Home » » Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: πολεμοκάπηλοι συνεργάτες χωρίς κουκούλα του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: πολεμοκάπηλοι συνεργάτες χωρίς κουκούλα του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 | 7:31 μ.μ.

Πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτει σε όλο του το εύρος το βαθιά ταξικό, αυταρχικό και φιλοπόλεμο περιεχόμενο της αστικής πολιτικής της οποίας αποτελεί τον κυρίαρχο  διαχειριστή, επιδιώκοντας όμως να δώσει «εθνικό» χαρακτήρα μέσω των διαβουλεύσεων της με τα αστικά κόμματα της διαπλοκής και της διαφθοράς, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση δημοσιοποιεί τις ολέθριες μνημονιακές της προτάσεις για να εξασφαλίσει ότι η ελληνική αστική τάξη θα συνεχίσει να πορεύεται στο δρόμο της Ε.Ε. και του ΕΥΡΩ, επιβάλλοντας στον εργαζόμενο λαό και τους απόκληρους της ζωής ακόμη πιο βάρβαρα και ολέθρια μέτρα.

Ο ηγέτης του ακροδεξιού και εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ αποκαλύπτει το πραγματικό αυταρχικό και ολοκληρωτικό του πρόσωπο δηλώνοντας ότι «Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».Αποδεικνύοντας ότι οι σκληρές ταξικές πολιτικές και τα Μνημόνια έχουν ανάγκη και το αντίστοιχο κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού για να τις επιβάλλει στον κόσμο της εργασίας.

Ο πόλεμος όμως συμπληρώνει τον καμβά της ελληνικής αστικής πολιτικής, που δρομολογεί την ενισχυμένη παρουσία της στον νέο γύρο του αστικού πολέμου κατά της τρομοκρατίας και την ενδυνάμωση των συμμαχιών της με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, διεκδικώντας την αναβάθμιση του ρόλου της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από αυτή επομένως την σκοπιά εξετάζουμε και τον ελληνοϊσραηλινό πολεμικό άξονα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στο ταξίδι του στο Ισραήλ το επόμενο δεκαήμερο πρόκειται να υπογράψει μια“προωθημένη” πολεμική συμφωνία η οποία θα διευρύνει περισσότερο τις δυνατότητες για κοινές ασκήσεις και άλλες δραστηριότητες που έχουν σχέση με τις πολεμικές προετοιμασίες. Ενδεικτικό του ρόλου που παίζει πλέον το ελληνικό κράτος στην περιοχή, διαμέσου των στρατιωτικών του δυνάμεων, είναι και η προσπάθεια διευκόλυνσης και της στρατιωτικής συνεργασίας Ισραήλ- Αιγύπτου, με την πρόταση κοινών ασκήσεων τις οποίες θα κάνει η Ελλάδα και θα κληθούν στρατιωτικές δυνάμεις των δύο χωρών να συμμετάσχουν.

Ουσιαστικά, οι πολεμικές αυτές συμφωνίες που επιδιώκει να υπογράψει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος αποτελούν την επισφράγιση του πρόσφατου ταξιδιού του ΥΠΕΞ Κοτζιά στο Ισραήλ. Στις συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τόνισε την σημασία των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας ως σταθεροποιητικού παράγοντα για την ασφάλεια στην περιοχή: «Η σταθερότητα και η ασφάλεια αποτελούν το κοινό μας συμφέρον» δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς πριν τη συνάντησή του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, επισημαίνοντας ότι μολονότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις αναφορικά με πολλά άλλα προβλήματα, «αυτό που θέλουμε κατά βάθος και αυτό που αποτελεί το κοινό μας συμφέρον είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα εντός αυτού του τριγώνου αποσταθεροποίησης, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η Ουκρανία, στα αριστερά η Λιβύη και στα δεξιά η Μέση Ανατολή: το Ιράκ και η Συρία». «Πιστεύουμε» τόνισε «ότι υπάρχει μια αμοιβαία απόφαση για μια δυναμική ανάπτυξη της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των λαών μας, που συνδέονται με δεσμούς φιλίας. Τα τελευταία χρόνια, όπως διευκρίνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Ελλάδα και Ισραήλ έχουν αναπτύξει σχέσεις σε όλους τους τομείς, από την ασφάλεια και την ενέργεια, μέχρι τον τουρισμό και την οικονομία…».

Αν επομένως ο πρώην ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλος ήταν ο διαφημιστής των μνημονίων στην Ουκρανία και αυτός που απαιτούσε το 2012 την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία, η διάδοχη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αυτή που υπογράφει συμφωνίες περίθαλψης των Ουκρανών ΝΑΖΊ στα ελληνική νοσοκομεία, που μαζεύει τα άψυχα κορμιά των Ελλήνων πιλότων που σκοτώθηκαν στην Ισπανία –στο πλαίσιο πολεμικών ασκήσεων με σενάριο νατοϊκής εμπλοκής με την Ρωσία-,  ενισχύοντας τους πολεμικούς της δεσμούς με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ και τους Αιγύπτιους πραξικοπηματίες στρατηγούς.

Τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας όμως που καλούνται να εφαρμόσουν οι ελληνικές κατασταλτικές και στρατιωτικές δυνάμεις, που εξοπλίζονται με ισραηλινά κατασταλτικά-πολεμικά μάσα (οι αύρες της ΕΛ.ΑΣ, τα UAV, τα δακρυγόνα κλπ) και εκπαιδεύονται από τους ισραηλινούς εκπαιδευτές στη βάση της πλούσιας εμπειρίας τους από την Κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών και της κατάπνιξης των εξεγέρσεων στη Γάζα-Δυτική Όχθη, στοχεύουν πρωτίστως τον λαό μας. Ιδιαίτερα τώρα που ολοένα περισσότερο προβάλλει ο κίνδυνος εξέγερσης με χαρακτηριστικά Αργεντινής, που η κυβέρνηση τσαλαπατά το «ΟΧΙ» του 61,3% του λαού, για να υπογράψει ακόμη πιο άγρια Μνημόνια!

Ο Πανούσης και οι διαρροές του το λένε ξεκάθαρα: «σε επαφές της ΕΛ.ΑΣ. με το FBI και τη Σκότλαντ Γιαρντ για τον τρόπο αντιμετώπισης μεγάλης έκτασης ταραχών έχει προχωρήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης με τον φόβο μιας απευκταίας «έκρυθμης κατάστασης» που μπορεί να δημιουργηθεί από την ερχόμενη εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος. Από σειρά πρόσφατων συσκέψεων διαπιστώθηκε ότι «η ΕΛ.ΑΣ. σε μια περίπτωση γενικευμένων ταραχών σε διάφορα σημεία και μεγαλύτερης έκτασης από αυτές του Δεκεμβρίου του 2008 δεν είναι έτοιμη να ανταποκριθεί πλήρως».

Γι” αυτό και έχει ζητηθεί το «know how» από αστυνομικές υπηρεσίες του εξωτερικού, ανάμεσα σε αυτές εκείνες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας κ.ά.Σημειώνεται ότι το FBI έχει κληθεί να αντιμετωπίσει τους τελευταίους μήνες εκτεταμένα επεισόδια έπειτα από περιστατικά αστυνομικής βίας και την εν ψυχρώ δολοφονία πολιτών. Μάλιστα σε μία περίπτωση, τον περασμένο Μάιο, στα επεισόδια στη Βαλτιμόρη είχε διαπιστωθεί ότι για την κατόπτευση του χώρου των κινητοποιήσεων είχαν χρησιμοποιηθεί ως και τηλεκατευθυνόμενα μικρά αεροπλάνα. Θεωρείται πιθανόν να αναζητηθούν πληροφορίες και από τη γαλλική αστυνομία για τον τρόπο αντιμετώπισης των εκτεταμένων επεισοδίων στα περίχωρα του Παρισιού κυρίως την περίοδο 2006-2011».
Εμείς να θυμίσουμε την σημαντική προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κατά την διάρκεια της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ, που κατάφερε να εκφράσει την εναντίωση εκατοντάδων φαντάρων από 50 μονάδες, σε αυτούς τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

Να θυμίσουμε ότι πάντα οι φαντάροι στάθηκαν ενάντια στην χρήση στρατιωτικών δυνάμεων ως Δύναμη Καταστολής του εχθρού αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν κοινό εργατικό αγώνα μέσα κι έξω από το στρατό, ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια, να αντισταθούν με κάθε τρόπο στην ένταση της εκμετάλλευσής μας που κλιμακώνει με πρωτόγνωρο τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και να εντείνουν την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Να πούμε ΟΧΙ στο εθνικό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και στους εθνικούς τους στόχους –Παραμονή σε Ε.Ε. και ΕΥΡΩ- που προυποθέτουν την πλήρη δουλοποίηση μας.

Να Παλέψουμε ενάντια σε Πόλεμο, Εθνικισμό, Ρατσισμό και Φασισμό. Ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Οι φαντάροι που υπηρετούν στα στρατόπεδα της χώρας, που βιώνουν μέσα στο στρατό την αθλιότητα, την εκμετάλλευση, τα βάρβαρα διλήμματα της επέλασης της καταστροφής που μας έχουν επιβάλει το παλιό και νέο οικονομικό, πολιτικό, στρατιωτικό και δικαστικό κατεστημένο, των ντόπιων και πολυεθνικών γερακιών, καλούν την νεολαία και τους εργαζόμενους να δώσουμε όλοι μαζί κοινό αγώνα.

Είναι ο αγώνας που υποσχόμαστε να συνεχίσουμε και να οξύνουμε. Είναι ο δικός μας Μονόδρομος, ο καθημερνός συνδικαλιστικός αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Είναι ο κοινός αγώνας, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, που φέρνει νίκες, βελτιώνει την χακί καθημερινότητα και ανοίγει το δρόμο στην κοινωνική χειραφέτηση.

Αυτός ο Αγώνας δε θα μείνει στη μέση, Πρέπει Να Νικήσουμε!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ: 6932 955437      
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger