Home » , » Επιτέλους μια δικαστική απόφαση που δικαιώνει εργάτες - Ακυρες οι 117 απολύσεις των εργαζόμενων στα Τσιμέντα Χαλκίδας

Επιτέλους μια δικαστική απόφαση που δικαιώνει εργάτες - Ακυρες οι 117 απολύσεις των εργαζόμενων στα Τσιμέντα Χαλκίδας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 | 3:23 μ.μ.

Χρόνια είχαμε να δούμε μια δικαστική απόφαση που να δικαιώνει εργαζόμενους. Οπως μαθαίνουμε από το eviaportal το Πρωτοδικείο Χαλκίδας σήμερα με απόφαση του θεωρεί άκυρες οι 117 απολύσεις των εργαζόμενων στα Τσιμέντα Χαλκίδας και οι εργάτες επιστρέφουν στις δουλειές τους.

Για την ιστορία οι απολυμένοι των Τσιμέντων Χαλκίδας είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη με αγωγές προκειμένου να ακυρωθούν και να κριθούν παράνομες οι 117 απολύσεις που πραγματοποίησε η πολυεθνική Lafarge από τον Απρίλιο του 2013 έως και τον Ιούλιο του 2014.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας που αναφέραμε οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν στέλνοντας ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία της Lafarge ότι ο εκφοβισμός της εταιρείας δεν θα περάσει, ότι ο αγώνας τους παραμένει ζωντανός και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με όλες τις δυνάμεις τους με τελικό στόχο την επαναλειτουργία του Τσιμεντάδικου.

Η χαρά των εργαζόμενων ήταν τόσο μεγάλη που αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς μέσα στο χώρο του εργοστασίου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger