Home » , » Windows 10, η οικειοθελής παρακολούθηση γίνεται συνήθεια.

Windows 10, η οικειοθελής παρακολούθηση γίνεται συνήθεια.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015 | 1:45 π.μ.

Ας μην προσπεράσουμε το παρακάτω απόσπασμα από κείμενο που μας έστειλε το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας:

"Αν δεν έχεις τίποτα να κρύψεις, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς", είναι η πρώτη φράση που θα ακούσετε όταν διαμαρτυρηθείτε για την συνεχή παρακολούθηση. Να θυμάστε όμως πάντα ότι δεν είστε εσείς που ορίζετε τι έχετε να φοβηθείτε, τι είναι αυτό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίων σας.

Η τελευταία έκδοση των Windows, με τυράκι την δωρεάν αναβάθμιση από τις 2 προηγούμενες εκδόσεις, φαίνεται να πραγματοποιεί μία δυστοπική πρόβλεψη για συνεχή παρακολούθηση. Η πολυπλοκότητα των εγγράφων που συνοδεύουν την νέα αυτή έκδοση, καθώς και η διασπορά των ρυθμίσεων για να κλείσετε αυτή την παρακολούθηση (και μόνο αν είστε γνώστες της) δείχνουν ότι σκοπός της δεν είναι η βελτίωση του προϊόντος που σας προσφέρεται, αλλά η εκμαίευση όσο το δυνατών περισσότερων πληροφοριών για δημιουργία γιγαντιαίας βάσης προσωπικών δεδομένων και χωρίς καμία απολύτως εγγύηση για την χρήση της.

Ακόμα και να μην υπάρχει κακόβουλη χρήση από την πλευρά της Microsoft, επειδή η εταιρία αυτή υπόκειται στους νόμους των κρατών που την φιλοξενούν, τα δεδομένα σας δεν είναι ασφαλή αν δεν το επιτρέπουν οι κυβερνήσεις τους. Επίσης, οι κυβερνήσεις μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν ένα νόμο ή να ζητήσουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα για οποιοδήποτε λόγο. Όμως ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι γιατί θα χρησιμοποιηθούν.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2015 στις 7:43 π.μ.

Κόμμα Πειρατών και πράσινα άλογα!


Τα Windows 10 και η ιδιωτικότητα 05/08/2015
http://error.gr/?p=5923&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Errorgr+%28Error.gr%29
Windows 10

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger