Home » , » Σε κάθε τραγωδία υπάρχει η τραγική ειρωνεία.

Σε κάθε τραγωδία υπάρχει η τραγική ειρωνεία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 | 9:27 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Σε κάθε τραγωδία υπάρχει η τραγική ειρωνεία. Και στην πολιτική υπάρχει ειρωνεία. Μόνο που στην πολιτική το κοινό γελάει με την καρδία του όταν ακούει τα λόγια του κηφήνα να έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις προηγούμενες βαρύγδουπες δηλώσεις.

Ακούω πως ο Σαμαράς ζητάει μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα από το Σημίτη. Το ότι ο δοσίλογος αρχηγός της Νδ είναι ο καλύτερος ακροβάτης στις πολιτικές τούμπες το γνωρίζουμε. Έσπασε όμως σήμερα το ρεκόρ του και μας έκανε να γελάσουμε με την ψυχή μας καθώς δεν έχουμε πάθει όλοι αμνησία.

Ποιός άραγε να είπε την εξής απίθανη αρλούμπα;
"Με αφορμή τη νέα σεναριολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες μέρες και προσπαθεί να εμπλέξει τον Α. Σαμαρά και την Πολιτική Άνοιξη στις εσωτερικές διεργασίες άλλων κομμάτων δηλώνουμε ότι 1) Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να χρησιμοποιεί τον Α. Σαμαρά και την ΠΟΛ.ΑΝ. ως άλλοθι για παιχνίδια παρασκηνίων και προσωπικών σχεδιασμών 2) Η πολιτική πρόταση της ΠΟΛ.ΑΝ. για τη συγκρότηση ενός αντισημιτικού μετώπου δεν διατυπώθηκε ούτε χθες ούτε προχθές αλλά εδώ και μήνες. Η πρόταση αυτή αποτελεί μια καθαρή και θαρραλέα δημόσια θέση που απευθύνεται σε όλα τα κόμματα και σε όλους τους πολιτικούς που πιστεύουν ότι η πολιτική του σημερινού πρωθυπουργού (σημ. του Σημίτη) είναι επικίνδυνη για τον τόπο". 7/2/1998.

Ήταν τότε που ο Αντωνάκης θεωρούσε "επείγουσα εθνική αναγκαιότητα" τη δημιουργία μετώπου κατά του Σημίτη. Και έλεγε τότε για το "κράτος - Τιτανικό του κ. Σημίτη". Χαίρομαι Αντώνη που τον εκτιμάς τόσο και θέλεις σήμερα να κάνεις μέτωπο μ' αυτόν. Αλλά εδώ έχεις την Ντόρα, στο Σημίτη θα κολλήσεις; Παρεμπίπτοντος, εγώ έχω χειρότερη γνώμη και για τους δυο σας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι αδίστακτος και γι αυτό πολύ επικίνδυνος. Κάθε φορά που βλέπει να απομακρύνεται από την εξουσία αναζητά συμμάχους για να γαντζωθεί σε μια καρέκλα, να έχει εξουσία χωρίς να υπολογίζει τίποτε άλλο. Έχει κόμπλεξ που σε συνδυασμό με το ότι είναι ξεδιάντροπος τον οδηγεί σε βλαβερές ενέργειες για το σύνολο.

Χθες ήταν το ΠΑΣΟΚ ο εχθρός του. Σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έκαναν για χρόνια την ίδια πολιτική. Κι όμως ο Σαμαράς δε δίσταζε να προσπαθεί ανεπιτυχώς να διχάσει ακόμα και τον κόσμο για δικό του όφελος. Για τη ΝΔ επί Μητσοτάκη έλεγε ακόμα χειρότερα.

Σήμερα προσπαθεί να κάνει μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που θα κάνει περίπου τα ίδια με τους προηγούμενους. Αύριο, μετά τη σίγουρη διάλυση της ΝΔ, ποιός μας λέει ότι δε θα προσπαθήσει ακόμα και να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κάποιου άλλου; Απίθανο; Γιατί αν έλεγε κάποιος το 1998 ότι ο Σαμαράς θα συνεργάζονταν με το ΠΑΣΟΚ ως αρχηγός της ΝΔ τι θα του έλεγαν; Ότι έχει μεγάλη φαντασία. Ήδη ομολόγησε χωρίς καμία ντροπή θα ψηφίσει κατόπιν εντολής των δανειστών οποιαδήποτε συμφωνία.

Πρώτα λένε βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Και το χούι του Σαμαρά είναι η αγάπη για την κουτάλα με οποιοδήποτε κόστος. Η διαδρομή δείχνει τον τρόπο σκέψης και τις μελλοντικές κινήσεις. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger