Home » , » Ανακοίνωση oργανώσεων της Αριστεράς: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/12 στα Προπύλαια

Ανακοίνωση oργανώσεων της Αριστεράς: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/12 στα Προπύλαια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 | 12:19 μ.μ.

Εργαζόμενοι,

Η κυβερνητική πρωτοβουλία για την επίσπευση της εκλογής του ΠτΔ δείχνει τα τεράστια αδιέξοδα της αντιδραστικής πολιτικής των μνημονίων, της τρόικα, της ΕΕ και του κεφαλαίου, που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση επιδιώκει μέσα σε κλίμα χυδαίων εκβιασμών, απροσχημάτιστης στήριξης των μηχανισμών της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού (βλ δηλώσεις εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γερμανών αξιωματούχων κλπ) και παρέμβασής τους στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις υπέρ των Σαμαρά-Βενιζέλου, να περάσει τον κάβο της προεδρικής εκλογής για να συνεχίσει για 1.,5 ακόμα χρόνο την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων που έχει ήδη προετοιμάσει και συμφωνήσει με την τρόικα!

Για αυτούς τους λόγους οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες. Η διαδικασία εκλογής του ΠτΔ πρέπει να βρει τους εργαζόμενους στον δρόμο, σε μεγάλες διαδηλώσεις, απεργίες και κινητοποιήσεις για να μην περάσουν οι εκβιασμοί.

Για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, να συντρίψουμε τη μνημονιακή συγκυβέρνηση και τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν.

Να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία που θα βάζει μπροστά τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας έξω από την φυλακή των μνημονίων, του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ, της επιτροπείας, της εκμετάλλευσης,  του αυταρχισμού της κυβέρνησης και του κράτους έκτακτης ανάγκης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6.00 μμ στα Προπύλαια

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
Ε.Ε.Κ
ΟΚΔΕ
«Πρωτοβουλία για την αριστερή μετωπική συμπόρευση»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:27 μ.μ.

Εμπρος να βγαλουμε τον Τσιπρα, για αριστερο μνημονιο.
Ειναι γλυκια η κουταλα.

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:36 μ.μ.

Ολα τα μετρα ειναι στρατηγικες επιλογες της αστικης ταξης και της Ε.Ε. ο λαος δεν εχει κανενα συμφερον να εγκλοβιστει κατω απο την σημαια τμηματων της αστικης ταξης. Πρεπει να παλεψει κατω απο την δικη του ταξικη σημαια ενισχυοντας την λαικη συμμαχια με στοχο. Μονομερης διαγραφη του χρεους Εξοδος απο την Ε.Ε κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης κεντρικο σχεδιασμο εργατικο ελεγχο. Καμμια αναμονη καμμια αυταπατη καμμια ανοχη. ενισχυουμε παντου το ΚΚΕ για ισχυρη Εργατικη Λαικη Αντιπολιτευση. Απομονωνουμε τους διασπαστες της ταξης μας τσιρακια του καπιταλισμου. Αλλος δρομος δεν υπαρχει

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:52 μ.μ.

Καλως της ουρες του συριζα. Βαζουμε και λιγο σαλτσα για συγχηση και βουρ να σπρωξουνε τον συριζα σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια. Δεν ειδανε ΚΟΜΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΤΕΞΑΣ ΣΕΒ. Δεν ειδανε την αγγελοπουλου τον μαρινακη να δηλωνουνε συριζα. ολα για την καρεκλα και ο λαος να πειναει και να γινονται κατασχεσεις σπιτιων. Αυτος ητανε ειναι και θα ειναι για παντα ο οπορτουνισμος

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:32 μ.μ.

Βρε λύσσα που έχει πιάσει κάποιους κκεδες!! Ξυδάκι παιδιά! Αν θέλετε, σας περιμένουμε να έρθετε και εσείς μαζί μας στη συγκέντρωση. Επίσης, συγκροτείται και νέος συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων. Θα χαρούμε πολύ αν αποφασίσετε να συμμετάσχετε!!

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:39 μ.μ.

Ο συντονισμος πρεπει κατι να συντονιζει. Τα υπουργια τα συντονιζει το υπουργικο συμβουλιο.
Εμεις σας περιμενουμε χρονια τωρα στο ΠΑΜΕ που αποτελειτε απο εργατικα συνδικατα αλλα μαλλον θα περιμενουμε πολλα χρονια.
Παντως μετα απο τη διαδηλωση για την πρκυρηξη εκλογων μεσω της καταψηφισης προεδρου μην μπειτε ξανα στον κοπο να μιλισετε για το ποιος καλλιεργει εκλογικες αυταπατες. Κοιταχτειτε στον καθρεπτη...

17 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:29 μ.μ.

Κάλπη Μπροστά μας ;.../ Κάτι Τρέχει.../ 15-12-2014

του Ελευθεριακού *9

Κάθε μέρα που περνά οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες ύστερα από την απόφαση της συγκυβέρνησης να επισπεύσει την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Εξελίξεις που χαρακτηρίζονται από την ανοικτή στήριξη της τρόικας στην συνέχιση της πολιτικής (ακόμα και με πιο βάρβαρα μέτρα) και στην κυβέρνηση, τους εκβιασμούς και τα τρομοκρατικά διλήμματα (που στο χορό μπήκανε και τα ΜΜΕ).

Παρόλο που εκτιμούμε ότι δύσκολα η κυβέρνηση θα βρει τους 180 βουλευτές, η απόφαση της για εκλογή τώρα για πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν αναγκαστική μιας και τα μέτρα που θα φέρει με τις πιέσεις της τρόικας δύσκολα θα γινόντουσαν δεκτά από την παρούσα βουλή (ανοικτά διαφωνούσαν βουλευτές και των 2 κομμάτων), έτσι ελπίζει ή στον εκβιασμό των βουλευτών να στηρίξουν την εκλογή ή στην οικονομική τρομοκρατία (συνυφασμένη με την κυρίαρχη ιδεολογία) απέναντι στην επιλογή των ψηφοφόρων.

Έτσι οδηγώντας σε μια εκλογική αναμέτρηση, "βέβαιο" θα έχουμε μια νίκη, μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα είναι η απαίτηση της κοινωνικής πλειοψηφίας που έχει δεχτεί την επίθεση του καπιταλιστικού κόσμου...σε αυτή την "ελπίδα" πλατιών κομματιών της εργατικής τάξης, ανέργων, νεολαίας, συνταξιούχων ο πιο "δεξιός" ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να φέρει ριζικές αλλαγές. Όμως όποιος / α είναι μέσα στον κόσμο, μέσα στην τάξη δεν μπορεί να μην πάρει υπόψιν της την απαίτηση για αλλαγή σελίδας και να φύγει η λαομίσητη κυβέρνηση...Όποιος καλεί προεκλογικά (!!!) τον λαό να γίνει πρωταγωνιστής (!!!, δεν το έχει κάνει τα 2 τελευταία χρόνια θα το κάνει τώρα ;) (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ο λαός είναι σοφότερος από εμάς και θα δώσει την απάντηση του στις εκλογές (με τις αυταπάτες του και χωρίς να ελπίζει πολλά).

Σε αυτή την πολιτική και κοινωνική ρευστότητα (με μεγάλες κοινωνικές διεργασίες) θέλουμε να τονίσουμε ότι με όποιο τρόπο συμμετέχει ο κόσμος του α/α και της επαναστατικής αριστεράς (στάση για αποχή, άκυρο, ψήφος στην υποταγμένη ή μη αριστερά) έχει "μικρή βαρύτητα" μπροστά στις μάχες που θα αναδειχθούν μπροστά μας....ΤΩΡΑ είναι η ώρα για ανασυγκρότηση του ανταγωνιστικού - ταξικού - αντικαπιταλιστικού κινήματος ενάντια στην καπιταλιστική ζούγκλα υπερασπίζοντας το ψωμί και τη ανίχνευση του εναλλακτικού οράματος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο...την κοινωνία του ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ

17 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:18 μ.μ.

Ηταν κι ο Προβόπουλος εκεί και κρατούσε πανό για την υγιή τοκογλυφία και το ανεπαχθες χρεος.
Αριστεροί λεβέντες των σταδίων.
Λαγοί των Προβοπουλων.

Ανώνυμος
18 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:09 π.μ.

Ενα ΚΚ σε μη επαναστατικες συνθηκες κανει συγκεντρωση δυναμεων παλευοντας μεσα απο το ταξικο μετωπο και την λαικη συμμαχια για την ανατροπη του καπιταλισμου. Μενει μακρια απο οποιαδαπητο αυταπατη για αστικη διαχειρηση. Αυτη ειναι η ιστορικη αποστολη του ΚΚΕ και οχι να σπρωξει το ανταριζα στην κυβερνηση. Κμμια αναμονη καμμια αυταπατη καμμια ανοχη

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger