Home » , » Η αλληλεγγύη δεν χωρά σε σύνορα!

Η αλληλεγγύη δεν χωρά σε σύνορα!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 | 9:42 μ.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Σε κίνδυνο 100 και πλέον πρόσφυγες, στη πλειονότητά τους Σύριοι.

Παράκληση: Διαδώστε!

Οι άνθρωποι αυτοί με πλοιάριο προσάραξαν ανοιχτά της Καλαμάτας πριν τρεις εβδομάδες περίπου, βοηθήθηκαν από τις εκεί οργανώσεις προσφύγων και μεταναστών και προσπάθησαν μέσω Αθηνών να βγουν έξω από την Ελλάδα, όπως και έγινε.

Πέρασαν στη FYROM, αλλά όταν επιχείρησαν να διασχίσουν τα σύνορα με τη Σερβία, συνελήφθησαν από τις τοπικές αρχές, φυλακίσθηκαν και κρατούνται, άντρες, γυναίκες και πολλά παιδάκια, κάτω από άθλιες συνθήκες σε φυλακές της FYROM, όπου καταγγέλουν ότι υφίστανται συνεχείς ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια..

Έχει γίνει έκκληση για βοήθεια στο Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, στην Διεθνή Αμνηστία, καθώς και σε οργανώσεις προσφύγων και μεταναστών, που δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα, αλλά, λόγω και των ιδιαιτεροτήτων της FYROM, μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει, να κάνουν κάτι! (ή μπορεί και να μην το προσπαθούν και τόσο επίμονα..)

Και οι καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά και βασανιστήρια συνεχίζονται…

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ να ΔΙΑΔΟΘΕΙ το θέμα, ώστε να επιληφθούν, όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, οργανώσεις και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτά τα θέματα.
Σίγουρα οι άνθρωποι αυτοί δεν βρίσκονται στην Ελλάδα,και αυτό τα κάνει όλα δύσκολα!

Αλλά από πότε η αλληλεγγύη χωράει σε σύνορα;;;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger