Home » , » Τίποτα καλό δεν προμηνύεται

Τίποτα καλό δεν προμηνύεται

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 | 6:51 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Θα έχουμε ακούσει ασφαλώς ότι σύμφωνα με τις παραδόσεις ο σατανάς ήταν άγγελος, μάλιστα ο αρχηγός των αγγέλων. Ώσπου από αλαζονεία έπεσε από τον ουρανό κλπ, κλπ.
Δεν θα αρχίσω τα θρησκευτικά. Αλλά αν ένας άγγελος έγινε διάολος αυτό σημαίνει πως ακόμα κι η θρησκεία παραδέχεται, ότι κανείς, τίποτα δεν είναι τέλειο. Που το πάω;
Υπάρχει μια νοοτροπία - παγίδα στην οποία έπεσαν και πολλοί έντιμοι βουλευτές, για μην τους τσουβαλιάσω όλους, όπως έκανα φανερά εκνευρισμένος σε προηγμένο σχόλιο: Η εσφαλμένη εντύπωση των εθνοπατέρων (κι όχι μόνο) ότι ο βουλευτής είναι κάτι "άλλο" από τον απλό άνθρωπο. Ένας ημίθεος ίσως; Ένας άγιος;

Η ιστορία δείχνει πως πολλές φορές ψηφίζουμε ανίκανους, αλαζόνες, καθάρματα, τομάρια, κλέφτες, απατεώνες κοκ. Φυσικά δεν τους ψηφίζουμε γι αυτά τα "προσόντα", τα ανακαλύπτουμε μετά.
Ο Αδόλφος Χίτλερ είναι ένα "λαμπρό" παράδειγμα τέτοιας ψήφου, όπου ένα μεγάλο μέρος των Γερμανών έδωσαν την εξουσία στο ναζί με τα γνωστά αποτελέσματα για τους ίδιους και τους υπόλοιπους. Αυτή η παρένθεση είναι απάντηση για το ότι ψηφίζαμε 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Κι όχι, δεν το λέω, για να δικαιολογήσω τους ψηφοφόρους.

Η βουλή επέλεξε (όλα τα κόμματα κι αυτά που απείχαν) ένα τεράστιο λάθος. Επέλεξε να μη στείλει καν στο δικαστήριο τις καταγγελίες για τον Άδωνη. Η απόφαση αυτή κρύβει παγίδα και την πάτησαν πάρα πολλοί. Υπάρχει πίσω της η νοοτροπία της αλληλοεπικάλυψης και ακόμα χειρότερα η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ. Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό.

Ο βουλευτής είναι απλά άνθρωπος. Με τα προτερήματα και τα ελαττώματα του. Πρέπει λοιπόν να έχει την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση με οποιονδήποτε από εμάς. Αλλιώς καταλήγουμε στη νοοτροπία των πληβείων και των πατρικιών, των ευγενών και της πλέμπας, των φεουδαρχών και των δουλοπάροικων.

Τα λάθη πρέπει να λέγονται. Έπρεπε κόμμα, που πιστεύει σε άλλο σύστημα και όχι στην αστική σαπίλα που κρατάει τον κόσμο δεμένο με ψευδαισθήσεις, για λόγους και μόνο ΑΡΧΩΝ να ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας έστω και με αστερίσκους, όπως ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στον καπιταλισμό κλπ. Αλλιώς αποδεχόμαστε χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τη φεουδαρχία, όπου ο αφέντης είναι νομοθέτης, κυβερνήτης και δικαστής ταυτόχρονα.

Δεν μιλάω λοιπόν για τον Άδωνη και για την υπόθεση συγκεκριμένα. Μιλάω για την νοοτροπία που μας οδηγεί σε νέα σκάνδαλα με νέους λωποδύτες οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στους παλιούς, δηλαδή να το κάνω ακόμα πιο λιανά για το ΜΗΝΥΜΑ που δίνει η βουλή τόσο σε εμάς όσο και στα διαπλεκόμουνα καθάρματα: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε να μας λαδώσετε. Α! μην ανησυχείτε, συνεχίστε να τρώτε, θέσεις έχετε ότι θέλετε κάνετε.

Η νοοτροπία αυτή εκφράζεται παραστατικότατα από τη Ντόρα με την φράση "το κοινοβούλιο μπορεί να παίρνει αποφάσεις χωρίς να εξαρτάται από τις αποφάσεις των δικαστικών". Χωρίς τους δικαστικούς ε; Μπορεί να τα είπε για τους χρυσαυγίτες αλλά πάει μια χαρά και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.

Όσο για τη χρυσή αυγή είναι γνωστό ποιοί επιτέθηκαν και δολοφόνησαν ανθρώπους. Είναι έτσι τα πράγματα που μόνο μια επίσης ακροδεξιά κυβέρνηση του Σαμαρά θα μπορούσε να τους φυλακίσει (για τους δικούς της λόγους) και μόνο μια "αριστερή" κυβέρνηση θα μπορούσε να τους αθωώσει (πάλι για τους δικούς της λόγους). Μακάρι να βγω χίλιες φορές λάθος, θα είμαι πανευτυχής. Αλλά τίποτα καλό δεν προμηνύεται και γι αυτό ας προετοιμαζόμαστε... 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

25 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:09 μ.μ.

Θα έχουμε ακούσει ασφαλώς ότι σύμφωνα με τις παραδώσεις ο ... Το σωστό: Θα έχουμε ακούσει ασφαλώς ότι σύμφωνα με τις παραδόσεις ο ...

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:46 μ.μ.

Σύντροφε Μήτσο τι τα θες, κάθε μέρα κάθε ώρα όσο και αν θες να δεις θετικά το Σύριζα δυστυχώς συμβαίνουν πράγματα που αναιρούν την όποια συμπάθεια.
Γρήγορα πολύ γρήγορα αγαπητέ Μήτσο θα πέσει η απόλυτη απογοήτευση, και ξέρεις σε ποιους? στους αριστερούς, σ αυτούς που πιστεύουν στο Σύριζα από τότε που ήταν ΚΚΕεσ, σ αυτούς που καρδιοχτύπησαν πριν από καμιά 22-23 χρόνια για το αν θα μπει η δεν θα μπει στη βουλή, αυτός ο κόσμος του 4-5% θ απογοητευτεί και πραγματικά θα είναι κρίμα.

Προσωπικά έχω διαφορές μαζί τους, δεν τους ψήφισα ποτέ, ούτε τώρα ούτε τότε, όμως συναισθηματικά, και μιλώ για μένα μόνο για μένα, είναι ένα κομμάτι του ΚΚΕ, με τις όποιες ιδεολογικές διαφορές μπορούν να μας χωρίζουν. Θα τ ομολογήσω, την Πέμπτη 22 Γενάρη που μιλούσε στην Ομόνοια ο Τσίπρας εγώ βρισκόμουν στο Σύνταγμα για το ΚΚΕ και την ομιλία Κουτσούμπα, όταν τελείωσε όχι μόνο εγώ αρκετοί σύντροφοι κατεβήκαμε ν ακούσουμε τον Τσίπρα, υπήρχε κόσμος που είχε δακρύσει, υπήρχε κόσμος που κρυφά έκλαιγε, αυτός ο κόσμος Μήτσο πιστεύω ότι δεν ήταν ο Πασοκος, ήταν ο Συνασπίτης ήταν ο Ρηγάς, στο τέλος το χειροκρότημα ήταν δυνατό και παρατεταμένο, γενικότερα υπήρχε μια ατμόσφαιρα έντονης συγκινησιακής φόρτισης και ειδικότερα από ανθρώπους μιας κάποιας ηλικίας.

Όταν βγήκε κυβέρνηση χάρηκα, επιτέλους!!! έφευγε ο Σαμαράς Βενιζέλος, σήμα κατατεθέν τις ανεπάρκειας, τις εθελοδουλείας, του σιχαμένου συστήματος που μας είχε κάτσει στο σβέρκο δεκαετίες τώρα, ένας νέος άνθρωπος αδιάφθορος, ορεξάτος, μακριά από τζάκια, ίντριγκες, με ήθος, και μια παρέα που πιθανών να μπορούσε να κάνει κάποια πράγματα, εν μέρει, προσπάθησα να πιστέψω ότι όσο μπορούσε θα έφερνε το διαφορετικό, έλεγα η αριστερά είναι ήθος, σοβαρότητα, αμεροληψία, τιμιότητα, όμως μέσα σε 1 μήνα απογοητεύτηκα, αν είχα κάνει το λάθος και τους είχα ψηφίσει τώρα θα ήμουν στα κάγκελα.

Αν κάτι σώσει την αξιοπρέπειά του και την αξιοπρέπεια του κομματός του και των ψηφοφόρων του "αριστερών" πολύ περισσότερο, θα είναι η στρατηγική που θ ακολουθήσει σε απλά σημεία, στο να μην τον ρουφήξει, το να μην τον καταπιεί το πολιτικό κατεστημένο, να μην γίνει το ίδιο το κόμμα κατεστημένο, να βάλει χέρι εκεί που πρέπει, να είναι δίκαιο και σκληρό ταυτόχρονα, να δώσει ανάσα δικαιοσύνης στον απλό πολίτη όχι στα λόγια αλλά στα έργα.
Το τι θα καταφέρει είναι άλλο θέμα, έχω τρομερές αμφιβολίες, αν θέλει ας διαψεύσει με την πορεία του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger