Home » » Από την εξάρτηση στο καθεστώς της αποικίας …

Από την εξάρτηση στο καθεστώς της αποικίας …

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 | 11:28 μ.μ.

Οι γεωπολιτικές αναταράξεις πάνε χέρι – χέρι με τα μνημόνια

Ενώ η προεκλογική περίοδος κυλά χωρίς ενδιαφέρον, συντελούνται διεργασίες που αφορούν την ποιότητα του καθεστώτος αλλά και γεωπολιτικές εξελίξεις που αποκρύβονται εντέχνως. Εξελίξεις δραματικές που θα συνταράξουν τη χώρα, οι οποίες, αν συνυπολογίσουμε και τον γενικευμένο αποπροσανατολισμό μόνο σε βάρος του λαού και του τόπου μπορούν να αποβούν.

Ο κ. Φερβέι και το προτεκτοράτο Ελλάς

Το 3ο μνημόνιο δεν αποτελεί μια απλή συνέχεια των προηγούμενων. Αποτελεί εμβάθυνση ενός ειδικού καθεστώτος, που εγκαθιδρύει νεο-αποικιοκρατικούς όρους όχι μόνο στην οικονομία, αλλά συνολικά στο πολιτικό σύστημα. Η τρόικα δεν αποσύρθηκε αφού είναι παρούσα υπό τετραμερή σύσταση, ο ρόλος που είχε ο κ. Ράιχενμπαχ ως συντονιστής των ομάδων της task force αναβαθμίστηκε αφού αφίχθη ήδη στην Αθήνα ο υπερ-πρωθυπουργός ελεγκτής και εφαρμοστης των τελεσιγράφων που προβλέπει την πλήρη παράδοση της χώρας στην ευρωκρατική επιτροπεία.

Το όνομα αυτού Μάρτιν Φερβέι, Ολλανδός στην καταγωγή, και όπως αναφέρει η εφημερίδα Αγορά (5/9/15), όποια κι αν είναι «η νέα κυβέρνηση θα τεθεί υπό την αυστηρή επιτροπεία των Βρυξελλών. Ο κ. Φερβέι θα συγγράφει ουσιαστικά τα νομοσχέδια για όλους τους τομείς δράσης, από τη φορολογία εισοδήματος και την αγορά εργασίας έως την ιατροφαρμακευτική πολιτική και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας». Μάλιστα ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο τι οικοδομείται στην Ελλάδα, το παραδέχεται ανοικτά: «Ε, ναι, φτιάξαμε ένα προτεκτοράτο. Πού βλέπετε το κακό;»

Δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο για να αντιληφθούμε ότι η λαϊκή και εθνική κυριαρχία συρρικνώνονται όλο και περισσότερο, ενώ η ευθυγράμμιση προς ό,τι επιβάλλει η Δύση αποτελεί την κατάληξη διαδικασιών αλλά και επιλογών που γίνονται σε εθελόδουλο  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:37 μ.μ.

Aφήστε τα Παραμύθια περί εξάρτησης και αποικίας. Ο Καπιταλισμός στην χώρα μας είναι στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο. Η Αστική τάξη συνειδητά συμμετέχει στις Διεθνείς Συμμαχίες της με Σχέσεις Αληλεξάρτησης στα πλαίσια της Ανισόμετρης Ανάπτυξης με Ενδιάμεση θέση στην Ιμπεριαλιστική Πυραμίδα. Και υπάρχει και τμήμα της Αστικής Τάξης που θέλει επιστροφή στον Εθνικό Καπιταλισμό και σχέσεις με τις Ιμπεριαλιστικές Ρωσία Κίνα.

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:45 μ.μ.

Και ο τσιπρας δεν χανει ευκαιρια να επαναλαμβανει το σλογκαν του τζεφρυ παπανδρεου οτι αυτα τα μετρα επρεπε να τα παρουμε μονοι μας. Η απόσταση απο το "μνημονιο ειναι ευλογία" του παγκαλου ειναι ελαχιστη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger