη ζωή των εργαζομένων και μας φτύνουν με τα ψέματα τους από πάνω. Οι Γερμανοί όμως έχουν άλλα σχέδια. Απαιτούν ακόμη περισσότερα. Αναγκάζονται να φορέσουν τη λεοντή του σκληρού διαπραγματευτή.

Σπρώχνουν την εκλογή προέδρου πιο μπροστά. Θα κάνουν τα πάντα για να βγάλουν πρόεδρο και με λυμένα τα χέρια να μας κατσικωθούν στο σβέρκο άλλους 18 μήνες. Αν δεν τους βγει, να το παίξουν ηρωικοί εθνικοί διαπραγματευτές και σοβαροί κυβερνήτες και να μας ξανακάτσουν στο σβέρκο.

Νομίζουν ότι έχουν δυνατότητες να το καταφέρουν.  Ας όψονται τα στηρίγματα τους, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, που παρέλυσαν, διέσυραν και απαξίωσαν τις οργανώσεις των εργαζομένων. Ας όψονται οι διάφορες πτέρυγες της αριστεράς (κομμουνιστικής και μη) που τώρα που τις χρειάζονται οι εργαζόμενοι μπροστάρηδες σε ενωτικούς και σκληρούς αγώνες πάνω στις κοινωνικές αντιθέσεις της περιόδου, υπολείπονται του ιστορικού τους ρόλου.

Ας όψονται και οι αυταπάτες των εργαζομένων ότι "μπόρα είναι και θα περάσει" αρκεί να μείνει ο καθένας όσο πιο στεγνός γίνεται και θα έρθουν από μόνες τους καλύτερες μέρες! Μ'  αυτά και μ'  αυτά έγιναν πολιτικοί ηγέτες ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος που μόνο χλεύη θα τους άρμοζε ως κοινοί πολιτικοί απατεώνες ολκής! Ο λαός στους δρόμους όμως αυτή τη φορά θα ανατρέψει τα σχέδια τους.
Δε θα μας κοροϊδεύουν μπρος τα μάτια μας. Αϊ σιχτίρ πια...  

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                         
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

9 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:08 μ.μ.

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΜΕ ΤΡΟΜΟ - ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΡΑ
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας, είναι το απόλυτο ξεβράκωμα του «αγγελικά» πλασμένου κόσμου μέσα στον οποίο φυλάκισαν τη ζωή των ανθρώπων, το μέλλον των κοινωνιών, την υπόσταση των πατρίδων…
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/12/blog-post_438.html
Πρόκειται για μια φυλακή που οι κοινωνίες έχουν μονάχα μια επιλογή, και ένα αμείλικτο δίλημμα στο οποίο οφείλουν να απαντήσουν χωρίς μισόλογα αλλά με ευθύ και ξεκάθαρο τρόπο.

Αυτή τη η φυλακή δεν εξωραΐζεται, δεν κανακεύεται, δεν είναι δυνατόν να την καλοπιάσεις. Αυτή τη φυλακή, ή την γκρεμίζεις ή σε καταπίνει αμάσητο.

Αυτή τη στιγμή, το χρηματιστήριο της Αθήνας, καταγράφει πτώση που ξεπερνά το 8,5%. Στη γλώσσα της τεχνικής ανάλυσης, αυτό το φαινόμενο αποκαλείται μίνι κραχ.

Με τη γλώσσα όμως της πολιτικής νηφαλιότητας, πρέπει να πούμε πως η Ελληνική κοινωνία, βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με έναν ωμό εκβιασμό των «αγορών» που χρησιμοποιούν το χρηματιστήριο και τους κανόνες του, ως εργαλείο για να στηρίξουν τα πολιτικά τους ανδρείκελα. Ως μέσο για να προειδοποιήσουν πως όλοι εκείνοι που επιλέγουν να συμβιώσουν με τους κανόνες τους, μόνο ως ανδρείκελα έχουν το δικαίωμα να λειτουργούν.

Και η σημερινή αθλιότητα, είναι μονάχα η αρχή...
Οι υποκλίσεις στους κανόνες των αγορών, θα φέρουν σύντομα τον επόμενο γενικευμένο εκβιασμό. Και αυτός δεν είναι άλλος από το στραγγαλισμό της «ρευστότητας» των τραπεζών.

Πρόκειται για μια κίνηση, δόλια και ατιμωτική από το τέρας των αγορών που φαινομενικά δείχνει έτοιμο να καταπιεί τα ίδια τα παιδιά του (τις τράπεζες). Στην ουσία όμως με εργαλείο τις τράπεζες και το καθεστώς των επιτοκίων στα spreads, αυτό που επιχειρεί να στραγγαλίσει, είναι την...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/12/blog-post_438.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger