Home » , » Δημοψήφισμα 2015: Aποτελέσματα στο 100% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας

Δημοψήφισμα 2015: Aποτελέσματα στο 100% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 | 4:24 π.μ.

Πηγή: 902.gr

Επικράτηση του «όχι» με ποσοστό 61,31% καταγράφεται στις καταμετρημένες ψήφους
στο 100% των εκλογικών τμημάτων.

Όπως φαίνεται και στο διπλανό πίνακα, σε καταμετρημένες ψήφους στα 19.159
από τα 19.159 εκλογικά τμήματα το «όχι» επικρατεί με ποσοστό 61,31% επί των εγκύρων, ενώ
το «ναι» λαμβάνει 38,69% επί των εγκύρων.

Καταγράφεται αύξηση στα άκυρα και στα λευκά σε σχέση με το Γενάρη 2015, που ως 
άθροισμα έχουν ποσοστό 5,80% από 2,36% στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν πριν από έξι μήνες.

Ακόμα, καταγράφεται αύξηση της αποχής, η οποία στα παραπάνω εκλογικά τμήματα σε ποσοστό ανέρχεται σε 37,50% από 36,38% που ήταν
στις εκλογές του Γενάρη 2015.

Φαίνεται και στον πίνακα ότι ένα μέρος του λαού κατάφερε να ξεπεράσει τον εγκλωβισμό και την παραπλάνηση, έδωσε μια πρώτη απάντηση με το άκυρο,
αλλά και το λευκό, ενώ αρκετοί φαίνεται ότι επέλεξαν την αποχή από το δημοψήφισμα, λόγω και των δυσκολιών και των μεγάλων εξόδων μετακίνησης.

Στην τελευταία σειρά στον πίνακα δίπλα βλέπετε άθροισμα των άκυρων, των λευκών και της αύξησης της αποχής σε σχέση με τις εκλογές του Γενάρη 2015. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2015 στις 5:11 π.μ.

Ταξική ψήφος
Το πρώτο που παρατηρούμε στο δημοψήφισμα είναι ένα παράδοξο για την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα είναι πρώτο σε όλους τους νομούς. Είναι 61% το ΟΧΙ θα πείτε και δικαιολογείται η διαφορά. Το 1974 όμως με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά (69% - 31%) δυο νομοί Λακωνία και Ροδόπη ψήφισαν βασιλευόμενη δημοκρατία η δε διαφορά από νομό σε νομό ήταν χαώδης (94,1% στο Ρέθυμνο υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας με 40,48% στη Λακωνία). Στο σημερινό δημοψήφισμα υπήρξε μια πιο ομοιόμορφη κατανομή. Το ΟΧΙ είχε το μεγαλύτερο ποσοστό στα Χανιά 73,77% ενώ το μικρότερο στη Λακωνία 51,17%. Η κομματική ψήφος έπαιξε ρόλο άλλα όχι τόσο πολύ όσο άλλες φορές. Επίσης το ΝΑΙ επικράτησε σε συντριπτικό ποσοστό μόνο στις "πλούσιες" περιοχές. Στην Εκάλη πχ το ΝΑΙ πήρε 85,5%. Αυτό σίγουρα κάτι δείχνει.
Επίσης η διαφορά είναι μεγάλη αν δούμε τα επαγγέλματα. Οι υπάλληλοι ιδιωτικοί και δημόσιοι ψήφισαν ΟΧΙ μονοκούκι. Το ίδιο κι οι άνεργοι. Από τους συνταξιούχους οι χαμηλόμισθοι, αυτοί που πλήγηκαν περισσότερο από τα μνημόνια ψήφισαν ΟΧΙ, παρά τη τρομοκρατία, οι υπόλοιποι ΝΑΙ. Τσιφλικάδες κι μεγάλοι επιχειρηματίες ψήφισαν ΝΑΙ.
Επομένως για πρώτη φορά ο κόσμος δεν είναι δεδομένος. Αρχίζουν όλο και περισσότεροι να αποκτούν ταξική συνείδηση, πράγμα θετικότατο. Φυσικά ας μην υπάρχουν αυταπάτες, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος αλλά σίγουρα το μνημόνιο έκανε πάρα πολλούς που πριν φοβόνταν να επιλέξουν αυτό που συμφέρει τους ίδιους κι όχι να υπακούν τυφλά σε κομματικές γραμμές.
Για τη αποχή: Είναι σημαντική, κάποιοι είπαν πως οφείλεται στους καταλόγους. Δεν το θεωρώ σοβαρή δικαιολογία, αν ισχύει ας τους ξεκαθαρίσει το κράτος για να μην ψηφίζουν κι οι πεθαμένοι. Πολλοί ετεροδημότες πράγματι είχαν οικονομικό πρόβλημα και δεν μετακινήθηκαν. Ας δούμε όμως τους αριθμούς: Στις βουλευτικές εκλογές ψήφησαν 6.330.786 (63,87%) ενώ τα άκυρα και λευκά ήταν 149.512 (2,36%). Όλα τα κόμματα που υποστήριξαν το ΝΑΙ (εντός κι εκτός βουλής) είχαν το 46% των ψήφων. Χθες ψήφησαν 6.161.140 (62,5%) χιλιάδες αλλά υπήρχαν περίπου 108.000 νέοι ψηφοφόροι. Πότε μπορούμε να υπολογίσουμε πως η πραγματική αποχή ήταν αυξημένη κατά περίπου 3% κι ότι η κρισιμότητα δε συγκίνησε τους ψηφοφόρους οι οποίοι δεν είχαν ψηφίσει. Τα κόμματα του ΝΑΙ υπέστησαν πανωλεθρία με μόλις 39% των ψήφων Επτά τουλάχιστο μονάδες μέσα σε 5 μήνες.
Το άκυρο λευκό η επιλογή του ΚΚΕ. Ως άθροισμα έχουν ποσοστό 5,8%. Αν αφαιρέσουμε το 2,36% θα δούμε πως την επιλογή του ΚΚΕ επέλεξαν το 3,44% Αυτό σύντροφοι πρέπει να προβληματίσει. Το ΚΚΕ πήρε 5,47% το Γενάρη. Το ΚΚΕ μ - λ Μ - Λ ΚΚΕ που επίσης είπε για άκυρο είχε 0,13%.
Ακόμα κι αν του δώσουμε όλη την παραπάνω αποχή (πράγμα μάλλον αυθαίρετο) το πρόβλημα ΔΕΝ είναι πως οι Κομμουνιστές δεν πειθάρχησαν. Το να συγκεντρώσεις όλη την αποχή όταν συμμετείχες στις προηγούμενες εκλογές είναι μάλλον άστοχο. Όντως σε μεγάλο ποσοστό υπάκουσαν στην ηγεσία. Το ζήτημα όμως είναι πως η επιλογή του ΚΚΕ σε αυτή τη φάση ΔΕΝ συγκίνησε κανένα άλλο παρά μόνο τους ψηφοφόρους του κι αυτούς όχι όλους. Αυτό είναι πολύ σοβαρό. Αυτά προς το παρόν. mitsos175.

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2015 στις 7:02 π.μ.

Η πολιτική των κανονιοφόρων.
Ένας σημαντικός λόγος που βγήκε το ΟΧΙ ήταν κι η τακτική του ΝΑΙ. Ειδικότερα η συμπεριφορά των Ευρωπαίων. Μου θύμιζε έντονα συμπεριφορά αποικιοκράτη του 19ου αιώνα. Όταν οι στόλοι Αγγλίας και Γαλλίας επέδιδαν τελεσίγραφα κι απέκλειαν τον Πειραιά για να περάσουν τις διαταγές τους.
Δυστυχώς γι αυτούς η εποχή εκείνη πέρασε. Το 2015 δεν είναι 1854. Ο κόσμος έστειλε στο διάολο Ευρώ και ΕΕ. Δεν θα μας πουν Ιμπεριαλιστές, τι θα επιλέξουμε εμείς για εμάς. Αν δεν τους αρέσει, να πιούν ξύδι.
Αυτοί που ψήφησαν ΝΑΙ στο Ευρώ με κάθε κόστος, δίλλημα που έβαλε η ίδια η αντιπολίτευση είναι λιγότερο από το 1/4 του συνόλου. Που θα πει πως ο κόσμος δεν θέλει μνημόνια, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει έξοδο. Θυμίζω πως η ΝΔ και οι Ευρωπαίοι πριν από τη ψηφοφορία έθεσαν το δίλλημα παραμονής στην Ευρωζώνη κι όχι αυτό καθ' αυτό το ερώτημα. Αλλιώς θα πανηγυρίζαμε την έξοδο από την παγίδα της ΕΕ.
Αυταπάτες δεν έχω. Ο ΣΥΡΙΖΑ διάβασε λάθος το αποτέλεσμα. Το περίμενα, αλλά ελπίζω στην αλαζονεία των τοκογλύφων. Το χειρότερο θα ήταν η προσποιητή υποχώρηση, ένα δήθεν ελαφρύτερο μνημόνιο το οποίο όμως θα οδηγήσει μαθηματικά σε νέα μέτρα. Ο κόσμος απέρριψε τη συμφωνία δηλαδή το μνημόνιο. Κάθε μνημόνιο είναι το ίδιο καταστροφικό, το ίδιο ανθρωποφάγο, μια συνέχεια των παλαιότερων. Δεν υπάρχει καλό μνημόνιο γιατί ακολουθούν ΟΛΑ την ίδια πολιτική. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προδώσει τον κόσμο του ΟΧΙ θα βρεθεί προ εκπλήξεων. Δεν θέλουμε συμφωνίες. Η ερώτηση ήταν πολύ συγκεκριμένη, ας το λάβουν υπόψη. Αν αυτό σημαίνει πως μας συμφέρει να πάμε στη δραχμή, ας πάμε τώρα.
Ο κόσμος που ψήφισε ΟΧΙ, είπε ΟΧΙ και σε άλλα πράγματα. Είπε όχι στα κόμματα του Μνημονίου που είχαν συνολικά 46% στις τελευταίες εκλογές. Είπε πως δεν είναι δεδομένος, πως δεν είναι κτήμα κανενός. Η αποχή από την άλλη έχει ανοδικές τάσεις. Αυτό όμως σημαίνει απαξίωση ΟΛΩΝ κι όχι υιοθέτηση μιας πρότασης. Εκτός από τους Αναρχικούς που πράγματι αγωνίζονται συνέχεια κατά του καθεστώτος, και είναι συνεπείς στα λόγια και τα έργα τους, η Αποχή στην παρούσα φάση σημαίνει δυστυχώς παραίτηση, απελπισία, αηδία, απογοήτευση από όλους.
Κι εδώ είναι το στοίχημα για τους Κομμουνιστές. Μπορούν να προσελκύσουν τους απογοητευμένους της αποχής και τους οργισμένους του ΟΧΙ; Γιατί πολλοί από αυτούς που είπαν ΟΧΙ είναι σίγουρα κοντά στις θέσεις του Μαρξ. Δεν είναι βέβαια όλοι (μην ξεχνάμε πως ένα τμήμα της δεξιάς κι άλλο ένα της ακροδεξιάς ψήφισε ΟΧΙ) αλλά σίγουρα οι περισσότεροι θέλουν εντελώς άλλη πολιτική. Άσχετα πως θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση το αποτέλεσμα. Η ψήφος ήταν ταξική περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η απάντηση είναι πως το ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει. Με τη σωστή τακτική. Νέοι αγώνες λοιπόν είναι μπροστά μας, με καλύτερες προϋποθέσεις. Ας επικεντρωθούμε σ' αυτούς.
Το ΟΧΙ (κι εν μέρη η αποχή το άκυρο κλπ) είναι στην ουσία πόλεμος. Ταξικός πόλεμος. Αυτό σημαίνει πως ο κόσμος είναι έτοιμος να προχωρήσει ακόμη περισσότερο. Απαιτεί τα βάρη να κατανεμηθούν στους έχοντες, σ' αυτούς που λύσσαξαν με το ΝΑΙ. Αφού πχ θέλουν φόρους τα κανάλια, ας μην τους χαλάσουμε το χατίρι. Μόνο που οι φόροι να είναι στους βόθρους της TV κι όχι στους μη έχοντες. Για ουσιαστική αλλαγή χρειάζεται Επανάσταση και χθες κάναμε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Ακόμη ο φτωχός απαιτεί τιμωρία των υπευθύνων. Θα αφήσουμε να τη γλυτώσουν μετά από όσα μας έκαναν; Είναι ώρα για να καθαρίσουμε τα λήμματα της πολιτικής, να βάλουμε μέσα όσους έκλεψαν. Να στείλουμε στον αγύριστο όσους είπαν ψέματα. Αλέξη σου δώσαμε δύναμη. Χρησιμοποίησέ τη σωστά. Και πρόσεξε μη μας απογοητεύσεις. mitsos175.

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2015 στις 11:02 π.μ.

Και όμως η ΝΙΚΗ του ΟΧΙ είναι διπλή !! Διότι τώρα θα καταλάβουν στην πραγματικότητα, στην Πράξη, οι ψηφίσαντες ΝΑΙ, ότι Παραπλανήθηκαν Οικτρά, με Αντιδημοκρατικά και Τρομοκρατικά, Φοβηκά Επιχειρήματα !!! Εμεις Καλωσορίζουμε τους ΝΑΙ στο ΟΧΙ !!! Εμείς Ο Ελληνικός Λαός ΜΟΝΟ Κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε !!! Εδώ σαυτόν το Αγώνα Ζωής, Ανθρώπινης Ζωής του Ελληνικού ΛΑΟΥ και της Χώρας Συνολικά την Ευθύνη την Έχει η Κυβέρνηση και όλα της τα Επιτελεία της, ΑΣ ΤΟ Αναλογιστούν και το Συνειδητοποιήσουν μέχρι και τον τελευταίο !!! ΑΣ Ξέρουν Αυτό Το ΟΧΙ του (ΟΛΟΥ) Ελληνικού ΛΑΟΥ, Ακούστηκε Ως Τα Πέρατα Του Κόσμου, Ως Την Άκρεια Της Γής !!!

Εμπρός Λοιπόν !!! ΔΥΝΑΤΑ, Να γίνουν Τα Αδύνατα ... ΔΥΝΑΤΑ !!!!!!

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2015 στις 11:16 π.μ.

Το ΚΚΕ ονειρεύεται οτι όλη η αποχή είναι δική του! Δεν μετράει βέβαια ούτε τους νέους που βρίσκονται στο εξωτερικό για σπουδές ούτε τους μετανάστες σε άλλες χώρες για δουλειά ούτε τους ανθρώπους που δεν μπόρεσαν να πάνε να ψηφίσουν για λόγους υγείας ή απόστασης ούτε καν τους καταλόγους που δεν πρόφτασαν να ενημερωθούν για θανάτους. Όσο για τα άκυρα συγκρίνετε τα με αυτά των εκλογών του Γενάρη και βάλτε και κάτι παπούδες και γιαγιάδες που θα κάνανε τίποτα μουτζούρες ή χ και θα καταλάβετε οτι οι κουκουέδες πήρανε την απάντησή τους από τον κόσμο. Στις λαϊκές γειτονιές θριάμβευσε το ΟΧΙ

Δείτε και την αποχή Ακυρα Λευκά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82_2015

Έγκυρα 6,181,274 97.64 -1.37
Άκυρα 114,703 1.81 +1.23
Λευκά 34,809 0.55 +0.14
Ψήφισαν 6,330,786 63.87 +1.38
Αποχή 3,580,709 35.13 -1.38
Εγγεγραμμένοι 9,911,495

6 Ιουλίου 2015 στις 4:16 μ.μ.

Μήτσο βάλε το σχόλιο σου "ταξική ψήφο" σε άλλο ποστ. Απο εδώ αντιγράφετε λανθασμένα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger