Home » , » Στην ρότα του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Στην ρότα του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Από giorgis , Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 | 3:38 π.μ.

Του Γ. Γ.

Μια και δεν έχω καμιά εκτίμηση στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να κάνω  πολιτική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.
Επιφανειακά μπορώ να πω ότι πιθανόν το μέγεθος της εκλογικής νίκης του Σύριζα να μην ήταν αναμενόμενο.

Από κει και πέρα είναι εξαιρετικά προβληματικό φαινόμενο ότι η ναζιστική συμμορία διατηρεί σχετικά ένα μεγάλο ποσοστό στο εκλογικό σώμα,

Είναι θετικό το γεγονός  ότι σε τέτοιες συνθήκες πόλωσης το ΚΚΕ αυξάνει τις δυνάμεις του απ’ τις περασμένες βουλευτικές εκλογές, ενώ πρέπει να προβληματίσει τους συναγωνιστές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ειδικά όσους συγκρότησαν το ψηφοδέλτιο ΑΝΤΑΡΣΥΑ –ΜΑΡΣ γιατί η ανταπόκριση που είχαν στο εκλογικό σώμα σίγουρα δεν πρέπει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους.

Απ ότι ακούμε απ τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων σήμερα στις 10.30 θα υπάρξει συνάντηση Τσίπρα – Καμένου για να καθοριστεί η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης.Αυτό απο μόνο του σημαίνει πάρα πολλά.

 Περιμένω να δω σχετικές αναρτήσεις στο μπλοκ μας μας και θα ξανατοποθετηθώ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2015 στις 9:24 π.μ.

Η συμπάθειά σου στο ΚΚΕ μην σε οδηγεί σε κοτσάνες:
Οι ψήφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ ανέβηκαν 93% απ'το '12 ενώ του ΚΚΕ 22%. Τα ποστοστά είναι +0,31% και +0,97% αντίστοιχα, δεδομένου ότι οι μεν είναι υποδεκαπλάσιο μέγεθος των δε.
Και οι δυο έρχονται λίγο πιο κάτω από το τι πήραν στις ευρωεκλογές: -0,64% το ΚΚΕ και -0,08% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, με πτώσεις 3,2% και 4,6% για τα απόλυτά τους.
Θα έλεγα ότι κινούνται, όπως τα περισσότερα μικρά κόμματα, παραπλήσεια στην περιοχή λίγο πιο κάτω των ευρωεκλογών. Ακόμα και τα γα_μ_@να "αυγά" αυτή την κίνηση διαγράφουν.
Τεσπά, αν το ΚΚΕ τα πηγε μια φορά καλά, τα wildlings (κατά την ανοιξιάτικη σάτυρα) της αριστεράς τα πήγαν 5.
Το αντί να βλέπεις (και) τη δικιά σου καμπούρα να βλέπεις μόνο των αλλωνών, όπως και η ιστορία με την αλεπού και τα κρεμαστάρια, σου λένε τίποτα?
Ο στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ μου φαίνεται πια είναι να "αντέχει"...

Opca

26 Ιανουαρίου 2015 στις 1:31 μ.μ.

Παιδιά, να συνειδητοποιήσουμε σιγά σιγά τι έχει συμβεί! Κοσμογονία! Η Ελλάδα στρίβει το τιμόνι της ευρωπαικής ιστορίας αριστερά! Να υποκλιθούμε στον ελληνικό λαό που έκανε αυτό το μεγάλο βήμα σε μια μαύρη Ευρώπη! Αυτό είναι το δεύτερο 1821 και η δεύτερη εθνική αντίσταση!

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2015 στις 4:09 μ.μ.

Πρώτη σύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως και στο ειδικό τμήμα κράτησης των φυλακών Δομοκού αλλά και σε εκείνες των Διαβατών. Συγκεκριμένα:

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (ψήφισαν 148)

2015 2012

ΣΥΡΙΖΑ: 65,7% 29,1%
Χ.Α: 12,8% 8,68%
ΝΔ: 10%
ΚΚΕ: 2,86
ΠΟΤΑΜΙ: 2,86

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (ψήφισαν 41)

ΣΥΡΙΖΑ: 67,65%
Χ.Α: 26,47%
ΠΟΤΑΜΙ: 5,88%

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ (ειδικό τμήμα)

ΣΥΡΙΖΑ: 76%
Χ.Α: 19,15%
ΠΟΤΑΜΙ: 4,77%


ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: 72,83%
ΝΔ: 9,6
Χ.Α: 7,17%


Ηλέκτρα
26 Ιανουαρίου 2015 στις 7:46 μ.μ.

Το καθολικό εκλογικό δικαίωμα αποτελεί δείκτη της ωριμότητας των διαφόρων τάξεων στην κατανόηση των καθηκόντων τους. Δείχνει πώς σκέπτονται οι διάφορες τάξεις να λύσουν τα προβλήματά τους. Η ίδια η επίλυση των προβλημάτων αυτών δεν κατορθώνεται με τις ψηφοφορίες, αλλά με όλες τις μορφές της ταξικής πάλης.
Β. Ι. Λένιν
Το πιο πάνω σαν υπενθύμιση για τη στάση απέναντι στις εκλογές και σε όσους τις απολυτοποιούν και σε όσους τις υποτιμούν, αλλά και για το τι κάθε χρονική στιγμή αποτυπώνουν.
Όσο για το αποτέλεσμα. Το ίδιο το ΚΚΕ στην καρτέλα με βάση την οποία κάνει τις συγκρίσεις, επιλέγει τον Ιούνη του ΄12 και όχι τον Μάη του ΄12 ή τις τελευταίες ευρωεκλογές. Ρεαλιστικά παραδέχεται ότι ο Ιούνης του ΄12 ήταν σημείο τομή για τους νέους συσχετισμούς μέσα στην αριστερά αλλά και το υπόλοιπο πολιτικό σκηνικό σε επίπεδο εκλογικής αποτύπωσης, στο πλαίσιο της περιόδου που άνοιξε το ΄10 και δεν έκλεισε. Με βάση, λοιπόν, τον Ιούνη του ΄12 όποιος θέλει να βγάλει συμπεράσματα, τα βγάζει. Το ΚΚΕ επανασυσπείρωσε ένα μέρος των ψηφοφόρων του σε σχέση με τις απώλειες μεταξύ 2009 και Ιούνη του ΄12. Θετικό. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αύξησε το ποσοστό της και σε σχέση με το 2009 και σε σχέση με τον Ιούνη του ΄12, διπλασιάζοντας σχεδόν τις ψήφους μέσα σε ένα εκρηκτικό "θέλουμε να φύγουν αυτοί". Θετικό για όσους μπορούν να ανιχνεύσουν βαθύτερα έξω από τους μικροανταγωνισμούς των κύκλων της "μικρής" αριστεράς και δεν πάσχουν από κοινοβουλευτικό κρετινισμό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger