Home » , » Λύσσαξαν να φάνε τον Βαρουφάκη οι Γερμανοί

Λύσσαξαν να φάνε τον Βαρουφάκη οι Γερμανοί

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 | 5:32 μ.μ.

Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

Ωμά τίθεται το ερώτημα: Θα υποκύψει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις ασφυκτικές πιέσεις των Γερμανών να καθαιρέσει από υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη; Μέχρι στιγμής, τίποτα δεν δείχνει κάτι τέτοιο.

«Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα τα οποία αφήνουν να εννοηθεί ότι ο κ. Βαρουφάκης αντικαθίσταται...» ερωτήθηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που έδωσε στο Έθνος τη Δευτέρα. «Μην μπερδεύετε τις επιθυμίες των οπαδών της λιτότητας με την πραγματικότητα», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.
Την ίδια μέρα, τη Δευτέρα, υπήρχε ομοβροντία δημοσιευμάτων σε όλες τις σοβαρές γερμανικές εφημερίδες περί επικείμενου τέλους του Γ. Βαρουφάκη ως υπουργού Οικονομικών. Η ιστορία είχε ξεκινήσει το Σάββατο από την πολιτικά κατάπτυστη φυλλάδα Bild, την οποία διαβάζουν καθημερινά εκατομμύρια πολιτικά ηλίθιοι Γερμανοί των λαϊκών στρωμάτων.

«Ο υπουργός Οικονομικών έχει χάσει πλέον την εμπιστοσύνη του Έλληνα πρωθυπουργού», ισχυριζόταν η Bild, προκαλώντας διάψευση του Μεγάρου Μαξίμου. Την Κυριακή, μάλιστα, ο πρωθυπουργός θέλησε να διαψεύσει θεαματικά τις ιστορίες αυτές. Μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου, λοιπόν, πήρε τον Γιάνη Βαρουφάκη και, συνοδευόμενοι από κυβερνητικά στελέχη, πήγαν με τα... πόδια (!) στο Παγκράτι για να πιουν καφέ. Στα επικοινωνιακά κόλπα δεν πιάνονται οι του ΣΥΡΙΖΑ!

Ευρωπαϊστές ίσον γερμανοτσολιάδες;

Αποκαλυπτικός ήταν ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφημερίδα II Messaggero. Ρωτήθηκε, φυσικά, αν υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα σε αυτόν και τον πρωθυπουργό, όπως με ιδιαίτερη επιμονή γράφουν κατ' εντολήν της καγκελαρίας σχεδόν καθημερινά πλέον οι γερμανικές εφημερίδες. «Είναι αυτό που προσπαθούν να διοχετεύσουν στα μέσα ενημέρωσης οι εχθροί», απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Η χρήση της λέξης «εχθροί» και όχι «εταίροι» προσδίδει ιδιαίτερο βάρος σε κάτι που είχε πει μία εβδομάδα νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής, όταν συζητιόταν το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης: «Η χώρα είναι σε πόλεμο! Η κυβέρνηση είναι σε κοινωνικό και ταξικό πόλεμο με τους δανειστές μας! Στον πόλεμο αυτό δεν θα πάμε σαν χαρούμενοι πρόσκοποι! Εμείς θα μείνουμε πιστοί στο πρόγραμμα και το συμβόλαιο που έχουμε με τον ελληνικό λαό».

Συνεχίζοντας ο Γιάνης Βαρουφάκης τη συνέντευξή του στη δεξιά ιταλική εφημερίδα ανέλυσε γιατί γίνονται αυτές οι πολιτικές επιθέσεις εναντίον του ίδιου. «Αυτή είναι η μέθοδος, έτσι; Προσπαθούν να μας διχάσουν εδώ και αρκετό καιρό, αλλά θα αποτύχουν με θεαματικό τρόπο γιατί ο Αλέξης κι εγώ είμαστε πολύ κοντά», τόνισε και συνέχισε: «Ο υπουργός Οικονομικών μιας χώρας με μεγάλα χρέη θεωρείται ένας αδύναμος κρίκος. Αν επιτίθενται σε μένα, φτάνουν στον πρωθυπουργό και στο σύνολο της κυβέρνησης».

Και δεν σταμάτησε εκεί. «Η δολοφονία χαρακτήρα είναι μια δυνάμει προβλεπόμενη κορύφωση. Δεν εκπλήσσομαι ούτε ταράσσομαι», υπογράμμισε με νόημα. Δεν δίστασε επίσης να θέσει τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων στο βαθύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης πρωτίστως, αλλά και της ΕΕ. «Τι σημαίνει σήμερα να είμαστε ευρωπαϊστές; Να δεχόμαστε παθητικά τα όσα επιβάλλουν ισχυρές εξουσίες;» αναρωτήθηκε, αναφερόμενος κατ' ουσίαν στην απαίτηση των Γερμανών να μετατραπούν όλες οι κυβερνήσεις των κρατών της Ευρωζώνης σε «γερμανοτσολιάδες» του Δ' Ράιχ!

«Μου ζήτησαν να κόψω εισοδήματα!»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεφτίλισε την Ευρωο-μάδα (ελληνιστί... Eurogroup!) ως ένα όργανο που απλώς επικυρώνει προειλημμένες αποφάσεις. «Στο Eurogroup δεν γίνεται ποτέ συζήτηση επί της ουσίας των οικονομικών προβλημάτων της Ευρώπης», δήλωσε.

Εκείνο που έχει όμως ιδιαίτερη σημασία είναι ότι αποκάλυψε πως οι «εταίροι» -αυτοί που πολύ σωστά ο ίδιος αποκάλεσε «εχθρούς»-του ζήτησαν να κόψει μισθούς και συντάξεις των Ελλήνων! Επιβεβαίωσε έτσι ο ίδιος ο υπουργός τους ισχυρισμούς της συμβούλου του Έλενας Παναρίτη, η οποία είχε αποκαλύψει αυτή την ανάλγητη στάση των τροϊκανών επικυρίαρχων, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «έρχονται και μας λένε "αν δεν έχετε να δώσετε συντάξεις και μισθούς, πάψτε να τους δίνετε για μερικούς μήνες"! Αυτή είναι η συζήτηση, "πάψτε να τους δίνετε"!».

Πριν από τη συνέντευξη Βαρουφάκη στη Messaggero, κύκλοι του περιβάλλοντος του υπουργού Οικονομικών τον έφεραν όχι μόνο να επιβεβαιώνει ότι όντως κατατέθηκε αυτή η πρόταση λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της τρόικας, που τώρα έχει μετονομαστεί σε Ομάδα των Βρυξελλών (Brussels Group), αλλά και να απαντά οργισμένος: «Είναι ντροπή και μόνο να το συζητάτε! Δεν θέλω να ξανακούσω κάτι τέτοιο»!

Τσίπρας: «Δεν κινδυνεύουν οι μισθοί»

«Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα τα οποία παρουσιάζουν κινδύνους για τους μισθούς, τις συντάξεις και τις καταθέσεις...» επισημάνθηκε και στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στο  Έθνος τη Δευτέρα. «Υπάρχουν ακόμα δυνάμεις στην Ευρώπη, αλλά, δυστυχώς, και στην Ελλάδα, που έχουν υπαρξιακή ταύτιση με τη λιτότητα», απάντησε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας. «Θα απειλήσουν, θα προβοκάρουν, θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν πολιτικό και οικονομικό πανικό», επισήμανε και έδωσε στη συνέχεια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα: «Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους μισθούς και τις συντάξεις, όπως ξεκαθάρισε και ο υπουργός Οικονομικών. Και καμία απειλή για τις καταθέσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δηλώσεις και για τη συνολική μνημονιακή πολιτική. «Όσο κι αν κάποιοι επιμένουν σε αυτή την αποτυχημένη συνταγή, πρέπει να καταλάβουν ότι στις 25 Γενάρη ο ελληνικός λαός απεφάνθη οριστικά. Δρόμος επιστροφής στο Μνημόνιο για την Ελλάδα δεν υπάρχει... Στην Ελλάδα έγιναν εκλογές και η κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε από την ψήφο του λαού. Αν νομίζουν, λοιπόν, ότι θα επιμένουν να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση αυτά που άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά, λυπάμαι, αλλά θα τους απογοητεύσουμε».

«Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί»

«Το πρόγραμμά μας παρουσιάστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις και σε αυτό το πρόγραμμα έχουμε δεσμευτεί. Το πρόγραμμα αυτό έχει ορίζοντα τετραετίας και θα υλοποιηθεί μέχρι κεραίας», διακήρυξε ο πρωθυπουργός. «Αυτό στο οποίο έχουμε δεσμευτεί είναι ότι οποιαδήποτε προσκόμματα και εμπόδια κι αν βρούμε στη διαπραγματευτική μας προσπάθεια, δεν πρόκειται να επιστρέφουμε στην πολιτική της λιτότητας και των Μνημονίων», διαβεβαίωσε στην ίδια συνέντευξη. Αναφερόμενος δε σε νομοσχέδια που έχει καταθέσει η κυβέρνησή του, ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε: «Εχουμε ενημερώσει τους θεσμούς, είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις τους, αλλά στην Ελλάδα ο ελληνικός λαός ψήφισε, εξέλεξε κυβέρνηση να κυβερνά και βουλευτές να νομοθετούν».

Όχι εκλογές ή δημοψήφισμα

Διαφορετική στάση τήρησε ο πρωθυπουργός από τον υπουργό Οικονομικών στο θέμα του ενδεχομένου νέων εκλογών ή προκήρυξης δημοψηφίσματος, παρόλο που ο Γ. Βαρουφάκης είχε τονίσει στη συνέντευξη που είχε δώσει στην Corriere della Sera: «Οπως μου έχει πει ο πρωθυπουργός μου, δεν είμαστε ακόμη κολλημένοι στις πολυθρόνες. Μπορούμε να επιστρέφουμε στις εκλογές. Να προκηρύξουμε δημοψήφισμα».

Άλλα είπε, πάντως, στο Έθνος ο Αλέξης Τσίπρας. «Να κάνουμε εκλογές γιατί; Για να κάνουμε το ποσοστό μας ακόμα μεγαλύτερο; Δεν υπάρχει λόγος», απάντησε σε σχετική ερώτηση και συνέχισε: «Να κάνουμε δημοψήφισμα για ποιο λόγο; Οι εκλογές του Γενάρη είχαν ούτως ή άλλως δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Ο λαός αψήφησε την τρομοκρατία και μας έδωσε ξεκάθαρη λαϊκή εντολή να τελειώνουμε με τα Μνημόνια οριστικά... Δεν χρειαζόμαστε, λοιπόν, κανένα δημοψήφισμα για να υλοποιήσουμε την εντολή της 25ης Γενάρη», κατέληξε επ' αυτού του θέματος.

Όχι εκλογές, όχι δημοψήφισμα, είπε ο πρωθυπουργός. Δεν έχει μεγάλη σημασία το θέμα, αλλά τι ακριβώς συνέβη; Έλεγε ψέματα ο Βαρουφάκης όταν άφηνε να εννοηθεί ότι τα περί εκλογών και δημοψηφίσματος τα είχε συνεννοηθεί με τον πρωθυπουργό; Υπέκυψε ο Τσίπρας στις οργισμένες γερμανικές πιέσεις; Ή μήπως είχε συνεννοηθεί με τον υπουργό του να τα πει ο Βαρουφάκης για να τα διαψεύσει ο Τσίπρας ώστε να φανεί ότι εναρμονίζεται με τη γερμανική απαίτηση; Άγνωστο. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 17 σχόλια

20 Μαρτίου 2015 - 5:36 μ.μ.

Αχ δεν παιζεται ο επαναστατης Δελαστικ.
Μετα κλαιγονται οι επαναστατες των χιλιων σταδιων,
οταν τους αποκαλουμε την πρωτη τσοντα των Τσιπρολαφαζανηδων.

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2015 - 5:49 μ.μ.

Το αθλιο ταξικο ναυαγιο του Δελαστικ σε ρολο αβανταδορου της Αθλιας Συγκυβερνησης Τσυριζα ψεκασμενων και μετα εχει το θρασος να κατηγορει το ΚΚΕ γιατι δεν εγινε σαν τα μουτρα του. Να μη λυγισει μας λεει η κυβερνηση την στιγμη που εχει υπογραψει νεο μνημονιο σφαγης του λαου η αθλια Βαλαβανη καλει τον εξαθλιωμενο λαο να πληρωσει τον ΕΝΦΙΑ και ο Κοτζιας σε εθνικιστικο παραληρημα. Και οι δυο μαζι με τον Δελαστικ ιδρυτικα στελεχη του Ναρ που υποτιθεται οτι το 1989 διαφωνησανε με την δημιουργια του Συνασοισμου και την συμμετοχη σε 2 κυβερνησεις μεσα στον καπιταλισμο. Σημερα 25 χρονια μετα κανουνε αυτο που τοτε ταχα διαφωνησανε. Ο Ορισμος της Αθλιοτητας.Καθε τιμιος ανθρωπος μια διεξοδο εχει. Να φτυσει στα μουτρα αυτα τα ταξικα ναυαγια και με το κεφαλι ψηλα να σταθει διπλα στον λαο που λιμοκτωνει παλευοντας μεσα απο το ΠΑΜΕ ενισχυοντας την λαικη συμμαχια για να ΦΡΕΝΑΡΟΥΜΕ την νεα τραγωδια που ειναι μπροστα μας και ταυτοχρονα να ανοιξουμε τον δρομο για Μονομερης διαγραφη του χρεους Εξοδο απο την Ε.Ε Κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης Κεντρικο σχεδιασμο Εργατικο ελεγχο. Το ΚΚΕ ειναι εδω δικαιωθηκε 100% απο τις εξελιξεις συνεχιζουμε μπροστα Ειμαστε διπλα σε οποιον θελει να σηκωθει και του δινουμε το χερι.

20 Μαρτίου 2015 - 6:03 μ.μ.

Με κατι τετοιους σαν τον Δελαστικ, εφτιαξαν την αριστερα των πολιεθνικων.
Οχι μονο ο μαρξισμος παει περιπατο, ακομη και η λογικη που ηταν επιτευγμα
της ελληνικης σκεψης πριν 2500 χρονια πηγε στα σκουπηδια.
αντε τωρα αυτος να φωτησει την εργατια να σπασει τα δεσμα της.

Ξερουν ποιους βρισκουν οι Λατσηδες να τους κανουν τη δουλεια.

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2015 - 6:50 μ.μ.

Ρε κνίτες είστε τελείως βλάκες.
Ήταν στραβό τι κλήμα, το έφαγε κι ο Μαΐλης...

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2015 - 7:43 μ.μ.

Να ειστε καλα κ. Δελαστικ ,που τον εχετε εννοια τον κ. Βαρουφακη!! Γιατι ,η αληθεια να λεγεται,δεν προσεχει ο ιδιος τον εαυτο του!!
'' Πεφτει ,σε λαθη ,τι εχει παθει"....και μετα ..... μετανοει!! Ειναι αρκετος ο εαυτος του!! Οι γερμανοι,αυτο ξερουν, αυτο εμπιστευονται !! Ξερουν να περιμενουν! Εσεις εχετε τετοια υπομονη;

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2015 - 7:51 μ.μ.

Λύσσαξαν οι κνιτομπετόβλακες με τον Δελαστίκ.Ακόμα και ο αρχιΠΑΝιβλακας λύσσαξε.Αυτός δίνει και τα χέρια του στο λαό,μετά το μυαλό του που χάρισε στην κοινωνία.
Είναι οι ίδιοι κνίτες που αποθέωναν τον Δελαστίκ όταν πρίν λίγο καιρό τα έχωνςε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μωραίνει κύριος......

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2015 - 8:01 μ.μ.

6.50 Καλε μου φιλε μην εκτιθεσαι. Σας πουλησανε τα τομαρια δεν το βλεπεις ειναι ξεκαθαρο πλεον. Πρεπει να αποφασισεις τη θα κανεις καλε μου φιλε χαιρετω

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2015 - 8:05 μ.μ.

5.49 Καλέ μου φίλε καταλαβαίνω τον πόνο σου και σε συμπαθώ πολυ.Εχεις δίκιο καλέ μου φίλε το κώμα δικαιώθηκε γιατί τη κυβέρνηση του ΧΑΛΙΦΗ την στηρίζει πάνω απο το 70% του λαού καλέ μου φίλε.Το κώμα καλέ μου φίλε και το παράρτημα Παμε δεν το στηρίζει κανείς καλέ μου φίλε αλλά το φτύνει κατάμουτρα ο λαός καλέ μου φίλε.Καλέ μου φίλε δεν μπορείς να φρενάρεις τίποτα πιά.το μόνο δρόμο που μπορείς να ανοίξεις καλέ μου φίλε είναι ο δρόμος που ακολουθεί τώρα το κώμα και πάει ντουγρού στο γκρεμό καλέ μου φίλε.Δεν θέλουμε να σηκωθούμε καλέ μου φίλε.Καλύτερα να σου κοπεί το χέρι καλέ μου φίλε,παρά να μας το δώσεις να σηκωθούμε καλέ μου φίλε εχεις τηνν συμπαθεια μου χαιρετώ.

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2015 - 8:36 μ.μ.

Προσωπικα,την προσφωνηση "καλε μου φιλε" την χρησιμοποιω συχναμγιατι μου αρεσει. Ειμαι ο/η ανωνυμος των 7.45 μ.μ Δεν μπορω να καταλαβω,τι σοι χιουμορ ειναι αυτο να το χρησιμοποιουν για καρφωμα!! Αρχιζει να ειναι ενοχλητικο....και δεν πρεπει να κοψουνε μονο τις βρισιες,αλλα και το επιθετικο υφος στο Β.Κ!! Η ειρωνια και η σχεδον χλευη,πλησιαζει την τρομοκρατια και νοιμιζω πως αρκετα αντεχουμε απο τους αλλους,τωρα και...μεταξυ μας; Δεν ξερω ποιοι ειναι αυτοι οι τρομεροι θεωρητικοι,πυ κατεχουν την απολυτη γνωση ,αλλα......αντε ρε παιδια!! Κουραστικοι καταντατε!!

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2015 - 8:45 μ.μ.

8.05 Καλε μου φιλε η δουλεια που σας ανεθεσε η Αστικη ταξη το 2012 για διαλυση μεταλλαξη του ΚΚΕ σε Οπορτουνιστικο απετυχε. Σαν τα μουτρα σας δεν εγινε. Πληρωσαμε κοινοβουλευτικες αυταπατες σε οπαδους μας που ερχοτανε πριν το 1991 και ειμαστε εδω. Και ενω περιμανατε οτι θα μεινουμε εκτος Αστικου Κοινοβουλιο δεν σας εκατσε και απο 4.5% πηγαμε 5.5% με 61000 ανθρωπους ακομα. Τωρα οτι τα αφεντικα σας σας βαλανε χερι ουτε μας νοιαζει καλε μου φιλε. Και απο εδω και περα αρχιζει η νεα τραγωδια για τον λαο. ΧΑΙΡΕΤΩ

Ανώνυμος
20 Μαρτίου 2015 - 8:50 μ.μ.

5.36
Δελαστικ και ιδρυτικα στελεχη του Ναρ που υποτιθεται οτι το 1989 διαφωνησανε με την δημιουργια του Συνασοισμου και την συμμετοχη σε 2 κυβερνησεις μεσα στον καπιταλισμο.

ο Δελαστικ οντως διαφωνησε το 89-90. εσυ πολιτικε ντενεκε τι εκανες το 1989-1990; εφτυσες καμια παπαρηγα κανενα μαιλη που δεν εκαναν κιχ για τις κυβερνησει τζανετακη ζολωτα; εφτυσες κανεναν απο αυτους που δεν εκαναν κιχ σε αυτα που εκανε το κκε;

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2015 - 1:05 μ.μ.

8.50 Καλε μου φιλε γιατι ξεχασες ΚΟΤΖΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ που ητανε ιδρυτικα Στελεχη του Ναρ μην εισαι ξεχασιαρης. Ολοι εσεις λοιπον μαζι ενω ταχα διαφωνησατε στην δημιουργια του Συνασπισμου και στην συμμετοχη στις 2 αστικες κυβερνησεις σημερα στηριζετε την αστικη κυβερνηση Τσυριζα μαζι με τον Ψεκασμενο. Τα προβληματα της δεκαετιας του 80 εχουνε την ριζα τους στις ιδεολογικες παρρεκλισεις που αφησε το 20ο συνεδριο και η 6η ολομελεια του 1956 και δεν εγινε δυνατον να αλλαξουνε μετα την διασπαση του 1968 καθως ολα ητανε χυλος μεσα στην ΕΔΑ μεχρι το 1974. Το Προγραμμα του 9ου και 10ου συνεδριου 1973 και 1978 με τα Πολιτικα Μετωπα και τα Ενδιαμεσα Σταδια ητανε καταστροφη για το ΚΚΕ φερανε την Συμμαχια το 1974 με το Εσωτερικο. Την Ανοχη απεναντι στο ΠΑΣΟΚ με την θεωρια των δημοκρατικων δυναμεων και απο την στιγμη που μπαινεις σε αυτην την τραγικη λογικη καποια στιγμη ο καπιταλισμος θελει καθαρση και φτανεις στο 1989. Το 1974 ξεκινησε το ΚΚΕ να φτιαχνει Κ.Ο που ειχανε διαλυθει το 1958. Απο το 1943 μεχρι το 1968 δεν υπηρχε ΚΝΕ ετσι με 2 γενιες χαμενες και χρησιμοποιοντας της γενια του Πολυτεχνειου που δεν ειχε Ταξικο αλλα μονο Πολιτικο κριτηριο γεννηθηκε να φουρνια Οπορτουνιστικων στελεχων. Παμε λοιπον ΦΑΡΑΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΕΣ και πολλα αλλα οπορτουνιστικα λουλουδια. Ο Καπεταν Γιωτης απο το 1954 μεχρι το 1972 ητανε εξορια. Στην κατασταση που ανελαβε το ΚΚΕ με παγιωμενες τις Ιδεολογικες παρεκλισεις δεν γινοτανε τιποτα καλυτερο για να αλλαξει το προγραμμα. Πολυ καλα κανανε και πειθαρχησανε στις αποφασεις με βαση των δημοκρατικο συγκεντρωτισμο για να μην βρεθουνε εκτος το 1991 κερδισαμε το 13ο συνεδρο πεταξαμε εξω ολα τα οπορτουνιστικα σκουπιδια και το 1996 στο 15ο συνεδριο καταργησαμε τα Πολιτικα Μετωπα και τα Σταδια. Και εδω ειναι ακριβως που πονανε ολα τα ταξικα ναυαγια. Ο Μονος που πραγματικα ειχε Πολιτικα δικιο ειναι ο σ. ΚΑΠΠΟΣ και ο οποιος απο το 1992 ηρθε παλι διπλα στο ΚΚΕ στην πορεια αποκαταστασης των επαναστατικων χαραχτηριστικων του κομματος. Το μονο λαθος του ειναι οτι δεν επρεπε να φυγει. Επρεπε να μεινει μαζι μας θα ητανε πολυτιμη η παρουσια του τηις κρισιμοτατες ωρες του 1991. Πλησιαζει η ωρα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ του Συντροφου μας μαζι με τον 3ο τομο της ιστοριας 1968 1991 Καλε μου φιλε. ΧΑΙΡΕΤΩ

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2015 - 8:57 μ.μ.

Καλε μου φιλε 1.05
Δεν σε ρωτησα τις αιτιες του 89-90 Σε ξαναρωτω περα απο ΚΟΤΖΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗεφτυσες καμια ΠΑΠΑΡΗΓΑ κανενα ΜΑΙΛΗ που δεν εκαναν κιχ για τις κυβερνησεις τζανετακη ζολωτα; Θα απαντησεις; Αν μου πεις δεν τους εφτυσα για παρεμειναν στο κομμα αυτο δεν τους κανει λιγοτερο πολιτικους αλητες απο αυτους που εφυγαν. Και εφοσον παραμενουν ακομη εισαι συνενοχος. Τωρα για τον εξαγνισμο ΦΛΩΡΑΚΗ για το 89-90 κοψε το παραμυθι. Συνενοχος στο κολπο 100%. Τον ΦΛΩΡΑΚΗ δεν τον εφαγαν τα βουνα 46-49 αλλα ο καμπος του 89-90. Στη παγκοσμια δυσφημιση του κομμουνιστικου κινηματος ήταν συνενοχος 100%

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2015 - 10:49 μ.μ.

1.05 Καλέ μου φίλε μαζί με την πολιτική αποκατάσταση του συντρόφου σου,φύλαξέ μου απο τον 3ο τόμο της ιστορίας 1968 1991 δυό με καφετιές βούλες.Θα τα χαρίσω στα ταξικά ναυάγια που καταργήσανε τα πολιτικά μέτωπα τα πολιτικά στάδια και τα πολιτικά γήπεδα καλέ μου φίλε.
Οταν τελειώσεις με την φουρνιά των οπορτουνιστικών στελεχών,φούρνισε και μια φρατζόλα να κολατσήσεις καλέ μου φίλε.
Καλέ μου φίλε πές αλεύρι.Ο AntonSS σε γυρεύει καλέ μου φίλε χαιρετώ.

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2015 - 11:18 μ.μ.

@ 8.57 Ματαιοπονείς.Δεν πρόκειται να σου απαντήσει ο κνιτόβλακας.
Οταν ζητάς απαντήσεις απο τους κνιτόβλακες είναι σαν να ζητάς να σου μιλήσουν τα ντουβάρια.
Μπορεί αυτός να είναι ο καλός μας φίλος,αλλά δεν παύει να είναι ντουβάρι

Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2015 - 9:35 π.μ.

Λύσσαξαν να φάνε τον ΠΑΝ οι οπορτουνιστές!!

Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2015 - 4:27 μ.μ.

Ολες η απαντησεις ειναι επι της ουσιας για τα προβληματα που υπηρχανε και τις αιτιες που τα δημιουργησανε με αφετηρια το 20ο συνεδριο και την 6η ολομελεια το 1956 και που πολυ σωστα λες οτι τα φτυσαμε. καλε μου φιλε ΧΑΙΡΕΤΩ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger