Home » , » Στόχος τους να παραμείνουμε υπό τον πλήρη έλεγχο της ελληνικής άρχουσας τάξης, των επιτηρητών του ΔΝΤ και της ΕΕ

Στόχος τους να παραμείνουμε υπό τον πλήρη έλεγχο της ελληνικής άρχουσας τάξης, των επιτηρητών του ΔΝΤ και της ΕΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 | 2:48 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η όποια «συμφωνία» προκύψει τελικά θα είναι μια συνέχεια της προηγούμενης πολιτικής. Που σημαίνει ούτε χειρότερη, όπως προσπαθεί να πείσει η ΝΔ, ούτε καλύτερη όπως θα δοκιμάσει να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι η ίδια απάνθρωπη, αντεργατική, άδικη πολιτική. Τα ίδια θα γίνονταν επί ΝΔ. Μάλιστα παρόμοια μέτρα θα εφαρμόζονταν εδώ και μήνες. Το μόνο λοιπόν θετικό που έγινε με τις εκλογές, αν μπορούμε να πούμε «θετικό» τη συνέχεια της ίδιας άθλιας κατάστασης, είναι πως δεν μπήκαν νέα μέτρα για ένα περίπου πεντάμηνο.

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάθε μέρα που περνά στο Μνημόνιο δε χειροτερεύει τη θέση μας ως άνεργους, εργαζόμενους, ή συνταξιούχους. Τα μόνα καλά μέτρα είναι εκείνα που θέλει το ΔΝΤ να αλλάξει. Είναι η προσπάθεια να βάλουν μια σταλιά ζάχαρη στο κώνειο που τελικά θα σκοτώσει την οικονομία και εμάς. Είναι κι αυτά για τα οποία καίγονται οι συνεργάτες των τοκογλύφων, τα ΜΜΕ.

Τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να χρυσώσει το χάπι της οικονομικής "στρυχνίνης" για τα ιδιωτικά ΜΜΕ, αποτελούν θα λέγαμε, μια συμβολική συμμετοχή των καναλιών, μια απειροελάχιστη "ελεημοσύνη" σε σύγκριση με τις πραγματικές τους δυνατότητες. Αυτοί που χρωστάν 11 δισεκατομμύρια ευρώ, που όχι μόνο δεν πλήρωσαν δεκάρα όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια της κρίσης, αλλά και που κονόμησαν από την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και το φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ούτε ευρώ! Δεν κλαίγονται για τις οριζόντιες περικοπές, αφού δανειστές και ΜΜΕ υπερασπιζόταν αυτές τις πρακτικές χρόνια, αλλά τις χρησιμοποιούν για να περάσουν το μόνο που τους ενδιαφέρει. να μην πληρώσουν τίποτα και να αρπάξουν όσο μπορούν περισσότερα.

Δυο τρεις κουβέντες λοιπόν για να εξηγηθούμε μην παρεξηγηθούμε:
Η συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ είναι άδικη κι εξοντωτική για τους πολλούς. Περιέχει αύξηση εμμέσων φόρων, εισφορών κλπ. Έχει οριζόντια μέτρα τα οποία αποτελούν το κορμό, την ουσία και την πλειοψηφία των μέτρων. Επομένως το να λέμε κατά των πλουσίων κηφήνων, που έβγαλαν τα κλοπιμαία στο εξωτερικό, δεν δίνουμε άλλοθι σε καμιά περίπτωση στους δήθεν αριστερούς της κυβέρνησης, ούτε είμαστε σύμφωνοι στο υπόλοιπο 99% της συμφωνίας - υποχώρησης που θα γδάρει τους φτωχούς. Είμαστε φανερά αντίθετοι αλλά για τους δικούς μας λόγους. Για τα κανάλια και τους πλούσιους, λέμε καθαρά, πως πρέπει να τα πληρώσουν όλα αυτοί, αλλά σε μας γιατί μας έκλεψαν, όχι στους τοκογλύφους.

Δεν περιμένω τίποτα από κανένα κερατά κηφήνα. Τα "δεν ψηφίζω" ή τα "δεν θέλω, αλλά το κάνω" τα ακούω βερεσέ, το ξανάδαμε το έργο τόσες φορές. Πιθανό κάποιοι να μην ψηφίσουν κυρίως επειδή βλέπουν την κατάντια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αλλά οι συσχετισμοί στη Βουλή είναι για άλλη μια φορά σε αναντιστοιχία με τη θέληση των πολλών. Που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Μάλιστα ίσως έχουμε αποστασίες, νέες συνεργασίες - εκτρώματα, την ίδια ιστορία που πριν λίγα χρόνια γνωρίσαμε. Αδιάφορο.

Το ΔΝΤ ξέρει πως ούτε αυτά τα ελάχιστα που περιμένει η κυβέρνηση, θα πληρώσουν οι ντόπιοι συνεργάτες και προδότες. Δεν πληρώνουν, εξοφλούν σε είδος: σε ρουφιανιά, ψέματα, εξαπάτηση κλπ. Κι ότι σ’ αυτά τα μέτρα κάθε χρόνο θα προστίθενται νέα. Αυτό είναι δεδομένο αφού το χρέος είναι αυξημένο, η ύφεση συνεχής κι η οικονομική αιμορραγία ασταμάτητη.
Στόχος να παραμείνουμε υπό τον πλήρη έλεγχο της ελληνικής άρχουσας τάξης, των επιτηρητών του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Η κατάσταση όσο πάει θα χειροτερεύει γιατί η λαιμαργία των τοκογλύφων μεγαλώνει. Είναι ώρα για ένταση των αγώνων μας. .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger