Home » , » Είναι οι ίδιοι που καύλωναν από την πολλή Δημοκρατία αρκεί να ήταν μαντρωμένη και βιτσιόζα πίσω από κάγκελα.

Είναι οι ίδιοι που καύλωναν από την πολλή Δημοκρατία αρκεί να ήταν μαντρωμένη και βιτσιόζα πίσω από κάγκελα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 5 Απριλίου 2015 | 1:39 π.μ.

Πηγή: Μάριος Διονέλης - "Δρόμος της Αριστεράς"

 «Εισβολή»

Touς βλέπω να σκυλιάζουν με την «εισβολή των αντιεξουσιαστών» στη Βουλή. Φωνάζουν νυχθημερόν στα παράθυρα για τα ατιμασμένα ιερά σκαλοπάτια του περιστυλίου. Που προορίζονται μόνο για να κάνουν δηλώσεις οι προσερχόμενοι εθνοπατέρες και όχι για τα πανό και τα τρικάκια των «άπλυτων». Είναι οι ίδιοι που κατάπιαν μια χαρά τον υιό Μπαλτάκου που πλάκωνε στα χαστούκια τους Χρυσαυγίτες ΜΕΣΑ στη Βουλή. Είναι οι ίδιοι που ανέχτηκαν το θεσμό της Βουλής να τον καταπατούν με νομοσχέδια εκατονιάδων σελίδων που περνούν σε μια νύχτα. Είναι οι ίδιοι που καύλωναν από την πολλή Δημοκρατία αρκεί να ήταν μαντρωμένη και βιτσιόζα πίσω από κάγκελα.

Υποκριτές και Φαρισαίοι. Από τους τηλεαστέρες των παραθύρων μέχρι τη Φώφη και την 'Ολγα που ζήτησαν παραιτήσεις των υπουργών αν δεν μπορούν να διαφυλάξουν τα αυτονόητα, την ασφάλεια των βουλευτών, τη «λειτουργία της δημοκρατίας». Αυτά που ως ιερά και όσια διαφύλατταν οι ίδιες και οι όμοιοι τους τόσο καιρό πριν.

Δε συμφωνώ κατ' ανάγκη με τις απανωτές καταλήψεις των τελευταίων ημερών. Φαίνεται πως εκτός από τα δίκαια αιτήματα για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, έχουν και άλλον ένα, μακροπρόθεσμο στόχο. Να εγγράφουν με την αλλαγή της κυβέρνησης και τον συγκεκριμένο πολιτικό-κοινωνικό χώρο στους συνομιλητές της εξουσίας. Κάτι σαν «κοινωνικοί εταίροι» ένα πράγμα (και ας μου συγχωρήσουν οι σύντροφοι από τις καταλήψεις τον αδόκιμο όρο). Το αστείο είναι ότι μέχρι στιγμής, σε γενικές γραμμές η κυβέρνηση και η Πρόεδρος της Βουλής φαίνεται, έστω και έμμεσα, να τους αναγνωρίζουν τον ρόλο αυτό. Και αυτό είναι που κάνει όλους τους άλλους να σκυλιάζουν.

Ναι, κύριοι: «Εισβολή έγινε στο Πολυτεχνείο, στη Βουλή έγινε μια ολιγόλεπτη διαμαρτυρία» και σ' όποιον αρέσει.

Διαβάστε από την ίδια εφημερίδα το άρθρο του δικηγόρου Γιάννη Ραχιώτη: "Η πρόσληψη των εξελίξεων, ή πού ο καθένας νομίζει ότι πάνε τα πράγματα …"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
5 Απριλίου 2015 στις 3:27 μ.μ.

Εγώ ως απλός πολίτης μπορώ να μπω έτσι μέσα στον προαύλιο χώρο χωρίς να ελεγχθώ; Ως δάσκαλος πάντως που επισκέφτηκα την βουλή με τους μαθητές μου μας ελέγξαν πριν να μπούμε στον προαύλιο χώρο. Κι είχαμε ειδοποιήσει και κλείσει ραντεβού πριν παμε. Εκείνοι πώς μπόρεσαν και μπήκαν; Δεν τους έλεγξε κανείς; ΄Η μήπως κάποιος επέτρεψε να μπούνε; Κι επειδή γίναν παρατυπίες απ' την προηγούμενη κυβέρνηση -την οποία ο ελληνικός λαός έδιωξε ως πολύ κακή- υπάρχουν δικαιολογίες για αυτήν την κυβέρνηση; Δηλαδή με λίγα λόγια μας λέτε ότι κι αυτή η κυβέρνηση στην ίδια λογική κινείται με την προηγούμενη. Δυστυχώς αυτό το έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό.

Ανώνυμος
5 Απριλίου 2015 στις 8:13 μ.μ.

Ως ελληνισμος,και μετα το 1974,με την τουρκικη εισβολη στην Κυπρο,καλο ειναι να ειμαστε λιγο προσεκτικοι στις εκφρασεις μας! Μονο η λεξη ,εισβολη,κανει ασχημους συνειρμους στο μυαλο μας τωρα πια! Ποια κυρια φοβηθηκε; Να ερθει να της εξηγησω,τι φοβοι δημιουργουνται απο μια επιθετικη εισβολη!! Πραγματι ,ολιγολεπτη διαμαρτυρια. Σωστος ο ορος. Και αν μεσα στην Βουλη ,υπηρχαν μπολικοι πραγματικοι δημοκρατες,επρεπε να ηταν το πρωτο θεμα συζητησης...ετσι για τον ανθρωπισμο του πραγματος,που μας φαγαν τα σηκωτια δυο μηνες! Ασχετα,αν ο αλλος με την φραντζα,θεωρει πως εχουμε αριστερα του τιποτα!! Αντε ,μην και τον δικαιωσουμε στο τελος. Αυτος, και αν ειναι ΦΟΒΟΣ!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2015 στις 12:12 π.μ.

Η εισβολη στη βουλη εγινε επειδη ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΔΑΝΕ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ.
Οποτε το σχολιο του πρωτου ειναι ακυρο.
Eπισης ητανε κινηση σοκ που εσπασε την φιμωση που υπηρχε μεχρι εκεινη την στιγμη για τα αιτηματα.
Απο εκει και περα διαδοθηκαν τα αιτηματα.
Καλυτερα οταν πεταει καποιος βομβες χαζομαρας να προσεχει τι λεει.
Επισης η εισβολη εγινε επειδη πιεζοντουσαν σε θεματα υγειας οι συντροφοι τους. Και κανενας δεν μιλουσε ιδιαιτερα.
Η ομαδα που μπηκε εχει ονοματεπωνυμο και εχει αναλαβει την ευθυνη.
Επισης μετα προσηχθησαν ολοι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger