Home » , » Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ σκέπτονται να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ σκέπτονται να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 | 10:28 μ.μ.

Αν έχουν βάση οι πληροφορίες που διαβάσαμε σε δυο Κυριακάτικες εφημερίδες, η πρόθεση του ΚΚΕ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στην πρόταση νόμου που επανακαταθέτει στην βουλή για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων έχει φέρει αναστάτωση στις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –ανάμεσα τους η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Αλέξης Μητρόπουλος- σκέπτονται ή ήδη έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν την πρόταση του ΚΚΕ.
Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και δυο βουλευτές των ΑΝΕΛ (Κ. Δαμοβολίτης και Ν. Μαυραγάνης).

Προβληματισμός επίσης επικρατεί στην ηγεσία της Κουμουνδούρου για την στάση που θα κρατήσουν οι πέντε βουλευτές που προέρχονται από την Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, του Ρούντι Ρινάλντι που ενώ πριν λίγο καιρό στήριζαν τις επιλογές της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα διαφοροποιούνται καθώς επίσης δεν έχουν εκδηλώσει τις προθέσεις τους και οι  δυο βουλευτίνες (Ψαρρέα και Γαϊτάνη) που έχουν καταγωγή από την τροτσιστική ΔΕΑ.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες να μην επεκταθούν τα εσωτερικά προβλήματα της Κουμουνδούρου, και εάν η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Λαφαζάνη συνταχτεί –όπως προβλέπετε- με τις επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, όποιο πρόβλημα προκύψει θα είναι διαχειρίσιμο.

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ αναμένεται να ρθει στην βουλή την επόμενη βδομάδα και ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης έχει αναλάβει να αμβλύνει τις όποιες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν θετικά την πρωτοβουλία του ΚΚΕ, τονίζοντας τους ότι η μνημονιακές πολιτικές ανήκουν οριστικά στο αρελθόν.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2015 στις 1:17 π.μ.

Εδω η Ροδος Εδω και το πηδημα. Τα ψεματα τελειωσανε.Οποιος θελει καταργηση των μνημονιων και των 400 εφαρμοστικων νομων η προταση νομου του ΚΚΕ ειναι εδω. Κανεις δεν θα κρυφτει πισω απο την ανωνυμια. Και ειναι μονο η αρχη. Τα ψεματα του Τσυριζα τελειωσανε το γλεντι τωρα αρχιζει Χαιρετω

16 Μαρτίου 2015 στις 7:27 μ.μ.

Ο καραγκιοζης ο Λαφαζανης και οι αλλοι της αριστερης απατης τι θα κανουν;

Ε ρε γλεντια.

16 Μαρτίου 2015 στις 8:39 μ.μ.

Μερικές εκδοχές σχετικά με το ποιοί και γιατί υπάρχει πιθανότητα να υπερψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων(αν ποτέ φτάσει στην ολομέλεια).
Φεβρουαρίου 27, 2015 από poexania

Το άρθρο αυτό το γράφω περισσότερο για να γίνει διάλογος στα σχόλια και όχι για κάνω κάποια σοβαρή και τεκμηριωμένη ανάλυση, μιας και όπως θα δείτε δεν πρόκειται για τέτοια.

Πάμε όμως στο ψητό:

Εκδοχή πρώτη(η σειρά είναι τυχαία): Να ψηφίσει την πρόταση νόμου ένα μέρος του Σύριζα ώστε να δώσει το φύλλο συκής στην κυβέρνηση, ότι τάχα μου τάχα μου υπάρχει και αριστερή πτέρυγα στην κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα και κατ επέκταση στο Σύριζα. Από την άλλη αυτό θα έπληττε την εικόνα ενότητας της κυβέρνησης(ίσως και την εμπιστοσύνη των «εταίρων» αν δεν είχαν προειδοποιηθεί και δεν το είχαν συναποφασίσει), οπότε πρέπει να τα ζυγίσουν να δουν ποιο από τα δύο τους βολεύει καλύτερα στην προκειμένη περίπτωση, να το παίξουν ολίγον αριστεροί ή να το παίξουν συσπειρωμένοι;

Εκδοχή δεύτερη: Να ψηφίσει την πρόταση νόμου η Χ.Α, αφενός αυτό θα είναι κάτι που θα ενισχύσει την αντισυστημική εικόνα που θέλει να διατηρήσει(ίσως βέβαια και να κλονίσει κάποιους φασίστες το γεγονός ότι ψήφισε το ναζιστικό τους κόμμα πρόταση νόμου που κατέβασε το ΚΚΕ), αφετέρου θα δώσει πάτημα στα ΜΜΕ και τους λοιπούς «καλοθελητές» να κάνουν για ακόμη μια φορά την εξίσωση ΚΚΕ Χρυσής αυγής και να προβάλουν την θεωρία των δύο άκρων.

Εκδοχή τρίτη: Να τρολάρει η ΝΔ το Σύριζα και να ψηφίσουν οι δικοί της βουλευτές την πρόταση νόμου! Να βγαίνει την άλλη μέρα ο Γεωργιάδης στα παράθυρα και να λέει «Αλέξη τι έγινε, τώρα εγώ είμαι αντιμνημονιακός και εσύ μνημονιακός;», αυτό βέβαια θα ήταν πολύ αστείο για να είναι αληθινό. Στην πραγματικότητα, εκτός του ότι ο Γεωργιάδης τρολάρει από τα δεξιά δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να καταψηφίσει αυτό το μνημόνιο έχοντας υπερψηφίσει όλα τα υπόλοιπα(μωρέ μπράβο σταθερότης…), υπάρχουν και οι δεσμεύσεις της ΝΔ απέναντι στα λογής λογής ιμπεριαλιστικά κέντρα αποφάσεων που δεν της επιτρέπουν ούτε για αστείο να κάνει κάτι τέτοιο.

Εκδοχή τέταρτη: Να υπερψηφίσει την πρόταση νόμου το ΠΑΣΟΚ, αποσκοπώντας ίσως στο να μην εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη. Αυτό και αν θα ήταν τρολάρισμα, όχι όμως τόσο απέναντι στο Σύριζα όσο απέναντι στον ελληνικό λαό, μιας και από το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση Παπανδρέου ξεκίνησαν τυπικά όλα τα μνημόνια(νταξ δεν το παω τώρα πίσω στο enter the Μάαστριχτ κλπ).

Όσον αφορά τους ποταμίσιους, μάλλον δεν έχουν συμφέρον να υπερψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, μιας και εκτός του ότι δεν συνάδει με την πολιτική τους, ορέγονται να γίνουν και αυτοί δεκανίκια του Σύριζα σε περίπτωση που χρειαστεί στο μέλλον, ή οποιουδήποτε άλλου τύπου κυβερνητικού σχηματισμού. Αν πάντως έπρεπε να στοιχηματίσω το τι πραγματικά θα γίνει με την ψηφοφορία θα πόνταρα στην δεύτρη εκδοχή(για τους λόγους που ανέφερα) ή στην εκδοχή να μην ψηφίσει κανένας την πρόταση νόμου πλην των βουλευτών του ΚΚΕ.

Αυτά τα ολίγα, περιμένω τα δικά σας σχόλια…

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2015 στις 2:55 μ.μ.

Ο διαβολος προκειμενου να πετυχει το σκοπο του και την αγία γραφή απαγγελει! ενοψει των μνημονιων από ιουνιο, νομιζω οτι μπορει να αφησουν να ψηφισουν την προταση νομου μερικοι ¨ακρο αριστεροι βουλευτες¨ (αφου δεν αποχωρουν) με το σκεπτικο ότι απο κει και περα αρχιζουν τα δυσκολα για τον συριζα, ωστε να υπαρχει (στο τοτε χρονικο διαστημα) ακομη η ελπιδα στον κοσμο οτι μεσα του υπαρχει (του συριζα) η αλλη εκδοχη, που από εκει μεσα πρεπει να αγωνιστουν (ο κοσμος), δηλαδη πολυεπιπιπεδη πολιτικη μεσα στο ιδιο κομμα και ο κυματοθραυστης ριζοσπαστικοποιησης της μαζας , εξαλλου τα μμε θα συγκονταρουν με πεντοζαλι αν γινει αυτο (δεν ειναι εξυπνα? λαθος!)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger