Home » , » Οι πορεία των διαπραγματεύσεων και οι αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Οι πορεία των διαπραγματεύσεων και οι αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 | 10:19 μ.μ.

Σίγουρα είναι τόσο μεταβλητές και αλληλοσυγκρουόμενες οι πληροφορίες που έρχονται απ’ τις Βρυξέλλες για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των λεγόμενων «εταίρων» που είναι αδύνατο να καταλήξεις σε ασφαλή συμπεράσματα. Το απόγευμα ακούγαμε για «ναυάγιο» τώρα τα εγχώρια και ξένα ΜΜΕ, επικαλούμενα δηλώσεις ξένων αξιωματούχων εκτιμούν ότι  οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία.

Αυτό όμως που είναι αναμφισβήτητο είναι ότι γίνεται ένα ψιλοχαμός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αντε τώρα να βγάλεις άκρη ακούγοντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη να σου λέει ότι «εμείς δεν εφαρμόζουμε μνημόνιο. Καταργούμε το μνημόνιο» και την ίδια στιγμή να παρακολουθείς δηλώσεις του αντιπροέδρου της βουλής Αλέξη Μητρόπουλου του τύπου «πρέπει να πούμε στο λαό ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο.  Όποια συμφωνία και να έλθει η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα, Θα εφαρμόσει μέτρα που ποτέ στην ιστορία της η αριστερά δεν έχει εφαρμόσει».

Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε τον τρόπο που παρουσίασαν τα δελτία ειδήσεων Σκάι και Μέγκα τις αντικρουόμενες απόψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας δήλωσε. «Τόσο τα ραβασάκια τα χτεσινά, όσο και τα σημερινά σούρτα - φέρτα του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης με τους εταίρους, ετοιμάζουν τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία, μια νέα λαιμητόμο κατά των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Χρειάζεται εδώ και τώρα παλλαϊκός πανεργατικός αγώνας σε όλη τη χώρα, όλου του λαού μας, της νεολαίας, έτσι ώστε να καταργηθούν οριστικά τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, να υπάρξει ανάκτηση των απωλειών του λαού μας από την κρίση. Να μην υπάρξει καμία νέα αντιλαϊκή συμφωνία, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ, και γι' αυτό να δώσουμε όλοι αύριο το "παρών" στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, στα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή ήδη πάνω από 600 πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης και του υπόλοιπου μαζικού λαϊκού κινήματος».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger