Τραγέλαφος

Από giorgis , Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 | 9:42 μ.μ.

Του Γ. Γ. 

Βλέποντας, σήμερα,  έναν δημοσκόπο στο δελτίο ειδήσεων του  Mega να μας αναλύει τα ευρήματα των Κυριακάτικων δημοσκοπήσεων και να σχολιάζει τον τρόπο που θα διαμορφωθεί το μετεκλογικό σκηνικό θυμήθηκα κάτι που είχε γράψει ο Δημήτρης Ρίζος.

Ο πάλαι ποτέ εκδότης του «Αδέσμευτου Τύπου» μετά τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη του 2009  στις οποίες η Νέα Δημοκρατία έχασε από το ΠΑΣΟΚ, έγραφε στην φυλλάδα του: (Σε ελεύθερη απόδοση) «Τον επικοινωνιολόγο Γιάννη Λούλη τον πληρώναμε τόσο καιρό για να μας καθοδηγήσει ώστε να κερδίσουμε τις εκλογές. Τώρα τον ξαναπληρώνουμε για να μας αναλύσει το γιατί χάσαμε».

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και τώρα με τις δημοσκοπικές εταιρείες. Τις πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ (και των αστικών κομμάτων στις «κρυφές» δημοσκοπήσεις που κάνουν) για να μας πουν, υποτίθεται το «κλίμα» που επικρατεί στο εκλογικό σώμα.

Μετά τις εκλογές που στους μεγάλους χαμένους θα βρίσκονται και οι δημοσκοπικές εταιρείες –όπως έγινε και στο δημοψήφισμα- θα ξαναπληρώσουν τους γνωστούς «έγκυρους πολιτικούς αναλυτές» - που έχουν άμεση σχέση με τις εταιρείες που αναφέραμε- για να ερμηνεύσουν το πραγματικό αποτέλεσμα.

Τραγέλαφος
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger