Home » , » Ψάχνοντας όνομα και στελέχη η "Αριστερή Πλατφόρμα" (2 Βίντεο)

Ψάχνοντας όνομα και στελέχη η "Αριστερή Πλατφόρμα" (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015 | 9:28 μ.μ.

Με ολοφάνερα ειρωνικό τρόπο σχολίασε η ιστοσελίδα iskra το ενδεχόμενο να καταθέσει στη Βουλή, η κυβέρνηση πρόταση εμπιστοσύνης.

«Θα τη ζητήσει η κυβέρνηση την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ώστε ανεξαρτήτως, σχεδόν, αποτελέσματος, να την αξιοποιήσει ως «καλή» αφορμή, προκειμένου να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές εξπρές εντός του Σεπτεμβρίου. Κι θέλει αυτές τις εκλογές εξπρές η κυβέρνηση, αν είναι δυνατόν και στις 13 Σεπτεμβρίου, γιατί φοβάται, σχεδόν, τρέμει , ότι η πάροδος του χρόνου της επιφυλάσσει φθορά και μάλιστα ακατάσχετη και ραγδαία.
Ψήφο εμπιστοσύνης, λοιπόν, ως ύστατο κυβερνητικό "σωσίβιο" για την κυβέρνηση και κυρίως τα μνημόνια της λιτότητας και της υποτέλειας ; Μήπως κάποιοι λογαριάζουν, αν λογαριάζουν, χωρίς τον ξενοδόχο; Θα δούμε!, καταλήγει το κείμενο που αναφέραμε το οποίο τιτλοφορείτε «Πρόταση εμπιστοσύνης; Για ποιο λόγο;».

Πάντως ανεξάρτητα τις εξελίξεις που θα υπάρξουν σ’ αυτή την κατεύθυνση, ο δρόμος της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει και είναι χωρίς επιστροφή. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε σήμερα ο επικεφαλής της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (ΔΕΑ) –η οποία διαθέτει δυο βουλευτίνες στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-  Αντώνης Νταβανέλλος δίνοντας συνέντευξη στον ρ/σ «105,5 στο Κόκκινο».

Το δίλημμα που έθεσε σε βουλευτές και οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής της ΔΕΑ είναι «αν θα συνεχίσουμε να δρούμε πολιτικά υπερασπίζοντας την εργατική τάξη, τις λαϊκές μάζες και τους φτωχούς απέναντι σε μια μνημονική πολιτική ή αν θα αναλάβουμε εμείς να υλοποιήσουμε αυτή την πολιτική», τοποθετούμενος παράλληλα για την δική του στάση –και προφανώς της συλλογικότητας που εκφράζει: «Θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους της τάξης μας να οργανωθούν να αντικρούσουμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική» παλεύοντας και θα παλέψουμε ενάντια στην κυβέρνηση  .
 «Αυτά που δεν κατόρθωσαν να επιβάλουν Σαμαράς και Βενιζέλος πρέπει να τα κάνει η σημερινή κυβέρνηση» σημείωσε το μέλος της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ. ενώ χαρακτήρισε «κτηνωδίες» τα όσα προβλέπονται στο μνημόνιο για το ασφαλιστικό.


Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθούμε το σχετικό ρεπορτάζ από την τηλεόραση του Αλφα.


 Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείτε όνομα για το νέο κόμμα που θα γίνει με κορμό την «Αριστερή Πλατφόρμα» και σαν επικρατέστερο φέρεται το «Αντιμνημινιακή Ριζοσπάστική Αριστερά». 
Οργανωτικός «άτυπος» υπεύθυνος φέρεται να έχει αναλάβει ο Στάθης Λεουτσάκος που προχωράει και σε επαφές με βουλευτές που δεν ανήκουν στην «Α.Π» -η ίδια έχει "τσιμενταρισμένους" 26- όμως δείχνουν πρόθυμοι να συμμετάσχουν σ’ αυτό το πολιτικό εγχείρημα, όπως η Νάντια Βαλαβάνη, ο Ιωάννης Ζεδελής από την Λέσβο η Ηρώ Διώτη από την Λάρισα καθώς και η ευρωβουλευτίνα Σοφία Σακοράφα
Σε συζητήσεις βρίσκονται στελέχη της "Α.Π" και με προσκείμενο δημοσιογράφο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για να του ανατεθεί ο ρόλος του εκπροσώπου τύπου, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Παναγιώτης Αθανασιάδης έχει αναλάβει να συγκροτήσει την νεολαία του νέου πολιτικού φορέα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

17 Αυγούστου 2015 στις 9:40 μ.μ.

όσο πιο καθαρό να γίνει ότι η ελπίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάλπικη, όπως ήταν τελικά κάλπικες και οι εξάμηνες διαπραγματεύσεις, μέχρι την αποκάλυψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή δεδομένος δικός τους, μαέστρος όμως, στη διγλωσσία και την διπροσωπία, ξόφλησε το γραμμάτιο με το 3ο μνημόνιο, παρεούλα με «δεξιούς, κεντροδεξιούς, μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς» ψάλτες στη χορωδία που σκοπό έχει να κρατάει το λαό αλυσοδεμένο, «ήσυχο μέσα στην κοινωνική συνοχή», να χρωστάει και να πληρώνει αυτός και τα εγγόνια του ένα χρέος που δεν είναι δικό του, στα κοράκια που δεν νοιάζονται παρά μόνο για το κέρδος, πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων.

Πιο καθαρά δεν γίνεται να ξεσκεπαστούν όλοι αυτοί που με διαφορετική προβιά στήνουν τα πολυποίκιλα αναχώματα απέναντι στην αντικαπιταλιστική- αντιμονοπωλιακή πάλη και στο μοναδικό κόμμα που την προβάλει, την υπερασπίζεται και αγωνίζεται με συνέπεια γι' αυτήν, το ΚΚΕ, που εδώ και 100 χρόνια, δεν είπε ποτέ ψέματα στο λαό, στάθηκε πάντα δίπλα του, αγωνίστηκε για τα δίκια και τα δικαιώματά του.

Πόσο πιο καθαρό να γίνει ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι φτωχοί αγρότες, έχοντας απέναντί τους τα μονοπώλια, την ΕΕ, την εξουσία τους και ενωμένες τις πολιτικές δυνάμεις που τους εκπροσωπούν, με όποιο πρόσημο και αν χρησιμοποιούν, είναι η ώρα να οργανώσουν τον αγώνα και την αντεπίθεση τους, να συμπορευτούν, να στηρίξουν και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, αφού λύση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ανατροπή της εξουσίας της αστικής τάξης.

17 Αυγούστου 2015 στις 10:15 μ.μ.

...η οποία διαθέτει δυο βουλευτΕΣ στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ- Αντώνης Νταβανέλος (μέ ένα λάμδα) δίνοντας συνέντευξη στον ρ/σ «105,5 στο Κόκκινο».

17 Αυγούστου 2015 στις 10:40 μ.μ.

..όμως δείχνουν πρόθυμοι να συμμετάσχουν σ’ αυτό το πολιτικό εγχείρημα, όπως η Νάντια Βαλαβάνη, ο Ιωάννης ΖεΡδελής από την Λέσβο, η Ηρώ Διώτη από την Λάρισα, καθώς και η ευρωβουλευτΗΣ Σοφία Σακοράφα.

Ανώνυμος
17 Αυγούστου 2015 στις 11:05 μ.μ.

Το κόμμα των ποντικών προσπαθεί να σώσει το πολιτικό τους τομάρι. Φαιδρό και θνησιγενές μεσοπρόθεσμα σχήμα.

Η ...τσιμενταρισμένη Διώτη ήδη τα γύρισε

Ανώνυμος
18 Αυγούστου 2015 στις 12:15 π.μ.

Τι κακό είναι αυτό το πράγμα με το ΚΚΕ ρε παιδιά, δεν κάνει ούτε με τα εντόσθια του. Εδώ βλέπουμε ότι γίνεται χαλασμός στο ΣΥΡΙΖΑ, το 1/3 της ΚΟ φεύγει προς αριστερά, η νεολαία του σύσσωμη αντιδράει, μέσα στις οργανώσεις του γίνεται χαμός, αποχωρήσεις φωνές κλπ. Ο Αλαβάνος κάνει δηλώσεις και μιλάει ανοιχτά "να παραιτηθεί ο προδότης Τσίπρας" είπε προχθές, σήμερα ο Νταβανέλλος διαχώρισε, και το ΚΚΕ τους έχει ανακηρύξει σας κύριους εχθρούς του. Αφησε τον Τσίπρα, όπως είχε αφήσει και τον Σαμαρά, και έπιασε την Α.Π και τον Λαπαβίτσα. Αναχώματα τους ανεβάζει, βαλτούς από το σύστημα για να το προστατέψουν τους κατεβάζει. Εντάξει ρε σύντροφοι, το ΚΚΕ έχει την καλύτερη στρατηγική, όμως όλοι οι άλλοι είναι για πέταμα; Ούτε να μιλάει μαζί τους δεν καταδέχεται. Αν η Α.Π συμφωνούσε σε όλα με το ΚΚΕ, θα ήταν ένα κόμμα, γι' αυτό υπάρχουν διάφορες πολιτικές δυνάμεις, άλλες συγκλίνουν, άλλες αποκλίνουν. Το Κόμμα πρέπει να τους αφορίζει όλους; Δεν μπορεί να συμπορευτεί μέχρι εκεί που συμφωνεί, και μετά να χωρίσουν οι δρόμοι τους και όποιον ακολουθεί ο κόσμος αυτός θα επιβάλει και την δική του πολιτική; <> μας λέει ο φίλος παραπάνω. Οταν έκανε την κυβέρνηση Τζανετάκη την έκανε στα παραπάνω πλαίσια; δηλ. τότε στεκόταν δίπλα του, αγωνίστηκε για τα δίκια και τα δικαιώματά του; Δεν νομίζω.

Σύντροφοι του ΚΚΕ, επειδή τον Λένιν τον έχετε ευαγγέλιο, και εγώ τον έχω παρομοίως, ας διαβάζουμε λίγο. Στις ημέρες της Οχτωβριανής Επανάστασης, όλοι ξέρουμε τι ήταν το κόμμα των Εσέρων. Τις ημέρες λοιπόν αυτές, σε εκλογές που έγιναν σε κάποια Σοβιέτ, οι Εσέροι όπως ξέρουμε είχαν πολλές τάσεις, οι δεξιοί, κεντριστές, αριστεροί εσέροι και καθορίζονταν κατά πόσο υποστήριζαν την Προσωρινή Κυβέρνηση του Κερένσκι. ο Λένιν λοιπόν τις παραμονές της Επανάστασης δεν τους πέταγε στα σκουπίδια, έλεγε μάλιστα για τους αριστερούς που τους καθοδηγούσε ο Καμκόφ και η Σπιριδόνοβα, έλεγε σε άρθρο του, στο γράφω επί λέξει: <>. Αν και δεν είναι καλό να γράφουμε τσιτάτα (βρίσκεται τόμος 34 σελίδα 279 της 5ης έκδοσης Σύγχρονη Εποχή), αναγκάζουμε σύντροφοι για να δούμε τι γίνεται. Δηλαδή ο Λένιν δεν ήξερε οτι οι αριστεροί Εσέροι δεν μπορούσαν να φτάσουν μέχρι το τέλος; Ομως στο σημείο εκείνο θεωρούσε ότι αθροίζονται. Η Σπυριντόνοβα δεν είχε συνείδηση Μπολσεβίκου, άλλωστε την εκτέλεσε αργότερα ο Στάλιν. Και όταν τον Ιούλιο του 1917 είχε το πισωγύρισμα η επανάσταση, ο Λένιν πάλι ξεχώριζε τις πολιτικές δυνάμεις, μίλαγε ότι πρέπει να εξηγούμε υπομονετικά στους Αριστερούς Εσέρους και στου Μενσεβίκους διεθνιστές. Οι άλλοι, καντέ, δεξιοί Μενσεβίκοι, δεξιοί και κεντρώοι εσέροι κλπ κλπ, είναι τελειωμένοι έλεγε. Ξέρω τώρα θα μου αρχίσουν οι ινστρούχτορες και θα μου λένε ότι αυτό το είπε ο Λένιν για άλλες συνθήκες, κλπ κλπ. Εντάξει τα ξέρουμε αυτά έτσι γίνεται πάντα, ψάχνουν να πούνε οτι το τσιτάτο είναι για άλλο. Το ΚΚΕ τώρα, όλα τα πολιτικά ρεύματα, κινήσεις οργανώσεις, τα χαρακτηρίζει αναχώματα για την Αστική Τάξη, και δεν καταδέχεται να μιλάει μαζί τους. Τώρα τελευταία βέβαια γίνεται αυτό, τώρα που άλλαξε όλη την θεώρησή του από το 1930 και δώθε, μέχρι το ΕΑΜ αναθεματίζει και του φταίει που δεν είχε κοινωνικό πρόσημο, γι' αυτό δεν πήρε λέει την εξουσία το 44. Στο Λίβανο όμως με απόφαση του ΚΚΕ πήγε αντιπροσωπεία του ΕΑΜ, δεν πήγε το ΕΑΜ από μόνο του. Και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ήταν επίσης εκεί. Ο Πέτρος Ρούσος σαν μέλος του Π.Γ του ΚΚΕ ήταν εκεί.
Θυμόμαστε βέβαια την δεκαετία του ' 80 επί Χαρίλαου τι λέγαμε. Μιλάγαμε για την δημοκρατική αλλαγή που είμαστε έτοιμοι να μετέχουμε, ο Αντρέας μας έφτυνε, και εμείς εκεί, έλεγε ο Χαρίλαος ότι η ζωή θα βρει τους δρόμους εκείνους και θα προχωρήσει η δημοκρατική αλλαγή. Μας είχε σπάσει να νεύρα τότε, τόσο πολύ που το 89 από την μανία μας δεν ακούγαμε τίποτα ζητάγαμε κάθαρση, το εκμεταλεύτηκε ο Μητσοτάκης και γίνανε τα αίσχη που ακόμα τα πληρώνει το Κόμμα. Τώρα την μπάταρε τη βάρκα αλλιώς.

18 Αυγούστου 2015 στις 6:58 π.μ.

12:15 τρικυμία εν κρανίω...Μπορείς να προσαψεις διάφορα στο ΚΚΕ αλλά να χρησιμοποιήσεις ως επιχείρημα αρνητικό την κυβέρνηση του 89 για να που έγινε ακριβώς γιατί τότε το ΚΚΕ είχε τακτική αυτό που του ζητάς να κάνει σήμερα...ο ενωμένος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έκανε την συγκυβέρνηση τότε.Και τώρα ζητάς από το ΚΚΕ να ξανακάνει έναν ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ με τον Λαφαζάνη...λες ότι είναι και αριστερός Εσερος..είχανε τσάρο και κνουτο και δουλοπαροικια τότε,όχι να ριξουνε τον Τσίπρα που στηριζες πριν τα στρίψει και κατηγορουσες όσους δεν πήγαν μαζί του για να φύγει ο Σαμαράς...Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά δηλαδή..

Ανώνυμος
18 Αυγούστου 2015 στις 9:01 π.μ.

@ 12:15 π.μ.

Δε θέλω να σου χαλάσω το παραμύθι περί της αντιππολιτευομενης συμπολιτευσης, αλλά αποτελείται από τα ίδια άτομα που το 1992 ψήφισαν/στήριξαν το μνημόνιο των μνημονιων (συνθήκη Μααστριχτ). Είναι τα ίδια άτομα που κοιμίζαν το λαό λέγοντας ότι μνημόνιο δεν περνάει από αυτή τη Βουλή. Είναι τα ίδια άτομα που ανηγαγαν το καλπικο δημοψήφισμα σε μέγιστη πολιτική διαδικασία και οδήγησαν έναν ολόκληρο λαό στην απογοήτευση και στην παθητικοτητα. Ακόμη και σήμερα αυτά τα άτομα δεν αμφισβητούν την εε (μόνο το νόμισμα) ενώ εξακολουθούν να είναι στην ίδια κοινοβουλευτικη ομάδα και στο ίδιο κόμμα με τους νεομνημονιακους.

Δεν είναι απαραίτητα αυτά τα άτομα για οποιαδήποτε ριζοσπαστική αλλαγή. Τουναντίον συνεχίζουν να ζημιωνουν το λαό με την πολιτική τους.
Και να θυμάσαι αυτό: αυτά τα άτομα δεν είναι ηλιθια. Είναι παλιές πουτανες στην πολιτική. Ξέρουν και ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν και τι συνεχίζουν να κάνουν.

* Όταν γράφω "άτομα" εννοώ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που το παίζουν αθώοι του αίματος. Όχι τους απλούς πολιτικούς υποστηρικτές του σύριζα οι οποίοι σαφώς και είναι απαραίτητοι για την οποιαδήποτε αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση.

Ανώνυμος
18 Αυγούστου 2015 στις 9:04 π.μ.

@18 Αυγούστου 2015 - 12:15 π.μ.
. Πες εσύ στο κόμμα σου να πάει με όλους αυτούς που χάιδευαν το Σύριζα πιο πριν, να πείσει και την Πλατφόρμα να πάει μαζί τους και άσε το ΚΚΕ στην άκρη. Κάντε τη μεγάλη αριστερά βρε. Θα χωράει και χρυσαυγίτες μεσα μη στενοχωριέσαι. ΄Αλλωστε όλοι αυτοί που αναφέρεις δε διαφέρουν απ' το Σύριζα σε σημαντικά πράγματα.
Το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα μούτρα σας. Ούτε θέλει να συνεργαστεί με κόμματα σαν και σας. Στον κόσμο απευθύνεται τους εργατες, τους φτωχούς αγρότες , τους εργαζόμενους και τους προτείνει τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο; μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο απ' την ΕΕ, να παρει ο εργαζόμενος λαός τον πλούτο της χωρας στα χέρια του, και να φέρει το σοσιαλισμό. Και πάνω σε αυτό το πρόγραμμα θα είναι οι συμμαχίες του.
Αυτά τα ολίγα γιατί με κόμματα και ανθρώπους σαν και σένα δεν είναι να ασχολείσαι και πολύ. ΄Αλλωστε δεν έχουν και τέτοια επιφάνεια. Εσένα σε καταλαβαίνω που γράφεις σεντόνια για το ΚΚΕ. Είναι ο κυριότερος εχθρός σου εσένα και των αστών.
Και χαιρετίσματα στην Σπυριντόνοβα όταν τη δεις.

Ανώνυμος
18 Αυγούστου 2015 στις 9:58 π.μ.

Η Διώτη όντως τα γύρισε με την υπογραφή στο κείμενο των 17 και ο Πετράκος τώρα λέει οτι δεν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση! Παντού τελικά υπάρχουν καιροσκόποι.

ΙΑ
18 Αυγούστου 2015 στις 10:40 π.μ.

οχι ανωνυμε το ΚΚΕ δεν πρπει να συμμαχει με τον καθε τυχοδιωκτη που στηριξε τον φιλοκαπιταλιστικο Συριζα διελυσε το κινημα και τωρα πουλα φυκια για μεταξωτες κορδελες (λεγε με δραχμη)

18 Αυγούστου 2015 στις 12:35 μ.μ.

Είναι αδίσταχτοι. Πρώτα κάλεσαν το λαό να διαδηλώσει υπέρ της κυβέρνησης, για να ενισχυθεί τάχα η διαπραγματευτική της ισχύς απέναντι στους «θεσμούς». Μετά καλούσαν το λαό να δείξει κατανόηση στις «αναγκαίες υποχωρήσεις», βαφτίζοντας «τακτικούς ελιγμούς» τις αντιλαϊκές συμφωνίες στα Γιούρογκρουπ που προηγήθηκαν.

Οταν δρομολογήθηκε το τρίτο μνημόνιο, μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αυτόν το ρόλο στον καταμερισμό, καλούσε το λαό να διαδηλώσει για να διορθώσει τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική του.

Τώρα, αφού έσταξαν το δηλητήριο της ανοχής και της αναμονής, λένε στο λαό να συνεχίσει να πιστεύει ότι υπάρχει διέξοδος προς όφελός του μέσα απ' αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο, που οριοθετούν παλιά και νέα μνημόνια, η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, η επιδίωξη του κεφαλαίου να υπάρξει ανάκαμψη.

Το κλίμα αναμονής συντηρούν και οι σχεδιασμοί για ανακάτεμα της τράπουλας μέσα από εκλογές.
Η ελπίδα που «πούλησε» προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, έγινε λεπίδα για τα εναπομείναντα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Αυτό θα συνεχιστεί, όσο ο λαός δεν δοκιμάζει τη δύναμή του, όσο δεν παίρνει την υπόθεση στα χέρια του. Κι αυτό προϋποθέτει οργάνωση για το αντιπάλεμα των μνημονίων και των μέτρων, πάλη για ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων, προετοιμασία για σκληρούς ταξικούς αγώνες, που θα στοχεύουν στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Σημαίνει συμπόρευση με το ΚΚΕ και δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας, που παλεύει σε ρήξη με το κεφάλαιο, την ΕΕ και την εξουσία τους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger