Home » » ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ: Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ: Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 | 3:27 π.μ.

Ο λαός καταδίκασε αποφασιστικά και γκρέμισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση της χώρας. Καταδίκασε ταυτόχρονα όλα τα κόμματα που οργάνωσαν και διαχειρίστηκαν την αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, με την καταβύθιση της ΔΗΜΑΡ και του ΛΑΟΣ και την τοποθέτηση του κόμματος Γ. Παπανδρέου εκτός Bουλής

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε καθαρή εκλογική νίκη, εκφράζοντας το αίτημα του λαού «να φύγουν» αυτοί που κατέστρεψαν τη ζωή του και να έρθουν φιλολαϊκές αλλαγές. Αυτή η ελπίδα, ωστόσο, δεν  μπορεί να δικαιωθεί με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που έχει δώσει διαπιστευτήρια ότι δεν πρόκειται να συγκρουστεί, αντίθετα θα κινηθεί μεσα στο πλαίσιο Ευρωζώνης - ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Αρνητικό και ανησυχητικό στοιχείο η κατάκτηση, παρά την κάμψη της, της τρίτης θέσης από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της ΧΑ. Ο αγώνας, ιδεολογικός, πολιτικός και κινηματικός, για το τσάκισμα των φασιστών είναι ανάγκη να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ιδιαίτερα μέσα στη νεολαία και στις γειτονιές.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αυτή τη φορά η μεγάλη εκλογική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνοδεύτηκε με απορρόφηση δυνάμεων από τα αριστερά του,  γεγονός που αποτυπώνει μια ευρύτερη τάση αναζήτησης ανατρεπτικής πολιτικής.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της Πολιτικής Συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ, με την ενίσχυσή της σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου 2012, μέσα σε συνθήκες πόλωσης και εκλογικών διλημμάτων, αποτελεί ένα μικρό θετικό βήμα. Αποτελεί κυρίως έκφραση της πολύ ευρύτερης δυνατότητας της αντισυστημικής, σε μετωπική κατεύθυνση Αριστεράς,  να συμβάλει στην αντεπίθεση του μαζικού λαϊκού κινήματος. Και σε αυτό το καθήκον θα ανταποκριθεί την επόμενη μέρα. Με στόχο να καταδικαστεί και να αλλάξει η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόστηκε και όχι μόνο ο διαχειριστής.

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για την προσδοκία του κόσμου για αλλαγή σελίδας και ανατροπή της βαρβαρότητας. Η συμβολή των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς στην ενίσχυση της κοινωνικής απαιτητικότητας, για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν, για να κατακτήσουμε όσα μας ανήκουν,
Θα δώσει ώθηση στην αναγκαία εργατική λαϊκή αντεπίθεση.  Χωρίς «ανοχή» στην αντιλαϊκή πολιτική και στο κοινωνικό σφαγείο που έχει επιβληθεί, χωρίς «περίοδο χάριτος» σε νέα διαχείριση.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2015 στις 6:09 π.μ.

ΚΚΕ σαν ατσάλινος βράχος, η ανταρσία έφαγε μαρς!!!
Εν δυο κάτω
Εν δυο κάτω
Εν δυο κάτω
πατερίτσα του Μάαστριχ και της εε.
Εν δυο κάτω
Εν δυο κάτω
Εν δυο κάτω δεν πάει παρακάτω!!
https://www.youtube.com/watch?v=YsOPy8u9dsg

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2015 στις 1:42 μ.μ.

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι ξεκαθαρα ΑΧΡΗΣΤΟ μορφωμα. Οσοι θελετε σταδια να πατε στο ΣΥΡΙΖΑ οσοι θελετε μονοκονδυλια ανατροπη καπιταλισμου ΚΚΕ. Ελεος οταν μιλατε εσεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αλλους ολο τα ποσοστα αναφερετε για εσας ομως αλλα κριτηρια. Αντε να χαθητε ρε παιδακια που δεν ξερετε να χανετε

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2015 στις 2:12 μ.μ.

ΚΚΕ σαν ατσάλινος βράχος, η ανταρσία έφαγε μαρς!!!
Εν δυο κάτω
Εν δυο κάτω
Εν δυο κάτω
πατερίτσα της καμένης αριστεράς του Μάαστριχ και της εε. και του βρόμικου 2015
Εν δυο κάτω
Εν δυο κάτω
Εν δυο κάτω δεν πάει παρακάτω!!
https://www.youtube.com/watch?v=YsOPy8u9dsg

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2015 στις 4:58 μ.μ.


Η ρεφορμιστική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια μεγάλη νίκη.

Η κομμουνιστική αριστερά, τελικά πήρε κάτι από την εκλογική αριστερή στροφή ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας, της εργατικής τάξης και του λαού. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διπλασιάζει σχεδον το πολύ χαμηλό 0,3% σε 0,6% σε σχέση με τις εκλογές του ιουνίου ’12. Καταφέρνει να επανασυπειρώσει ένα τμήμα από τον κόσμο που την στήριξε σε αυτές τις εκλογές.

Οι παραπάνω ψήφοι της προέρχονται από ένα μικρό ρεύμα ριζοσπαστικοποίησης του λαϊκού και του εργατόκοσμου που δεν εγκρίνουν την δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ δείχνει ότι έγινε ένα μικρό διακριτό βήμα στην προσπάθεια συμβολής στην οικοδόμηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ρήξης και ανατροπής.

Το κκε με το 5,4% έχει 0,9% σχεδόν μια μονάδα άνοδο, σε σχέση με το 4,5% των εκλογών του Ιουνίου ’12. Ισα όμως που καταφέρνει να επανασυσπειρώσει ένα μικρό τμήμα από το 8,5% που είχε στις εκλογές του Μαϊου του ’12.

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2015 στις 4:58 μ.μ.


Το αποτέλεσμα για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αξιοπρεπές αν και μικρό φυσικά. Για τους εξής λόγους:

α. ΔΕΝ έχει καμμία πρόταση για οποιαδήποτε μορφή και περιεχόμενο κυβέρνησης στο έδαφος του καπιταλισμού. Δεν το αξιολογώ ως θέση, απλά το καταγράφω. Σε μια περίοδο όμως που η εργατική τάξη και ο λαός ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, είναι φανερό πως δεν έχει καμμία δυνατότητα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο να κάνει ένα μεγάλο εκλογικό άλμα.

β. Θα μπορούσε όμως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να έχει ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα, ΑΝ υλοποιούσε έγκαιρα την απόφαση της 2ης Συνδιάσκεψης με θέμα την Μετωπική Συμπόρευση. Αργησε πολύ όμως. Παρόλαυτά η εκλογική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ και το επαρκές -ταξικά και ευρύτερα λαϊκά- περιεχόμενο αυτής, ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ στο να υπάρχει αυτο το αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

γ. ενας τρίτος λόγος που φρενάρει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκλογικά αλλά ΚΥΡΙΩΣ κοινωνικά, είναι φυσικά η ανύπαρκτη μέχρι πριν ελάχιστο καιρό, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ!!! Αναστροφή αυτής της άσχημης και αντιδημοκρατικής κατάστασης, έγινε με την διαδικασία των συνελεύσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, των τοπικών και κλαδικών της οργανώσεων. Οπου σε αυτές τις συνελεύσεις, ΕΓΙΝΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ.

Η διαδικασία αυτή ήταν προτώγνρη για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εάν παγιωθεί αυτή η διαδικασία, όπου αναδυκνύονται οι κλαδικές και οι τοπικές οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αποφασιστικά σώματα που συνδιαμορφώνουν την κεντρική φυσιογνωμία της, τότε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παέι πολύ καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2015 στις 6:32 μ.μ.

Βρε σας περασε ο Γκλετσος ο Λεβεντης και ο πιασμενος με ψευτικο ποθεν εσχες και εκατομμυρια σε οφ σορ μνημονιακος Καρατζαφερης!!!!!!! ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ;;;; ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ Ε Λ Ε Ο Σ!

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2015 στις 2:06 π.μ.

Και σένα ΚΚΕδάκο σε πέρασε ο άχρωμος και άοσμος αστός λαμογιοδημοσιογράφος Θεοδωράκης και σε πέρασε και η ναζιστική με οφσορ και ΜΚΟ Χρυσή Αυγή, αλλά ΔΕΝ σε βλέπω να χαλιέσαι! 2 μέτρα και 2 σταθμά μονο και μόνο για να νιώσεις κάποιος! Ουστ άχρηστε!!! Ε Λ Ε Ο Σ!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger