Home » , » Π. Λαφαζάνης: Δεν συνεργαζόμαστε με μνημονιακά κόμματα (Βίντεο)

Π. Λαφαζάνης: Δεν συνεργαζόμαστε με μνημονιακά κόμματα (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 22 Αυγούστου 2015 | 7:50 μ.μ.

Δηλώσεις έκανε  ο Π. Λαφαζάνης  μετά την σημερινή συνάντηση που είχε με τον Β. Μεϊμαράκη. Οι Αυγουστιάτικες εκλογές δείχνουν μια βαθύτατη αντιδημοκρατική νοοτροπία, είπε ο επικεφαλής της «ΛΑ.Ε» συμπληρώνοντας ότι φοβούνται τον ελληνικό λαό όσοι κάνουν εκλογές εξπρές, θέλοντας να του υφαρπάξουν την ψήφο του.

 Ο ίδιος δήλωσε μεγάλη αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα που θα φέρει το κόμμα στο οποίο ηγείται, - το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών θα δημιουργήσει συνεπή αντιμημονική βουλή, τόνισε χαρακτηριστικά- ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κόμματα που ψηφίζουν και εφαρμόζουν μνημονιακές πολιτικές.

Με την φράση «Ο λαός θα εκφραστεί με τέτοιο τρόπο στις εκλογές ώστε ο τόπος θα μπει σε μια νέα προοδευτική πορεία σε σύγκρουση με τους κυρίαρχους κύκλους της ευρωζώνης που εφαρμόζουν εκβιαστικές νεοαποικιακές πολιτικές σε βάρος της  χώρας μας» ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο Π. Λαφαζάνης.,

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2015 στις 8:18 μ.μ.

Κάπου το έχω ξανακούσει αυτό.Ναι ρε συ απο τον υπερυπουργό πααραγωγικής ανασυγκρώντησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.Αυτός που διαβεβαίωνε τον Ελληνικό λαό οτι ο συριζας θα έσχιζε τα μνημόνια απο την πρώτη μέρα αλλά στη συνέχεια έδωσαν παράταση στα 2 μνημόνια με την συμφωνία της 20ς Φεβρουαρίου και μέτα απο 7 μήνες υπέγραψαν το 3.Επίσης η κυβέρνηση απι των ημερών της υπουργάρας λαφαζάνη άρπαξε όλα τα αποθεματικά ταμείων και οργανισμών για να ξεπληρώσει τα ομόλαγα προς το ΔΝΤ ύψους 8 δις.Ακόμα ο λαφαζάν ήταν η υπουργάρα που χαρακτήρισε το κείμενο των 47 σελίδων του Τσίπρα, βάση διαπραγμάτευσης για έντιμο συμβιβασμό.

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2015 στις 8:21 μ.μ.

ως "αντιμνημονιακή" πλασαρίστηκε και η παρούσα βουλή. όχι άλλη καθυστέρηση.

έξοδος από ΕΕ-μονομερής διαγραφή του χρέους-χτύπημα του κεφαλαίου- διάλυση των ΜΑΤ και των ναζιστικών συμμοριών-κατάργηση των τραπεζών-συγκέντρωση της πίστης σε μία κρατική τράπεζα- νέα παιδεία στηριγμένη στη μαρξιστική διδασκαλία


ανώνυμος 87

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2015 στις 9:48 μ.μ.

Το λεγαμε απο τις 25 ιανουαριου.
Ρηξη = grexit = δραχμή
Με την σημαια του εθνικου νομισματος να κατεβει ο λαφαζάνης αν θέλει να πεισει για τις προθεσεις του.
Η συντριπτική πλειοψηφία της εργατικής τάξης - μισθωτης εργασίας ζητάει εξοδο απο ΕΕ και ισχυρες δημοσιες επενδυσεις για να παει στη δουλεια το 40% των ανεργων, τα 2 εκατομμυρια των εγκλωβισμέων στα μνημονια και στο ευρώ των κυριαρχων πολιτικών κύκλων.

(Και το ΟΧΙ στην δραχμη που λέει το κκε ειναι ξένη σημαια για το εργατικό κίνημα.)

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2015 στις 10:50 μ.μ.

Το ναι στην δραχμή μαζί με το ναι στην ΕΕ (οχι είναι μόνο για το €) συν το ναι στην οικονομία του Κεφαλαίου όπως λέει ο λαφαζαν που να δείς πόσο ξένο έιναι για την εργατική τάξη.
Το οχι στην ΕΕ(που αυτονήτα σημαίνει άλλο νόμισμα) μαζί με το οχι στην οικονομία του κεφαλαίου συν το οχι σε ολόκληρο το χρέος που λέει το ΚΚΕ είναι η σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης.

Ανώνυμος
22 Αυγούστου 2015 στις 11:47 μ.μ.

Κύριε Παναγιώτη μας μαζί με το ΚΚΕ μα λες Ο καπιταλισμός έχει ένα μόνιμο ελάττωμα την άνιση κατανομή του πλούτου. Ο σοσιαλισμός αντίθετα έχει ένα σταθερό προτέρημα την ίση κατανομή της φτώχειας.
Η επιτυχία σου σύντροφε Παναγιώτη να μην ξεχασω και το ΚΚΕ είναι ότι προχωράτε από αποτυχία σε αποτυχία, χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου.Και αυτό κατόρθωμα ειναι Μπράβο σας

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2015 στις 1:05 π.μ.

Ο Σοσιαλισμός δεν παράγει φτώχεια για να τον διενέμει.Αστα σε μας αυτά τα κουτοπόνηρα κοινωνικα τσιτσάτα του πασοκ που τα χρησιμοποιούσαν για να δικαιολογήσουν την υποταγή τους στο σύστημα και τον αντικομμουνισμό τους.Και τα δυο συστήματα παράγουγουν πλούτο.Και ο καπιταλισμός και ο σοσιαλισμός.Μόνο που στον καπιταλισμό ως εκμεταλλευτικό σύστημα διενέμεται άνισα ενω στον σοσιαλισμό ισα προς όλους.Για αυτό ο σοσιαλισμός ως πιο ελεξελιγμένο σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας θα ανατρέψει το σύστημα του καπιταλισμού και θα επιβάλει νέες σχέσεις παραγωγης και άλλη εξουσία.Η με το κεφάλαιο λοιπόν ή με τους εργάτες.Και ο λαφαζαν υπηρετεί ως το μεδούλι το κεφάλαιο και το ΚΚΕ υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαικών στρωμάτων ..

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2015 στις 2:33 π.μ.

23 Αυγούστου 2015 - 1:05 π.μ.
και απορούσα δεν θα εμφανιστεί κανένα βολεμένο ( γαβ γαβ )κομματόσκυλο του περισσού …. Αστό μεγάλε είδαμε και εσάς τόσα χρόνια τα πολίτικα επιχειρήματα σας …( πάμε βόλτα με το Π.Α.Μ.Ε ) κ.κ.ε το μεγαλύτερο ανάχωμα για την προστασία της νέας τάξης πραγμάτων .Περαστικά ΣΟΥ και κάτι άλλο γιατί μένει ακόμα στη βουλή και δέχεται τα ματωμένα λεφτά του λάου από την κατοχική κυβέρνηση ;γιατί οι αγρότες εισπράττουν τις επιδοτήσεις τις ιμπεριαλιστικής εε αν δεν ξέρεις την απάντηση ευχάριστος να σου πω

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2015 στις 8:35 π.μ.

Το Ναι στον καπιταλισμο που λετε οι του εθνικου νομισματος τι ειναι για το εργατικο κινημα?
Μαλλον καλυτερα τι σχεση εχει ο ιδιοκτητης της Βιανεξ(φαρμακοβιομηχανια) με το εργατικο κινημα?
Εσεις εχετε εντελει σχεση με το εργατικο κινημα? Αν ναι που ησασταν 13/8 που το ΠΑΜΕ διαδηλωνε μονο του εναντια στο μνημονιο?

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2015 στις 11:38 π.μ.

Ο καπιταλισμός εδω και πολλες δεκαετίες δεν παράγει πλουτο, καταστρεφει τις παραγωγικές δυνάμεις. Το 40% της ανεργιας τα 2 εκατομμυρια των αποκλεισμενων ειναι αποτυπωση αυτής της καταστροφής. Και φυσικά η αποδομηση θα συνεχίζεται. Βεβαια παντα θα υπαρχουν οι τσατσοι και οι βολεμενοι που θα τα βλεπουν όλα καλα.
Οι εκλογες του Σεπ 2015 θα βγάλουν άλλη μια θνησιγενή και ετοιμορροπη αστική κυβέρνηση.
Το αγαπημενο τους νομισμα το ευρω θα το πληρωνουν με κλιμακουμενη ασταθεια.

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2015 στις 10:37 μ.μ.

Δε συνεργάζεστε με μνημονιακά κόμματα πριν τις εκλογές. Μετά τις εκλογές; τελικά μια απ' τα ίδια με το σύριζα κι εσύ. Αν η ανταρσύα έρθει μαζί σας θα ψηφίσω ΚΚΕ.

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2015 στις 11:13 μ.μ.

Νομίζω οτι το εγχείρημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τελειώνει άδοξα με αντάλλαγμα 2-3 βουλευτικές έδρες. Δυστυχώς αυτό έδειχνε και η συνεργασία με ενα φαιδρό πρόσωπο σαν τον Αλαβάνο. Ο δρόμος για την ανυπότακτη ανεξάρτητη αριστερά είναι ακόμα μακρύς.

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2015 στις 11:29 μ.μ.

8:35
Δηλαδή οι καπιταλιστές δεν βγάζουν τεράστια κέρδη εδω και δεκαετίες;Να μας τρελάνεις θέλεις;Σιγά μην μπαίνουν και μέσα.Υπάρχουν πολλοί καπιταλιστές που επιλέγουν εθνικά νομίσματα στις χώρες τους και το πληρώνουν και αυτοί με βαθιά κρίση.Το πρόβλημα είναι ο τρόπος λειτουργίας του κεφαλαίου που είναι η υπερσυσσώρευση των κερδών και οχι το νόμισμα.Ο καπιταλισμός εκ φύσεως δημιουργεί σε διάφορες ιστορικές φάσεις νέους κύκλους κρίσεων κάθε φορά όλο και μεγαλύτερους ανεξαρτήτως νομίσματος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger