Home » , , » Αστική μου δικαιοσύνη, με τα ωραία σου!

Αστική μου δικαιοσύνη, με τα ωραία σου!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 | 4:21 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Πως το βαπτίσατε το παιδί κυρ Πρόεδρε; Επιείκεια; Μπράβο να σας ζήσει, να μεγαλώσει, να σας κάνει πολλά μικρά παιδάκια. Σκανδαλάκια, ρεμουλίτσες, μιζούλες, να έχετε δουλειά εσείς οι δικαστές.

Επιείκεια στον πρώην υπουργό. Γιατί; Γιατί είναι πρώην υπουργός. Αν ήταν και στη βουλή; Κατευθείαν αθώος. Χαίρομαι πάντως που η αστική δικαιοσύνη είναι τόσο καλοσυνάτη. Που ο κατηγορούμενος πέφτει πάντα στα μαλακά.

Εντάξει όχι πάντα. Αν είναι κάποιος φτωχός και κάνει μισό στραβοπάτημα, μέσα στην ψειρού. Μπράβο όμως. Ελπίζω να μην την εξαντλήσατε την επιείκεια όπως είπατε, να περίσσεψε για όλους.
Γιατί αν δεν υπάρχει σε όλους η ίδια αντιμετώπιση, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, έτσι κυρ Πρόεδρε; Επιστήμονας είσαι, πανέξυπνος, ξέρεις πως χωρίς ισονομία, δεν υπάρχει κράτος δικαίου. Περιμένω λοιπόν την ίδια αντιμετώπιση σε όλους.

Τι έγινε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ; Του είπαν πως είναι καλό παιδάκι και πως σαν καλό παιδί, δεν πρέπει να κάνει αταξίες. Δεν έχει σοκολάτα σήμερα. Να πάει σπίτι του να σκεφτεί τι έκανε. "Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επιβλήθηκε, κατά πλειοψηφία, από το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Οικονομικών".
Δηλαδή αν ξαναβγεί Λίστα Λαγκάρντ και τη δώσουν ξανά στον Παπακωνσταντίνου κι αυτή βρεθεί αλλοιωμένη πάλι, την έβαψε! Θα πάει μέσα. Με την προϋπόθεση φυσικά να είναι 30 Φλεβάρη και να κερατώσει η Σταχτοπούτα τη Χιονάτη, με το Τέρας της Πεντάμορφης.

"Αθώος για απόπειρα απιστίας σε βάρος του Δημόσιου, ένοχος για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος". Μόνο αθώος; Βραβείο να του δώσουμε, άγαλμα να του στήσουμε. Και γιατί ένοχος στο άλλο; Το έγγραφο μόνο του αλλοιώθηκε. Πέρασε η ημερομηνία λήξης. Κι ως γνωστό, άμα λήξει, ανακατεύονται τα γράμματα, χαλάει, δεν μπορείς ούτε να το φας.

Αστική μου δικαιοσύνη, με τα ωραία σου! Μόλις είπες "'ντάξει μωρέ δεν έγινε και τίποτα". Έδωσες δηλαδή το μήνυμα, να ξαναρχίσει το πάρτι. Να πω πως δεν το ήθελες, να είμαι κι εγώ επιεικής.
Αλλά όλοι εκείνοι που τα βλέπουν αυτά κι έχουν πλάτες, θα ορμήσουν στον πατσά μ' ακόμα μεγαλύτερη φούρια. Και να πιάσετε τα στηρίγματα των απατεώνων, τι θα τους κάνετε; Τίποτα!

"Μπορεί να μην πάει φυλακή, ο Παπακωνσταντίνου, είναι πάντως ατιμωτικό να καταδικαστεί με την κατηγορία της νόθευσης ενός κρατικού εγγράφου ένας πρώην παντοδύναμος υπουργός οικονομικών".
Είναι πράγματι αγαπητέ μου σύντροφε, ατιμωτική η καταδίκη έστω κι έτσι. Αλλά αυτό το πολύ σωστό σκεπτικό ισχύει για σένα, για κάθε άνθρωπο που έχει φιλότιμο. Το φιλότιμο όμως είναι είδος εν ανεπάρκεια στους πολιτικούς. Και δεν εισάγεται το άτιμο. Ή το έχεις, όπως το έχουν πολλοί εργαζόμενοι, πολλοί άνεργοι, ή δεν το 'χεις. Και καταντάς υπουργός. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

25 Μαρτίου 2015 στις 4:49 μ.μ.

Ποιοι δίκασαν τον Γ. Παπακωνσταντίνου
Τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου που αποφάσισαν για τον πρώην υπουργό Οικονομικών είναι:
Πρόεδρος ο αρεοπαγίτης Νικόλαος Πάσσος και μέλη από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι: Αγγελική Θεοφιλοπούλου, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ε' Τμήματος του ΣτΕ, Δημοσθένης Πετρούλιας, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Δ' Τμήματος του ΣτΕ και οι σύμβουλοι Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Μαρίνα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Πισπιρίγκος και Ταξιαρχία Κόμβου.
Από τον Άρειο Πάγο εκτός του κ. Πάσσου είναι οι εξής αρεοπαγίτες: Κωνσταντίνος Τσόλας, Δημήτριος Κράνης, Δημήτριος Κόμης, Αντώνης Ζευγώλης, Αργύριος Σταυράκης και Μαρία Γαλάνη-Λεοναρδοπούλου.

25 Μαρτίου 2015 στις 4:52 μ.μ.

Πριν από 15 χρόνια είχα κι εγώ προσφύγει στο ΣΤΕ, με τον ίδιο Κ.Πισπιρίγκο. Ο τέως πρύτανης Θ.Λέκκας έβαζε τον φάκελλο κάτω-κάτω, ώστε να μην μπορώ ποτέ να τον βρω....

Ανώνυμος
25 Μαρτίου 2015 στις 7:28 μ.μ.

Σύντροφε Μήτσο τι τα θες τι τα γυρεύεις, δυστυχώς αυτή είναι η δικαιοσύνη τους, αυτοί το μαχαίρι αυτοί το πεπόνι, αλίμονο στο φουκαρά λαουτζίκο που χρωστά 1000 ευρώ και θα τον ξεφτιλίσουν και θα του πάρουν το ρημαδόσπιτο και θα του πιουν το αίμα οι δικηγόροι του.
Αυτή είναι η Ελληνική δικαιοσύνη και όσο και αν σιχαίνομαι την Γερμανική επεκτατική πολιτική και τους αντιπροσώπους αυτής δεν μπορώ να μην τους δικαιολογήσω στο ότι μας ξεφτιλίζουν ότι δεν θέλουμε να χτυπήσουμε την διαφθορά και τα συνεπακολουθά τις, κάθε στιγμή από κάτι τέτοια δικαστήρια και από τέτοιες αποφάσεις ξεφτίλας απλά επιβεβαιώνονται.
Αυτή είναι η Ελληνική δικαιοσύνη και αυτή είναι η εικόνα τις χώρας, τις δικής τους χώρας και τις δικής τους δικαιοσύνης, απλά είμαι σίγουρος πλέων ότι ο Σύριζα σαν πρώτη φορά αριστερά δεν πρόκειται ν αλλάξει τίποτα απ ότι βρήκε γιατί απλά δεν τον συμφέρει

Ανώνυμος
26 Μαρτίου 2015 στις 4:12 π.μ.

Συγγνώμη επειδή κατοικώ κι εγώ και άλλοι σε αυτή τη χώρα δεν νομίζω ότι είναι ώρα για ηττοπάθειες. Όσο κι αν νομίζουν κάποιοι ότι η δικαιοσύνη είναι τσιφλίκι τους πρέπει να αντισταθούμε για να μην πάθουμε τα χειρότερα...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger