Home » , , » Θα παραδίδει ταχύρυθμα μαθήματα ζητιανιάς στους συνταξιούχους η "αριστερή" κυβέρνηση; (Βίντεο) - Γ. Ρωμανιάς: Οι πρώην σύντροφοι μου είναι κομπιναδόροι και απατεώνες! (Βίντεο)

Θα παραδίδει ταχύρυθμα μαθήματα ζητιανιάς στους συνταξιούχους η "αριστερή" κυβέρνηση; (Βίντεο) - Γ. Ρωμανιάς: Οι πρώην σύντροφοι μου είναι κομπιναδόροι και απατεώνες! (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 | 2:56 μ.μ.

Για μια ακόμα φορά οι απόμαχοι της  δουλειάς μπαίνουν στο στόχαστρο της ταξικής  μνημονιακής πολιτικής, που αυτή την φορά έχει «αριστερό» πρόσημο.
Απ’ ότι ακούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε σοκ προκαλεί στους συνταξιούχους η πρώτη εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.
Συγκεκριμένα το κατώτερο όριο των συντάξεων των 486 ευρώ δεν είναι διασφαλισμένο για έναν χαμηλοσυνταξιούχο  που θα βγει στην σύνταξη πριν τα 67 του χρόνια και μπορεί να φτάσει ακόμα και κάτω από 300 ευρώ! 

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης «οι μειώσεις που γίνονται και με την τελευταία εγκύκλιο που είναι δραματικές πια και μετατρέπουν  τις συντάξεις σε προνοιακά βοηθήματα έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες  μειώσεις που είχαμε και κυριολεκτικά εξαφανίζουν  τις συντάξεις  που πληρώσαμε με αίμα με κόπο και με θυσίες».

Εκτός όμως από την μείωση των συντάξεων σοκ προκαλεί και το ενδεχόμενο να αυξηθεί το όριο της ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2021 και μετά πέρα των 67 ετών καθώς θα λαμβάνεται υπ’ όψιν για να βγει κάποιος στην σύνταξη το προσδόκιμο ζωής. (Αυτό που είχε πει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Δυστυχώς ζούμε πολύ»).

Αυτό που δεν μάθαμε από την «δεύτερη φορά αριστερή κυβέρνηση» είναι αν πρόκειται να καθιερώσει τμήματα τα οποία θα παραδίδουν ταχύρυθμα μαθήματα ζητιανιάς στους συνταξιούχους.

_________________
 
Γι’ αυτό το θέμα πάντως είναι συγκλονιστικές οι καταγγελίες που έκανε   ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς  ο οποίες χαρακτήρισε τους πρώην συντρόφους του σαν «κομπιναδόρους»  και πολιτικούς απατεώνες. 

Το παρακάτω βίντεο και κείμενο από την ιστοσελίδα enikos.

Ρωμανιάς: Είναι κομπίνα και κόλπο! Τους καταγγέλλω όλους

Ξέσπασε ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάςστην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη για τις συντάξεις.

"Είναι κομπίνα! Είναι κόλπο! Τους καταγγέλλω όλους" σημείωσε ο κ. Ρωμανιάς τονίζοντας ότι θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά στοιχεία.

"Βλέποντας τον νόμο θα δείτε ότι έχουν διαγράψει έναν πίνακα που δείχνει πότε μπορεί να συνταξιοδοτηθεί κάποιος. Την σβήσανε για να μην φαίνεται" διευκρίνισε ο κ. Ρωμανιάς, δίνοντας ένα παράδειγμα για να καταλάβουν οι τηλεθεατές. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger