Home » , » Ζωή κατά Τσίπρα - Παυλόπουλου (Βίντεο) - Αναταράξεις και προβληματισμός στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ζωή κατά Τσίπρα - Παυλόπουλου (Βίντεο) - Αναταράξεις και προβληματισμός στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 22 Αυγούστου 2015 | 7:01 μ.μ.

Απ’ τα κεντρικά θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας η σφοδρή νέα αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου της κυβέρνησης και της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με την «Λαϊκή Ενότητα» να παίρνει ξεκάθαρα το μέρος της προέδρου της βουλής.

Με την ευκαιρία της συνάντησης που είχε η Ζ. Κωνσταντοπούλου με τον επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας» η πρόεδρος της βουλής έκανε λόγο για κυβέρνηση «που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά», χωρίς να έχει ενημερώσει τα θεσμικά όργανα παρά μόνο τους «δανειστές – εκβιαστές». Εξίσου σκληρή και η απάντηση που έλαβε από το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο έκανε αναφορά για «παραλήρημα», ενός ατόμου «που συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας».

Απ’ το στόχαστρο της η Ζ. Κωνσταντοπούλου δεν ξέφυγε ούτε ο Προκόπης Παυλόπουλος τον οποίο κατηγόρησε για αντιθεσμική συμπεριφορά.

Όλα δείχνουν ότι είναι ζήτημα χρόνου η πρόεδρος της βουλής να ενταχθεί στο νέο κόμμα το οποίο σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» ξεκίνησε τις διαδικασίες ίδρυσης του απ’ τις αρχές του μήνα με το προγραμματικό του κείμενο να συντάσσεται από τον «βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσα, και τον δημοσιογράφο και συγγραφέα, Πέτρο Παπακωνσταντίνου, (σ.σ ο οποίος) παρείχε εδώ και χρόνια τη στήριξή του στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όντας ενταγμένος στο ΝΑΡ».

Προβληματισμός όμως επικρατεί στις τάξεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς η κίνηση Λαφαζάνη προκαλεί έντονες αποσυσπειρωτικές τάσεις, εκτιμάει η ίδια εφημερίδα. Η Αριστερή Ανασύνθεση και η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση φέρεται να έχουν ήδη αποφασίσει την κοινή κάθοδό τους υπό τη Λαϊκή Ενότητα, ενώ η ηγεσία του ΝΑΡ φαίνεται να έχει διχαστεί, μια και η πλειοψηφία της απορρίπτει τη σύμπραξη με την κίνηση Λαφαζάνη.



Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Αυγούστου συνάντηση αντιπροσωπειών της Λαϊκής Ενότητας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σε συντροφικό κλίμα συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις. Ειδικότερα για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται μετά το σαρωτικό ΟΧΙ, για την ψήφιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ του τρίτου Μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ,για τις έκτακτες εκλογές και κυρίως για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχουν τα νέα βάρβαρα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και την ανάγκη συντονισμένης πάλης για την ανατροπή τους.

Η αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  παρουσίασε την πρόταση ανοιχτού καλέσματος πολιτικής συνεργασίας των αντικαπιταλιστικών αντιιμπεριαλιστικών, αντι-ΕΕ και ανατρεπτικών δυνάμεων.

Εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας, οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Γιάννης Τόλιος ενημέρωσαν για τους στόχους της πρωτοβουλίας δημιουργίας νέου κόμματος και την προσπάθεια συγκρότησης ενός ευρύτερου αντιμνημονιακού μετώπου από συλλογικότητες και πρόσωπα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στο αμέσως ερχόμενο χρονικό διάστημα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2015 στις 7:25 μ.μ.

Δ.Στρατούλης: «Σκοπός μας δεν είναι να φύγουμε από το ευρώ αλλά εάν εκβιαστούμε θα πάμε σε εθνικό νόμισμα»
Καλά κουράγια λέω γω και αυτό το σάπιο πολιτικό πεδιο των αλλισβερισιών και συνδιαλλαγών καθαρίζει μόνο με εναν τρόπο.

Ισχυρό και δυνατό ΚΚΕ παντού

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2015 στις 7:51 μ.μ.

Ρε συ αυτοί μάζεψαν και τον Φωτόπουλο.Συμπληρώνεται το καρνέ των πούρων αντιμνημονιακών.Αυτή είναι ομάδα.Πάμε για δραχμάρα μέτα και τα ξανασκίσαμε τα μνημόνια.

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2015 στις 3:07 μ.μ.

7.25
Ισχυρό και δυνατό ΚΚΕ παντού
μη φας εχες γλαρους λομπι του ευρω

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2015 στις 6:29 μ.μ.

Σχολιο κριτικης κι ας το διαβασει καθενας οπως θελει
καθε μερα διαβαζουμε στο blog τα νεα της ζωης και της ραχηλ
διαβαζουμε δηλαδα τα νεα του συνασπισμου της δεκαετιας του 90 και της λαικης (αγορας) της δεξιας
μηπως να σοβαρευθουμε και να συζητησουμε σοβαρα πως θα ξαναχτισουμε μια δυνατη επαναστατικη αριστερα ή προτιμαμε τη συμπορευση με την αντιμνημονιακη σαβουρα.
ηρθε η ωρα καθενας να κανει τις επιλογες του αλλα ας μην ξεχναμε οτι δεν κρινετε το μελλον απλα της αριστερας αλλα της εργατικης ταξης που συνθλιβεται απο τα μνημονια.
Εχω κατ επαναληψη ρωτησει αλλα κανενας δεν τολμαει να απαντησει ειναι ολοι οι αντιμνημονιακοι (σαβουρα) φιλοι του λαου?

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2015 στις 10:09 μ.μ.

@23 Αυγούστου 2015 - 3:07 μ.μ.
Πού 'σαι μεγάλε; Εσύ μη φας. Θα σου κάνουμε το τραπέζι . Με το φαγητό που σου ταιριάζει. Μπάμιες. Και κότα δραχματη. Σου πάειειειειειειειειειειειει!!!!!!!! Α, μπορείς να καλέσεις και τους φίλους σου τους πλούσιους που τους συμφέρει να βγούμε στη δραχμή χωρίς να πάρει ο λαός τα μέσα παραγωγής στα χέρια του. Ξέρεις εσύ!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger