Home » , » Διάγγελμα Α. Τσίπρα 1-7-2015 /Βίντεο))

Διάγγελμα Α. Τσίπρα 1-7-2015 /Βίντεο))

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 | 6:28 μ.μ.

Με σημερινό του διάγγελμα στον ελληνικό λαό ο Α. Τσίπρας δήλωσε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής και κάλεσε ακόμα μια φορά τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ΟΧΙ», κάτι που θα σημαίνει σύμφωνα με τον ίδιο ότι θα υπάρξουν καλύτερες προοπτικές ώστε η κυβέρνηση να διεκδικήσει μια βιώσιμη λύση. Επανέλαβε ότι πάντα η Ελλάδα επιδιώκει μια συμφωνία με τους εταίρους με την προϋπόθεση να περιλαμβάνει «όρους βιωσιμότητας και προοπτικής».

Με την αναγγελία του δημοψηφίσματος, μας είπε υπήρξαν καλύτερες προτάσεις από τους εταίρους για την αναδιοργάνωση του χρέους, κάτι που επέφερε την κατάθεση αντιπροτάσεων εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και εκ τούτου υπάρχει έκτακτη συνεδρίαση του ευρωγκρούπ σήμερα το απόγευμα.

Οσα βιώνουμε τις τελευταίες μέρες, μας είπε ο ελληνας πρωθυπουργός είναι αποτέλεσμα της «επικράτησης ακραίων συντηρητικών κύκλων» της Ευρώπης, που ευθύνονται για το κλείσιμο των τραπεζών και για τις συνέπειες που υπήρξαν.  
Απέδωσε τον σχεδιασμό αυτό σε στόχο να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό . 

Δήλωσε αιφνιδιασμένος στην Ευρώπη της «αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού  να υπάρχουν «αυτές οι εικόνες της ντροπής», αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή η τακτική αποσκοπεί από τους «εταίρους» να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό για να ψηφίσει «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα.

«Για να προστατέψουμε τις συντάξεις δίνουμε την μάχη τόσους μήνες» είπε ο Α. Τσίπρας απευθυνόμενος προς τους συνταξιούχους γιατί οι προτάσεις που ζήτησαν εκβιαστικά να υπογράψει  η κυβέρνηση «ήθελαν την συντριπτική μείωση των συντάξεων» και γ αυτό αρνηθήκαμε, και είναι ο λόγος που σήμερα μας εκδικούνται τόνισε.

«Αυτές τις ώρες οι σειρήνες της καταστροφής» οργιάζουν υπογράμμισε ο Α. Τσίπρας για να εκβιαστεί ο λαός να ψηφίσει «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα και να γίνουν αποδεκτά όλα τα απαράδεκτα μέτρα που ζητούν οι δανειστές για να γίνει ο λαός συνένοχος στην διαιώνιση των Μνημονίων, ενώ το «ΟΧΙ» που προτείνει να ψηφιστεί η κυβέρνηση θα αποτελέσει όπλο για να υπογραφεί μια καλύτερη συμφωνία αμέσως μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής.

«ΟΧΙ» δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη, αλλά επιστροφή στην Ευρώπη των αξιών», εκτίμησε ο Α. Τσίπρας, «ένα ΟΧΙ που θα τιμωρήσει του θύλακες της διαπλοκής και θα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα την ανθρωπιστική κρίση».


Αναγνώρισε τις σημερινές δυσκολίες που βιώνει ο ελληνικός λαός εκτιμώντας ότι αυτές θα είναι προσωρινές, ενώ στιγμάτισε το εγχώριο πολιτικό σύστημα που ενώ οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία τώρα συστρατεύεται με τις επιδιώξεις των ξένων, ονειρευόμενο την «ολική του επαναφορά» στην κυβερνητική εξουσία.

Ο ελληνας πρωθυπουργός δήλωσε την πεποίθηση του ότι αυτές οι δυσκολίες που περνάει ο λαός της χώρας μας είναι προσωρινές και σύντομα θα ξεπεραστούν, καλώντας τον λαό να πει «ΟΧΙ» στις συνταγές που καταστρέφουν την Ευρώπη και να σταθεί αλληλέγγυος στην προσπάθεια του για να υπάρξει μια βέβαιη ελπίδα για μια καλύτερη συμφωνία.


>
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 6:50 μ.μ.

Για αυτό το αίσχος που κατέθεσε ο τσίπρας στους θεσμούς ως πρόταση, ενα αντιλαικό καραμνημόνιο άνευ προηγουμένου, δεν το πήρατε χαμπάρι εκεί στο Β.Κ;

1 Ιουλίου 2015 στις 7:52 μ.μ.

Καλα 29 δις μνημονιο γαργαρα το κανετε;
Το ΟΧΙ που υποστηριζετε ειναι μνημονιο 29 δις.
Το καταλαβατε κυριοι του Βαθυ;

Εδω το επισημο εγραφο.

http://www.902.gr/sites/default/files/esm_loan_agreement_prior_actions_amend_30.06.2015-1.pdf

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 10:12 μ.μ.

Γουστάρεις Σαμαρά εσύ ο αποπάνω ε?

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 10:37 μ.μ.

Βρε Αντώνη, βρε Αντώνη (και ο άλλος ο 6.50), η ανάρτηση εδώ απλώς αναφέρει τι είπε ο Τσίπρας στο διάγγελμά του. Δεν τον υποστηρίζει, ούτε λέει πουθενά ότι συμφωνεί με τα λεγόμενα του. Το θέμα της ανάρτησης δεν είναι το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αδυνατείτε να κατανοήσετε ένα απλό κείμενο που διαβάζετε, δηλ. πράγματα που οφείλει να κατανοεί ένας απόφοιτος Λυκείου. Το τυφλό, θανάσιμο και μονομέτωπο μίσος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, και των οπορτουνιστικών μιασμάτων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προφανώς, που σας καλλιεργεί η ανάξια ηγεσία του "Κ"ΚΕ σας έχει οδηγήσει στην πλήρη αποβλάκωση. Δεν κάνω πλάκα, ούτε τα λέω αυτά για να βρω κάτι να σας κατηγορήσω. Πρέπει να σας κοιτάξει γιατρός!
Υ.Γ.: Την ίδια ώρα που η ανάξια ηγεσία του "Κ"ΚΕ έχει κηρύξει μονομέτωπο αγώνα κατά της Αριστεράς και παίρνει αυτήν την εξωφρενική, κατάπτυστη και προδοτική απόφαση στην κορυφαία αυτή ταξική σύγκρουση των ημερών, ο Κουτσούμπας χαριεντίζεται πολιτικά με τη Φώφη και ο Παφίλης απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο του πιο μισητού από την εργατική τάξη κόμματος, στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger