Home » , » Σενάρια εκτροπής

Σενάρια εκτροπής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 | 9:32 μ.μ.

Σε συνάρτηση με την προηγούμενη ανάρτησή μας διαβάστε τις απόψεις του  Τάσου Παππά που δημοσιεύονται στην εφημερίδα των Συντακτών. Ο δημοσιογράφος εκτιμάει ότι από την αρχή των διαπραγματεύσεων φάνηκε ότι οι δανειστές είχαν έναν κεντρικό στόχο: να υποχρεώσουν τον Τσίπρα να περάσει από τη Βουλή μια επονείδιστη συμφωνία με τη βοήθεια των άλλων κομμάτων. ώστε κι αυτός να ξεφτιλιστεί και η κυβέρνηση του να αποσταθεροποιηθεί.

Σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό του Τάσου Παππά αν το παραπάνω σενάριο δεν υλοποιηθεί και οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές θα υπάρξει «η  συγκρότησης εκλογικού μετώπου των λεγόμενων φιλοευρωπαικών δυνάμεων για να αποτραπεί μια νέα νίκη των εξτρεμιστών που θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα». Το δημοσίευμα που παραθέτουμε παρακάτω, εκτιμάει ότι πιθανόν  επικεφαλής αυτού του «μετώπου»  να τεθεί ο Κ. Καραμανλή.

Σενάρια εκτροπής

Λένε οι ιστορικοί, και έχουν δίκιο, ότι η περίοδος της μεταπολίτευσης ήταν η πιο ομαλή πολιτικά περίοδος της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Ούτε πραξικοπήματα ούτε ωμές παρεμβάσεις του ξένου παράγοντα ούτε παρακράτος όπως το γνωρίσαμε τη μετεμφυλιακή εποχή ούτε ανώμαλες καταστάσεις, όπως ήταν τα Ιουλιανά το 1965.

Ο κοινοβουλευτισμός λειτούργησε σχετικά καλά, είχαμε εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία-η παντοκρατορία της Δεξιάς τελείωσε το 1981 και ο συναινετικός δικομματισμός επλήγη τον Ιανουάριο του 2015 με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι για πρώτη φορά από το 1947 αναδείχθηκε στην Ελλάδα μια κυβέρνηση στ' αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας.

Ο απολογισμός σε γενικές γραμμές είναι θετικός. Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι δεν ήταν μια τελείως ανέφελη ιστορική φάση.

Για παράδειγμα, είχαμε την παραπομπή ενός πρωθυπουργού στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (1991) και δύο ανατροπές κυβερνήσεων: του Μητσοτάκη το 1993 με βάσιμες ενδείξεις για εξαγορά βουλευτών από πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες και του Γ. Παπανδρέου με βελούδινο πραξικόπημα το οποίο οργάνωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και εκτέλεσαν το πολιτικό προσωπικό της Νέας Δημοκρατίας και ένα τμήμα του στελεχικού δυναμικού του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα, κύκλοι εντός και εκτός της χώρας φλερτάρουν ξανά με την εκδοχή μιας κοινοβουλευτικής εκτροπής προκειμένου να επαναφέρουν την Ελλάδα στην κανονικότητα, όπως φυσικά την εννοούν αυτοί.

Το είπε άλλωστε ο Γιούνκερ: δεν εμπιστεύομαι τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι ένα κανονικό κόμμα.

Από την αρχή των διαπραγματεύσεων φάνηκε ότι οι δανειστές είχαν έναν κεντρικό στόχο: να υποχρεώσουν τον Τσίπρα να περάσει από τη Βουλή μια επονείδιστη συμφωνία με τη βοήθεια των άλλων κομμάτων. ώστε κι αυτός να ξεφτιλιστεί και η κυβέρνηση του να αποσταθεροποιηθεί. Από κει και πέρα οι δρόμοι είναι δύο:

Μια άλλη πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή, που είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση γιατί προυποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του Τσίπρα (αδύνατο) και τη σύμπραξη κομματιού της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (απίθανο).
Αν όμως το προηγούμενο σενάριο δεν ευδοκιμήσει και οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές υπάρχει και η λύση της συγκρότησης εκλογικού μετώπου των λεγόμενων φιλοευρωπαικών δυνάμεων για να αποτραπεί μια νέα νίκη των εξτρεμιστών που θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα

Ποιος θα ηγηθεί; Στο μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν-αξιολογώντας διάφορες πληροφορίες- ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα έχει ενεργοποιηθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2015 στις 11:34 μ.μ.

Η "Εφημερίδα των Συντακτών" είναι ουσιαστικά το κομματικό όργανο του Σύριζα όχι επίσημα, αλλά επί τις ουσίας είναι.
Αυτό που προσπαθεί τώρα να περάσει ο Τάσσος Παππάς είναι ότι να οι φιλοευροπαιστές ενώνονται σε ενιαίο μέτωπο για να ρίξουν και ν αποτρέψουν τον νόμιμα εκλεγμένο πρωθυ τον Τσιπρα, άρα αυτό που επιβάλετε να κάνουν οι δυνάμεις τις αριστεράς εντός και εκτός, και οι προοδευτικές με το άλλοθι και το φόβο για μια επιστροφή των δεξιών μούλων, ψηφίστε και υποστηρίξτε σούμπιτοι τον Σύριζα... ε !!!!! όχι φίλε όσοι πέσουν σ αυτήν την παγίδα θα είναι πολύ μ@@@@ες!!!! ο Τσιπρας έτσι όπως τα κατάφερε να βρει και την λύση τους, είναι υπεύθυνος και εγώ προσωπικά δεν έχω ούτε τύψεις ούτε ενοχές, την πολιτική του την καθόρισε με λάθος τρόπο, ας πάρει την απόφαση να βγει από ΕΕ και ευρώ, κοινωνικοποιώντας αύριο το πρωί τα πάντα, όλα στα χέρια του λαού, αυτή είναι η μόνη λύση όλα τ άλλα είναι εκ του πονηρού, και στοχεύει στην ιδεολογική ευαισθησία στο να παγιδεύσει τον Ελληνα αριστερό και κομμουνιστή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger