Home » , » Για μια ακόμα φορά η αστική δικαιοσύνη έριξε στα "μαλακά" χρυσαυγίτη, επίδοξο δολοφόνο

Για μια ακόμα φορά η αστική δικαιοσύνη έριξε στα "μαλακά" χρυσαυγίτη, επίδοξο δολοφόνο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 | 4:27 μ.μ.

Για μια ακόμα φορά η αστική δικαιοσύνη «εξάντλησε την επιείκεια» της σε χρυσαυγίτη επίδοξο δολοφόνο. Αναφερόμαστε στο μέλος του ναζιστικού μορφώματος Γιώργο Αποστολόπουλο, ο οποίος μαχαίρωσε τον Ιανουάριο του 2013 τον 16χρονο Φοίβο Δ., μαθητή του 3ου ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου, αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον 16χρονο Φοίβο Δ., μαθητή του 3ου ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου.

Αν και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 ετών και 6 μηνών σήμερα το 1ο Μικτό Ορκωτό Εφετείο μείωσε την ποινή του σε 6 χρόνια και 6 μήνες.
Αιτιολογία ήταν ότι το δικαστήριο δεχόμενο την πρόταση του εισαγγελέα μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με ενδεχόμενο δόλο.

Σύμφωνα πάντα με την πρόταση του εισαγγελέα, ο Χρυσαυγίτης  είχε μεν ισχυρό συναισθηματικό κίνητρο αλλά από τα πλήγματα που κατάφερε στο θύμα δε μπορούσε να επέλθει ο θάνατος. κι αυτό την στιγμή που στο δικαστήριο προσκομίστηκαν οι γνωματεύσεις του γιατρού που χειρούργησε το θύμα όσο και με του ιατροδικαστή που πιστοποιούσαν τον σοβαρό τραυματισμό του μαθητή στην μύτη-η οποία σχίστηκε κάθετα και «κρέμασε» αφού κόπηκε από την σφοδρότητα του χτυπήματος ακόμα και ο χόνδρος-, ενώ το τραύμα στην αριστερή πλευρά του λαιμού του θύματος παραλίγο να αποβεί μοιραίο για την ζωή του, καθώς έγινε 3 χιλιοστά από την καρωτίδα.

Ο Χρυσαυγίτης αφού αποκήρυξε την ιδεολογία του λέγοντας: «Είμαι ένας άνθρωπος που κοιτάει τη δουλειά του. Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για πολιτικά, ούτε ασχολήθηκα με πολιτική. Εγώ υποστηρίζω τη θεοκρατία», απέφυγε για άλλη μια φορά να ζητήσει συγνώμη από το θύμα του.

Σημειώνουμε επίσης ότι ο ίδιος κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, στη μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής με τα στοιχεία του σε βάρος του να μην αμφισβητούνται.

Λεπτομέρειες γ’ αυτή την υπόθεση στο παρακάτω βίντεο από την πρώτη δίκη.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger