Home » , » «Η Μόσχα θα ανταποκριθεί στα ελληνικά αιτήματα» (Ηχητικό)

«Η Μόσχα θα ανταποκριθεί στα ελληνικά αιτήματα» (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 | 10:41 π.μ.

Αρκετή εντύπωση και συζητήσεις έχει προκαλέσει το κείμενο που δημοσιεύτηκε χτες  στην ελληνική έκδοση της Deutsche Welle. και το οποίο υπογράφει η Ειρήνη Αναστασοπούλου. Εχει σχέση με την προβλεπόμενη επίσκεψη του Α. Τσίπρα στην Μόσχα και στην συνάντηση που θα έχει με τον Πούτιν.

Ακούμε μεταξύ άλλων στο ηχητικό που παραθέτουμε:

Θα λάβει η Αθήνα τη βοήθεια που θέλει; «Νομίζω πως ναι, θα την πάρει», πιστεύει η Έλφι Ζγκλ, επί πολλά χρόνια ανταποκρίτρια της Frankfurter Allgemeine Zeitung στη Ρωσία. «Γιατί η Μόσχα παρακολουθεί με πολλή προσοχή τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και όταν αισθάνεται ότι ίσως να μπορούσε να ωθήσει κάποιο μέλος της EE να πάρει το δικό του δρόμο, να εγκαταλείψει την αλληλεγγύη προς την ΕΕ, τότε το κάνει λόγω των συμφερόντων που θα είχε από την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης. Γι αυτό το λόγο η Ελλάδα θα πάρει σε κάθε περίπτωση βοήθεια».

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Μόσχα θα ανταποκριθεί στις ελληνικές προτάσεις ή τις εκκλήσεις για βοήθεια. Πρόκειται για δάνεια για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου και άρση του εμπάργκο εισαγωγής φρούτων προς τη Ρωσία. Το εμπάργκο για εισαγόμενα προϊόντα της ΕΕ το επέβαλε ο Πούτιν το περασμένο καλοκαίρι ως αντίποινα στις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Η Έλφι Ζιγκλ υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που κερδίσει το στοίχημα ο Πούτιν δεν θα μείνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά θα επιδιώξει μια ευρύτερη αποσταθεροποίηση μέσω του φαινομένου ντόμινο. Κάτι τέτοιο θα ήταν μοιραίο για την ευρωπαϊκή ενότητα και την ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στη επιθετική πολιτική του Κρεμλίνου.

Πηγή
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

κομιξ
2 Απριλίου 2015 στις 11:15 μ.μ.

Ναι σιγά, δεν θα γίνει τπτ γιατί ο Πούτιν είναι πράκτορας της κα γκε μπε και ο Τσίπρας πράκτορας του ιμπεριαλισμού.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger