Home » , » Το φόβο εκμεταλλεύονται οι προδότες

Το φόβο εκμεταλλεύονται οι προδότες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 | 3:27 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175

Πρώτα απ όλα, παπαγάλοι της νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας, χαίρομαι που επιτέλους ασχολείστε με τις ουρές στις τράπεζες. Ουρές που υπήρχαν κάθε μήνα, που ταλαιπωρούσαν ασθενείς και αδύναμους συνανθρώπους μας και που γι αυτές χρόνια τώρα δεν σας καίγονταν καρφί. Αλλά αυτό δεν είναι άλλοθι για κανένα. Δεν είμαστε σας τα μούτρα σας προδότες. Να υπάρχουν ουρές, να υπάρχουν άνθρωποι, που ψάχνουν στα σκουπίδια μπας και επιβιώσουν κι οι βόθροι που αποκαλούνται κανάλια, να κάνουν λογοκρισία σε όλα αυτά κατ' εντολή Σαμαρά, γιατί χαλούσε τη μνημονιακή εικόνα.

Εμείς λέμε καθαρά αυτά που λέγαμε και πριν. Πως πρέπει να εξυπηρετούνται οι αδύναμοι, φτωχοί συνάνθρωποι μας. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με καμία ουρά. Αλλά ακόμα κι οι ίδιοι οι συνταξιούχοι που υφίστανται ταλαιπωρία, γνωρίζουν πως δυστυχώς δεν είναι πρώτη φορά, ούτε κι η τελευταία ακόμα κι αν ανοίξουν αύριο οι Τράπεζες.

Αυτό όμως πρέπει να μας κάνει να ζητάμε περισσότερα κι όχι να υπομένουμε περισσότερα. Οι συνταξιούχοι έδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά, με εξαίρεση κάτι βαλτούς που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να καπηλευτούν πολιτικά το θέμα, αλλά το βούλωσαν γρήγορα, όταν είδαν, πως κανείς δεν τους έδινε σημασία.

Εν τούτοις η κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα για την εξυπηρέτηση των αδυνάτων μικροκαταθετών, συνταξιούχων - μικρομεσαίων - υπαλλήλων κοκ. Επίσης να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και σιγουριά. Γιατί ακριβώς το φόβο εκμεταλλεύονται οι προδότες. Άμεσα μέτρα λοιπόν ανακούφισης των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων θα καταστρέψει στη γέννησή τους οποιοδήποτε βρώμικο σχέδιο ανωμαλίας που τυχόν σκέφτονται οι δοσίλογοι και τα αφεντικά τους.

Την Κυριακή θα δούμε τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου να λέει ΟΧΙ στο φόβο, ΟΧΙ στον εκβιασμό, ΟΧΙ στο Μνημόνιο. Όπως θα δούμε και πόσοι επιτέλους είναι οι βολεμένοι, οι υποταγμένοι, οι δειλοί. Αλλά για να αποφασίσει ο κόσμος ήρεμα πρέπει να το βουλώσουν οι δημαγωγοί, οι λαοπλάνοι, οι ψεύτες. Δεν είναι δυνατό να ανεχόμαστε απίστευτα ψέματα μες τα μούτρα μας, φήμες που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και που σκοπό έχουν τον πανικό.

Το χθεσινό φιάσκο της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και CIA διέψευσε πανηγυρικά το "πλυντήριο" των πολυεθνικών που είπε πως "θα συμβούν πράγματα που δεν έχετε φανταστεί". Ξέραμε (άλλωστε το λένε δημόσια σε όλους τους τόνους) πως θέλουν πρωθυπουργό κάποιο σιγανό ποταμάκι του νεοφιλελευθερισμού από τα μικρομάγαζα της δεξιάς. Ονειρεύονταν λοιπόν καταλήψεις βουλής και τέτοια. Είχα την εντύπωση πως τα ποτάμια ακόμα και τα σιγανά, δεν φοβούνται το νερό αλλά μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω αυτή την άποψη. Ούτε μισή η συγκέντρωση του ΝΑΙ από αυτή του ΟΧΙ, όσο για τις άλλες πόλεις ανύπαρκτοι. Θέλετε καφέ με παξιμάδι δανειστές; Σήμερα ακόμα μεγαλύτερη φωνή θα ακουστεί κατά των ανθρωποθυσιών.

Χρειάζονται επαναλαμβάνω, άμεσα και συνεχή μέτρα ανακούφισης του πληθυσμού. Μάλιστα τα μέτρα αυτά να είναι και προς εκείνους που ποτέ δεν είχαν λεφτά στην τράπεζα, τους πλεον φτωχούς και φυσικά προς τα αδέλφια μας τους μετανάστες. Έχουμε πόλεμο και πρέπει να φροντίσουμε συντρόφους μας, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μη έχοντες.

Από τις επόμενες κινήσεις του κόσμου, από τους αγώνες μας, εξαρτάται το μέλλον μας. Θα νικήσουμε και θα γράψουμε Ιστορία. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 6:24 μ.μ.

Άσε μας ρε Mitsos με την εκλαΐκευση σου. Τράβα ρίξε το όχι σου που είναι η άλλη πλευρά του ναι και άμα γουστάρεις λογόκρινε μας & μην το ανεβάζεις. Εμεις θα λέμε ΟΧΙ ΟΧΙ & πάλι ΟΧΙ.

1 Ιουλίου 2015 στις 7:43 μ.μ.

Εδω Μιτσο εχεις το μνημονιο που ψηφιζεις με το ΟΧΙ σου.

Τη Δευτερα δεν θα μπορεις να ισχυριστεις οτι δεν καταλαβες τι ψηφιζες.

http://www.902.gr/sites/default/files/esm_loan_agreement_prior_actions_amend_30.06.2015-1.pdf

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger