Home » , » Θυσιάζουν το πολιτικό πτώμα Παπακωνσταντίνου για να σωθούν οι υπόλοιποι (Βίντεο)

Θυσιάζουν το πολιτικό πτώμα Παπακωνσταντίνου για να σωθούν οι υπόλοιποι (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 | 11:38 π.μ.


Ξεκίνησε σήμερα απ’ τις 9 το πρωί η δίκη του πρώην υπουργού  οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου. Υα όσα έχουν διαδραματιστεί μέχρι τώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου όπου δικάζεται ο Γ. Παπακωνσταντίνου για τα κακουργήματα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, τα παρακολουθούμε στο βίντεο ου παραθέτουμε.

Το πρώην Πασοκικό στέλεχος είναι το εξιλαστήριο θύμα και πιθανόν να μην πείσει τους δικαστές στην αθωότητα του, όπως ισχυρίζεται, για την κατηγορία την οποία αντιμετωπίζει ότι ο ίδιος έσβησε από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων για να μην γίνει φορολογικός έλεγχος σε βάρος τους αλλά και να μην θιγεί η  πολιτική εικόνα του.

Εδώ δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι ο πρώην τσάρος της οικονομίας βρίσκεται κατηγορούμενος μετά μια απόφαση προανακριτικής επιτροπής της βουλής που εξυπηρέτησε καραμπινάτες πολιτικές σκοπιμότητες. Μάλιστα  ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «συγκάλυψη και κουκούλωμα» του πορίσματος της πλειοψηφίας, εκτιμώντας ότι υπάρχει «μια άνευ προηγουμένου στάση αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας προς τον Ε. Βενιζέλο».


Θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε ένα απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας:

Η υπόθεση «Λίστα Λαγκάρντ» είναι σημαντική γιατί αποκαλύπτει πως η αφρόκρεμα της πολιτικής και της οικονομίας επί δεκαετίες έχει βρει τον τρόπο να φοροδιαφεύγει και να αυτοαμνηστεύεται. Αποκαλύπτει πως οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν τα πάντα, ακόμη και παρανομίες, για να μην διαταράξουν την καταστροφική για τη χώρα λειτουργία αυτού του συστήματος, γιατί είναι το δικό τους σύστημα.

Ακόμη και την ώρα που αποδεικνύεται πως ο Βενιζέλος δεν παρέδωσε τη Λίστα στο υπουργείο και την εξαφάνισε επί η μήνες παίρνοντας την στο σπίτι του, η κυβερνητική πλειοψηφία αρνείται να τον παραπέμψει στην Προανακριτική της Βουλής. Δηλαδή στον ανακριτή, αφού αυτό το ρόλο έχει για τους υπουργούς η Προανακριτική. Αρνείται ακόμη και να διερευνήσει τις ευθύνες του, όπως κάνουν οι ανακριτικές αρχές για οποιονδήποτε Έλληνα υπάρξει ακόμη και μια ανώνυμη καταγγελία. Για τον Βενιζέλο δεν υπάρχουν ανώνυμες καταγγελίες, αλλά το πραγματικό γεγονός είναι ότι χειρίστηκε τη 

Λίστα όπως και ο προκάτοχος του.
Όχι, η κυβέρνηση δεν συμπαρίσταται με τον τρόπο αυτό στον εταίρο της. Παλεύει για την επιβίωση της. Αν ο Βενιζέλος παραπεμφθεί, απειλεί πως θα ρίξει την κυβέρνηση. Η απόδοση δικαιοσύνης, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν είναι η πρώτη τους επιλογή, σκοντάφτει στο βασικό ζητούμενο της επιβίωσης.

Μοιραία λοιπόν πρέπει να θυσιαστεί κάποιος. Αυτός είναι ο -έχων σίγουρα ευθύνη- Παπακωνσταντίνου, για να σωθούν οι υπόλοιποι.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:16 μ.μ.

Πρωτον,παρακαλω την κ. Λανγκαρτ,να μην εχει το υφος,οτι και καλα,ανακαλυψε τον τετραγωνισμο του κυκλου,και ως ετσι,της χρωστα η ανθρωποτητα!Φοροδιαφυγη υπαρχει,απο καταβολης κρατους,κυρια μου,αφηστε τις τσαχπινιες,η Βουγιουκλακη ,μια ηταν,και ηταν ολοδικη μας!!!! Και για να σοβαρευτουμε,το θεμα με τον κ.Παπακωνσταντινου,και κατα ποσον ειναι εξιλαστηριο θυμα........νομιζω ,δικη σας ψυχοπονια ειναι που σας κανει να το βλεπετε ετσι. Ο πρωην υπουργος οικονομικων,ηταν,και πολυ φιλοδοξος,και προθυμος,για πολλα. Δεν μπορει να πεφτει απο τα συννεφα τωρα!! Εσεις ,κανετε το λαθος να το πιστευετε. Ειναι ανθρωπος ,του ...'κοσμου του",και γνωριζει πολυ καλα τους "νομους" !!! Μενει να δουμε,αν θα τηρησει και τον νομο της ομερτα,οπως και καποιος αλλος!! Ας εχουμε υπομονη,να παρακολουθησουμε τις εξελιξεις,αλλα....αυτη την φορα,και μερικους αλλους,μεσα στην ελληνικη βουλη και δικαιοσυνη!! Αα αυτο ειναι το ενδιαφερον!!! Να σταθουμε με ανοικτα αυτια,και καλα μυαλα,να ξεμπερδεψουμε,ολα αυτα που θα ακουστουν,σε βαθος χρονου. Ισως να ειναι μερος και μιας αλλης αληθειας,που λεει "γιατι,χρονια ολοκληρα,την χωρα την κυβερνουν,5-10 οικογενειες,ιδιες στην βαση τους,στο περασμα του χρονου". Ο Παπακωνσταντινου,ο Τζοχαντζοπουλος και μερικοι αλλοι χαμογελαστοι.......πιο πολυ μου κανουν,για απλη περιπτωση ανοητων,που προς στιγμη ,ψηλωσε ο νους τους,και νομισαν οτι μπορουσαν να γινουν "δυνατοι ,μεσα στο κατεστημενο"!! Δεν το ηξεραν καλα......ποτε τους. Ουτε τους κανονες του.Για αυτο τον λογο,δεν συμφωνησα ποτε με τους χαρακτηρισμους "μαφιοζοι"!! Οχι παιδια,στην μαφια, και ο τελευταιος τροχος ,ξερει,οτι δεν υπαρχει συννεφο για αυτους,να "πεσουν",αν κατσει η στραβη!! Αξιζει παντως,να ρωτησει καποιος την ηλιοψημενη κ.Λαγκαρντ ,τοσα κολλητιλικια με τον Παπακ. πως και δεν τον ρωτησε τοτε, τι διαολο κανουν με την λιστα που τους εδωσε!!! Απο τοτε το εχω απορια. Υπομονη,και δεν θα πληξουμε!!!!

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:31 μ.μ.

Εκεινο το εθνοπροδοτικο υποκειμενο που ακουει στο ονομα Βενιζελος θα εξακολουθησε για πολυ ακομα να μην το τσιμπαει
ο νομος Μαλλον ναι γιατι τωρα εχει και το ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφισει μια πιθανη προταση για συσταση εξεταστικης επιτρο
πης με πολλαπλο κατηγορητηριο εις βαρος του melito

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:57 μ.μ.

Μητσο Καλα ειναι ειναι τα λογια σου και απο προθεση δεν περιεχουν καμια κακια αλλα μηπως πρεπει να τα λιγοστεψουμε και να
οργανωσουμε το νεο ανταρτικο? Εγω αυτη τη σκοτεινια αυτη την προδοσια αυτο τον εμπαιγμο αλλο δεν τον αντεχω Σιγουρα σ αυτη
την απελπιδα κατασταση αλλα και με επαναστατικη διαθεση δεν ειμαι μονος αλλα και καποια πολλα εκατομμυρια λαου ειναι ετοιμα
να ξεδιπλωσουν τις αγωνιστικες τους διαθεσεις Τι λες Μητσο ? Μηπως πρεπει να ξεκινησουμε αγαλια αγαλια? melito

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:55 μ.μ.

Σύντροφε melito μια χαρά τα λες, αλλά πολύ φοβάμαι ότι ο λαός δεν είναι έτοιμος, δεν θέλει την ανατροπή ούτε την επανάσταση, θέλει να μην έχει μνημόνια και συμβάσεις αλλά θέλει να είναι στο ευρώ, θέλει να κάνει τον αγώνα του μπροστά στο MEGA, ANTENNA, SKAI κλπ κλπ με αντίπαλο τον Πρετεντέρη, την Ολγα, το Χατζηνικολάου το κο Μπάμπη, συγκινήται, οργίζεται, θυμώνει, βρίζει αλλά δυστυχώς θέλει την άλλη μέρα να πιει καφέ και να πληρώσει σε ευρώ.

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:12 μ.μ.

δεν σας γνωριζω,αλλα οι αποψεις σας,σας κανουν συμπαθη. Αν αποφασισετε να κανετε κατι,μην μας αφησετε στην απ'εξω!! Να ειναι καλα ολοι τους,μου εκαναν και ενα καλο!! Μου ναλλαξαν τις αποψεις,και οποιες τελευταιες αναστολες για αλλη μορφη αγωνα,και αλλης μορφης συνεννοησης!!Για τετοια ζωα μιλαμε






















Αν αποφασισετε κατι....μην μας αφησετε στην απ'εξω!Κριμα και αδικο!! Παντως για να τα λεμε σοβαρα ,δεν υπαρχει τιποτα,που να μπορει να διορθωθει ,με συμβατικους τροπους και προσωπα!! Και οταν φτασει η ελληνιδα,να τρεχει στην Ευρωπη ,για να ξεβρωμιζει σπιτια,οπως φωναζανε τις ξενες κοπελλες εδω,......τοτε ,ισως και εαν....δουμε να αρχισουν να σκευτονται και κατι αλλο ,πλην την εξευρεση σωτηρων!! Μεχρι τοτε,μην δωσουμε και απο κανενα νεφρο ολοι μας,στο τελος!! Α χ ρε παιδια ,πολλες οι αμαρτιες μας!!!!


Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger