Home » , » Πρέπει να σε «ζώνουν τα φίδια» ...

Πρέπει να σε «ζώνουν τα φίδια» ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 | 6:17 π.μ.

Πρέπει να σε «ζώνουν τα φίδια» όταν διαβάζεις δηλώσεις του επικεφαλής του γραφείου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάρτιν Σελμάγερ σύμφωνα με τις οποίες οι νέες προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους «θεσμούς» αποτελούν «μια καλή βάση» για τις συνομιλίες που θα γίνουν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης.

Αν πιστέψουμε το πρωτοσέλιδο των «ΝΕΩΝ» σήμερα που τιτλοφορείται  «Υπογράφει η Αθήνα. Σπάνε οι κόκκινες γραμμές» έρχεται μπαράζ νέων εισπρακτικών μέτρων που θα πλήξουν άμεσα και βάρβαρα την ήδη καθημαγμένη ελληνική κοινωνία.

Χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς περιέχουν αυτές οι νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και μόνο διαβάζοντας συνέντευξη που έδωσε σε Κυριακάτικη εφημερίδα ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης υποθέτουμε ότι αν σήμερα μπουν οι βάσεις για συμφωνία κυβέρνησης – «εταίρων», ουσιαστικά θα πρόκειται ένα τρίτο μνημόνιο άσχετα πως θα το ονομάσουν.

«Θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία και γι' αυτό αποδεχτήκαμε κανόνες της ευρωζώνης με τους οποίους διαφωνούμε … Γνωρίζουμε, ότι ένας συμβιβασμός θα έχει και υποχωρήσεις, ακόμα και επώδυνες …», είπε ανάμεσα στα άλλα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε αν κάποιος συνδυάσει αυτά  με τα λεγόμενα του Μάρτιν Σελμάγερ δεν χρειάζεται να διαθέτει ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη για να καταλάβει «πόσο στενό» είναι για τα λαϊκά στρώματα το «κουστούμι» που μας ετοιμάζουν.

Η γελοιογραφία που παραθέτουμε συμπληρώνει την περαιτέρω δικιά μας τοποθέτηση.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2015 στις 7:29 π.μ.

Που πάνε τα λεφτά.
Τα λεφτά πάνε στα λεφτά, αυτό το ρητό επιβεβαιώνεται σήμερα.
Τα στοιχεία για την Ελλάδα καταδεικνύουν πως το 1% του πληθυσμού των Ελλήνων κατείχε, το 2007 το 48,6%, ενώ το 2014 το 56,1%. Το 2007, υπήρχαν 122.000 εκατομμυριούχοι. Οι πλούσιοι σήμερα μειώθηκαν σε αριθμό (κάτω από 100.000) όμως αυξήθηκε η περιούσια των βαθύπλουτων. Μετρημένοι στα δάκτυλα είναι οι δισεκατομμυριούχοι (5) κι οι πολυεκατομμυριούχοι με πάνω από 50 εκατομμύρια (κάπου 200) όπου σύμφωνα με τα στοιχεία πενταπλασιάζουν την περιουσία τους κάθε 10 χρόνια!
Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι, και συνταξιούχοι έχασαν το 1/3 του εισοδήματος τους με το μνημόνιο ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκαν οι άστεγοι. Πολλές μικρές περιουσίες χάθηκαν, ή πιο σωστά πέρασαν στα χέρια λίγων. Οι άστεγοι και οι υποσιτιζόμενοι αυξήθηκαν δραματικά. Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 30%. Πάνω από 25% ανεργία, 6.300.000 Έλληνες στο όριο της φτώχιας, καθώς η μέση σύνταξη είναι κάτω από αυτό το όριο. Και κάποιοι προδότες θέλουν κι άλλο αίμα, θέλουν να δεχθούμε την πλήρη υποταγή στους τοκογλύφους.
Τα κανάλια, τα κόμματα, και οι μεγαλοεπιχειρηματίες χρωστάνε 11.000.000.000 (έντεκα δις ευρώ). Μόνο η απώλεια δημοσίου χρήματος από ρεμούλες, καταχρήσεις, μίζες κλπ υπολογίζεται σε 9.000.000.000 κάθε χρόνο ενώ η παραοικονομία είναι τουλάχιστο 25% (άλλοι μιλούν ακόμα και για 50%) του ΑΕΠ. "Ιδιωτική πρωτοβουλία";
Η απώλεια των ασφαλιστικών ταμείων από την κακοδιαχείριση, τα δομημένα ομόλογα, το κούρεμα, την ανασφάλιστη εργασία υπολογίζεται συνολικά όλα τα χρόνια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ σε 90.000.000.000! Ενενήντα δισεκατομμύρια ευρώ! Κατά τα άλλα για τη ΝΔ φταίνε οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Επίσης η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ κοστίζει κάθε χρόνο πάνω από 300.000.000. ευρώ, όσο για τις αμυντικές δαπάνες τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Αν είχαμε το Μέσο Όρο της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ το χρέος μας θα ήταν σχεδόν το μισό! Χωρίς να υπολογίσουμε πως πολλές φορές πήραμε όπλα σε πολλαπλάσια τιμή από άλλα κράτη και χωρίς πάλι να λάβουμε υπόψη την κατάσταση των όπλων αυτών χωρίς πυρομαχικά ή με πολλά προβλήματα που για να λυθούν οι φορολογούμενοι πληρώνουν ακόμα περισσότερα.
Η ύφεση αγγίζει το 32% του ΑΕΠ. Από 355 δις $ το 2008 έπεσε στα 242 δις $ το 2013 ενώ το χρέος εκτινάχτηκε από 112% στο 176%!!! Για να γίνει "βιώσιμο" έγιναν τα μνημόνια ή για το αντίθετο; Απώλειες 112,4 δις $ ή 98.700.000.000 €! μέσα σε έξι μόλις χρόνια!
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας στοίχησαν πανάκριβα. Λοιπόν ποιός πρέπει να πληρώσει τα χρέη; Ποιός τα έκανε;
Κι ένα τελευταίο. Την ίδια ώρα που οι φτωχοί και μικρομεσαίοι στράγγισαν τις οικονομίες τους στην Τράπεζα όλα τα χρόνια του μνημονίου οι πλούσιοι έβγαλαν έξω πάνω από 100 δισεκατομμύρια Ευρώ. Περαστικά μας. mitsos175.

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2015 στις 9:01 π.μ.

Σε κάθε τραγωδία υπάρχει η τραγική ειρωνεία. Και στην πολιτική υπάρχει ειρωνεία. Μόνο που στην πολιτική το κοινό γελάει με την καρδία του όταν ακούει τα λόγια του κηφήνα να έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις προηγούμενες βαρύγδουπες δηλώσεις.
Ακούω πως ο Σαμαράς ζητάει μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα από το Σημίτη. Το ότι ο δοσίλογος αρχηγός της Νδ είναι ο καλύτερος ακροβάτης στις πολιτικές τούμπες το γνωρίζουμε. Έσπασε όμως σήμερα το ρεκόρ του και μας έκανε να γελάσουμε με την ψυχή μας καθώς δεν έχουμε πάθει όλοι αμνησία.
Ποιός άραγε να είπε την εξής απίθανη αρλούμπα;
"Με αφορμή τη νέα σεναριολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες μέρες και προσπαθεί να εμπλέξει τον Α. Σαμαρά και την Πολιτική Άνοιξη στις εσωτερικές διεργασίες άλλων κομμάτων δηλώνουμε ότι 1) Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να χρησιμοποιεί τον Α. Σαμαρά και την ΠΟΛ.ΑΝ. ως άλλοθι για παιχνίδια παρασκηνίων και προσωπικών σχεδιασμών 2) Η πολιτική πρόταση της ΠΟΛ.ΑΝ. για τη συγκρότηση ενός αντισημιτικού μετώπου δεν διατυπώθηκε ούτε χθες ούτε προχθές αλλά εδώ και μήνες. Η πρόταση αυτή αποτελεί μια καθαρή και θαρραλέα δημόσια θέση που απευθύνεται σε όλα τα κόμματα και σε όλους τους πολιτικούς που πιστεύουν ότι η πολιτική του σημερινού πρωθυπουργού (σημ. του Σημίτη) είναι επικίνδυνη για τον τόπο". 7/2/1998.
Ήταν τότε που ο Αντωνάκης θεωρούσε "επείγουσα εθνική αναγκαιότητα" τη δημιουργία μετώπου κατά του Σημίτη. Και έλεγε τότε για το "κράτος - Τιτανικό του κ. Σημίτη". Χαίρομαι Αντώνη που τον εκτιμάς τόσο και θέλεις σήμερα να κάνεις μέτωπο μ' αυτόν. Αλλά εδώ έχεις την Ντόρα, στο Σημίτη θα κολλήσεις; Παρεμπίπτοντος, εγώ έχω χειρότερη γνώμη και για τους δυο σας.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι αδίστακτος και γι αυτό πολύ επικίνδυνος. Κάθε φορά που βλέπει να απομακρύνεται από την εξουσία αναζητά συμμάχους για να γαντζωθεί σε μια καρέκλα, να έχει εξουσία χωρίς να υπολογίζει τίποτε άλλο. Έχει κόμπλεξ που σε συνδυασμό με το ότι είναι ξεδιάντροπος τον οδηγεί σε βλαβερές ενέργειες για το σύνολο.
Χθες ήταν το ΠΑΣΟΚ ο εχθρός του. Σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έκαναν για χρόνια την ίδια πολιτική. Κι όμως ο Σαμαράς δε δίσταζε να προσπαθεί ανεπιτυχώς να διχάσει ακόμα και τον κόσμο για δικό του όφελος. Για τη ΝΔ επί Μητσοτάκη έλεγε ακόμα χειρότερα.
Σήμερα προσπαθεί να κάνει μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που θα κάνει περίπου τα ίδια με τους προηγούμενους. Αύριο, μετά τη σίγουρη διάλυση της ΝΔ, ποιός μας λέει ότι δε θα προσπαθήσει ακόμα και να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κάποιου άλλου; Απίθανο; Γιατί αν έλεγε κάποιος το 1998 ότι ο Σαμαράς θα συνεργάζονταν με το ΠΑΣΟΚ ως αρχηγός της ΝΔ τι θα του έλεγαν; Ότι έχει μεγάλη φαντασία. Ήδη ομολόγησε χωρίς καμία ντροπή θα ψηφίσει κατόπιν εντολής των δανειστών οποιαδήποτε συμφωνία.
Πρώτα λένε βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Και το χούι του Σαμαρά είναι η αγάπη για την κουτάλα με οποιοδήποτε κόστος. Η διαδρομή δείχνει τον τρόπο σκέψης και τις μελλοντικές κινήσεις. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger