Home » , » Ποιά όαση;

Ποιά όαση;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 | 6:44 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ποιά όαση ονειρεύεται ο αρχηγός της διαλυμένης ΝΔ; Τι θέλουν οι ριζοσπάστες φιλελεύθεροι η αστική τάξη της Ελλάδας;

Σύμφωνα με το e-mail Χαρδούβελη θέλουν χαράτσια, νέους φόρους προς τα κατώτατα εισοδήματα, διπλασιασμό ΦΠΑ, περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις και ξεπούλημα.
Προσέξτε κάτι σημαντικό: Αυτά τα πρότεινε η ΝΔ όχι η Τρόικα! Δηλαδή οι απόψεις των γαλάζιων δοσίλογων ταυτίζονται ακριβώς με τις απόψεις των τοκογλύφων. Και τώρα τα όρνεα των αγορών, θέλουν να μας επιβάλουν το "όραμα" της Ελληνικής Δεξιάς.
Πως ήταν με το έργο "Φον Δημητράκης" που οι ναζί έλεγαν να εκτελεστούν 50 πατριώτες και ο προδότης εκτελούσε 100; Ακριβώς έτσι.

Είχαμε πει, κι επιμένουμε, πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι μια προσποιητή υποχώρηση των δανειστών. Μια συμφωνία ελαφρώς καλύτερη από αυτή της προηγούμενης κυβέρνησης. Γιατί αυτό θα ήταν εύκολο να περάσει, έστω κι αν σήμαινε άμεση διάλυση της ΝΔ. Η "αντιπολίτευση" θα ψήφιζε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πανηγύριζε, κι εμείς θα πληρώναμε. Μόνο το ΚΚΕ και οι εξωκοινοβουλευτικοί αριστεροί με τους αναρχικούς, θα κατανοούσαν τότε τον κίνδυνο.

Το μνημόνιο έχει συγκεκριμένους στόχους. Το αν θα γίνουν σε 4 ή 5 χρόνια έχει μικρή σημασία. Άπαξ και υπογραφεί νέα συμφωνία τελειώσαμε. Θα έχουμε συνεχείς μειώσεις, συνεχή ύφεση, ολοένα αυξανόμενους φόρους και ομαδικές απολύσεις με πλήρη κατάργηση κάθε εργασιακού ή άλλου δικαιώματος. Άσχετα με το χρονοδιάγραμμα.

Ο βρόγχος που μπήκε στο λαιμό μας με το Γιωργάκη σφίγγει συνέχεια. Το αν θα μας πνίξει εντελώς σε 5 ή σε 6 χρόνια λίγη σημασία έχει, όπως έχει λίγη σημασία ο χρόνος που θα κάνει ο κρεμασμένος να ξεψυχήσει, εφόσον τον κρεμάσουν. Αν δεν φύγει αμέσως η θηλιά που οι προηγούμενες κυβερνήσεις έπλεξαν μαζί με τους "εταίρους" της ΕΕ θα απομείνει μόνο το πτώμα μιας χώρας.
Θα υπάρξει μια όαση φασισμού, όπου λίγοι, το ένα τοις χιλίοις, θα επιβάλουν την πιο στυγνή κι απάνθρωπη αδικία: Το νεοφιλελεύθερο δόγμα. Μια όαση είναι στη μέση μιας ερήμου. Σε μια όαση δεν μπορούν να ζήσουν όλοι.

Αν υπήρχε έστω μια στάλα αξιοπρέπειας ή συνείδησης, ο αρχηγός της ΝΔ μετά από αυτό τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό, έπρεπε όχι απλά να παραιτηθεί αλλά και να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Οι δανειστές λένε απλά πως συμφωνούν με το Σαμαρά, το Βενιζέλο και τα υπόλοιπα σιγανά ποταμάκια. Όσο υπάρχει Φον Αντωνάκης γιατί να υποχωρήσουν; Αυτή άλλωστε είναι η ιδεολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι αυτό όσοι της απόμειναν είναι μόνο οι ανόητοι ή οι βολεμένοι.

Υπάρχει όμως ένα σημείο που μπορεί και πρέπει να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση. Η αλαζονεία που έδειξαν οι "(θ)εσμοί" για να κάνουν επίδειξη δύναμης στους λαούς της Ευρώπης που διαμαρτύρονται για τη λιτότητα κι η απαίτηση να πάρουν την εξουσία ερήμην του λαού οι εκλεκτοί τους! Το αίτημα του Σαμαρά για συγκυβέρνηση ΔΕΝ είναι δικό του, ας το λέει ο ίδιος. Τα πρόσωπα παίζουν ρόλο στις πολιτικές.

Αυτό θα έδινε αφορμή για προσφυγή στις κάλπες. Η θέση των τοκογλύφων πέρα από υποτιμητική για τους έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους στοχεύει απευθείας στην ίδια τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία της χώρας. Υποδούλωση μέσω μνημονίων ή Ελευθερία εκτός του δουλεμπορικού της ΕΕ με πλήρη αλλαγή πολιτικής; Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

6 Ιουνίου 2015 στις 8:09 μ.μ.

Όλοι στις 11 με το ΠΑΜΕ εναντια στα Δεξιά και ´Αριστερα μνημονια της πλουτοκτρατιας.

6 Ιουνίου 2015 στις 8:33 μ.μ.

Ου γύπες δεν λες καλύτερα;;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger