Home » , » Παναγιώτης Σωτήρης για το εκλογικό αποτέλεσμα της "ΛΑΕ" (Βίντεο)

Παναγιώτης Σωτήρης για το εκλογικό αποτέλεσμα της "ΛΑΕ" (Βίντεο)

Από giorgis , Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 | 2:01 π.μ.

Του Γ.Γ.

Το εκλογικό τους θέατρο έριξε αυλαία με μόνο θετικό στοιχείο το ρεκόρ αποχής, σε επίπεδο εθνικών εκλογών, που καταγράφτηκε. (Φυσικά αυτό από μόνο του δεν λέει πολλά πράγματα, αλλά αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε αναλυτικά).

Οσοι πάντως προσήλθαν στις κάλπες έκαναν τις χειρότερες επιλογές από την πολύχρωμη βεντάλια που της επιδείχτηκε. Επιδοκίμασαν τα μνημονιακά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Καθήλωσαν στα ποσοστά του το ΚΚΕ, ενίσχυσαν το νεοναζιστικό μόρφωμα. (Σε ψήφους είχαν αισθητή μείωση). Απέρριψαν τον Μ. Γλέζο, στήριξαν τον Β. Λεβέντη.

Αργότερα θα έχουμε ολοκληρωμένες αναλύσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών. Αν και κατά την άποψη μας η αριθμητική των ψήφων, οι εκλογικοί συσχετισμοί δηλαδή, δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία από κοινωνική-ταξική άποψη. αξίζει να σταθούμε σε μια δυσάρεστη έκπληξη, για πολλούς, που προκάλεσε το αποτέλεσμα των εκλογών. Το ότι  η «Λαϊκή Ενότητα» δεν κατόρθωσε να φτάσει το 3% και να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Τους λόγους σύμφωνα με τον πανεπιστημιακό Παναγιώτη Σωτήρη –προερχόμενο απ’ την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιο βουλευτή της «ΛΑΕ»-  τους ακούμε στο παρακάτω βίντεο.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

Ηλίας Τζ.
21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 2:28 π.μ.

Παναγιώτη Σωτήρη, ....ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ!
Τι απόγινε η "αριστερή στροφή του εκλογικού σώματος της 25/1/2015", τι προσέφερε το "μεγαλειώδες Λαϊκό "ΟΧΙ" του 62%;
Μια πιό δεξιά κυβέρνηση από πριν, σε μια ακόμη πιο συντηρητική Βουλή από πριν, μια ισχυρότερη Χ.Α., πάνω σε έναν υποταγμένο και ραγιάδικο λαό.
Να συγχαρώ την πολιτική σοφία της εκτός ΚΚΕ αριστεράς;

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 2:45 π.μ.

Βρε για ονομα του θεου!! Εμενα που μου ειναι χρησιμο ολο αυτο το μπλα-μπλα;; Που να παω να χτυπησω το κεφαλι μου,με τριτη δυναμη την Χρυση Αυγη; Χαριτωμενιες των καναλιων....να κανουν και αυτοι το κομματι τους; Τι σοι μορφωματα υπαρχουν μεσα σε αυτη την κοινωνια μας,και δινουν αυτες τις τερατογεννεσεις; Εδω δεν προκειται για τριτο μνημονιο ,για προδοσια του δημοψηφισματος ,για καταδικη φονων οπως του ατυχου Φυσσα,εδω δεν προκειται για εναμιση εκατομυριο ανεργους ! Εχουμε παραφρονησει μαζικα ! Σε αυτη την χωρα ,οι μονοι κερδισμενοι των εκλογων καθε φορα,εε...ειναι οι παραφρονες!! Μην μασουμε τα λογια μας! Τι σημαινει ''θα τα πουμε στους δρομους''; Μα ο δρομος,δεν ειναι αυτοσκοπος το κερατο μου!! Δεν ζω,για να γινονται ολα π.....και μετα στους δρομους για να διορθωνουμε. Ρε τι ανωμαλια ειναι αυτη; Αφηστε πλεον τα διαφορα πολιτικα κομματα με τους εκπροσωπους και να ασχοληθουμε και λιγο με τον λαο,ετσι....''να βαλουμε και εκει το μαχαιρι στο κοκκαλο'' αντε να ξαναπουμε ολα τα τσιτατα απο την αναποδη κατευθυνση ,αν θελουμε να προσφερουμε ολοι κατι καλο. Μαλλον απο αλλου,μας ερχεται καθε φορα η καταστροφη .Πριν λιγες μερες ,παλιν ειχαμε αυτη την συζητηση....με καποιον αρθρογραφο σας,και μου απαντησε''ανοιγεις μεγαλο θεμα τωρα''!! Εε ανοξτε το το τιμημενο,να παει στο διαολο για κατασταση πια !! Ειμαστε για τα σιδερα ,ομαδικα!!

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:41 π.μ.

Το μπλόγκ σας ήτανε υπέρ της αποχής και μάλιστα
απο την αρχή.Οπότε το ότι δεν μπήκε η λαική ενότητα στη βουλή
οφείλεται και σε εσάς.

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 7:15 π.μ.

21 Σεπτεμβρίου 2015 - 3:41 π.μ.

Σωστό!

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:31 π.μ.

Λοιπών σύντροφοι ένθεν και ένθεν που πήγε το μεγαλειώδες 62% του ΟΧΙ? αυτό που επικαλουμαστε ΟΛΟΙ... μήπως, λέω μήπως? ήταν αέρας κοπανιστός?

21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:51 μ.μ.

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2015 - 8:31 π.μ...
ΛοιπΟν σύντροφοι ένθεν και ένθεν που πήγε....

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:08 π.μ.

Την προδοσία πολλοί εμίσησαν τον προδότη κανείς.

Κώστας
25 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:32 μ.μ.

Καλά από το υφάκι των σχολιαστών καταλαβαίνω ότι δεν ψάχνει κανείς απαντήσεις στα ερωτήματα που βάζει, αλλά εγώ θα δώσω μερικές έτσι για το γαμώτο:

1. Καταρχάς ο Παναγιώτης ο Σωτήρης μπορούσε κάλλιστα να επικαλεστεί την συνέντευξη του Τσίπρα στην ΕΡΤ όπου λέει καθαρά ότι είχε αποφασίσει ο ίδιος να πάει σε εκλογές πολύ πριν εκδηλωθεί οποιαδήποτε διαφωνία στο ΣΥΡΙΖΑ. Το λέει ο ίδιος, τα κανάλια το "ξεχνάνε", η ΛΑΕ όμως δεν έπρεπε να το ξεχάσει από την στιγμή που της βάζουν το ερώτημα ανά πεντάλεπτο.
2. Το 62% υπάρχει και είναι υγιέστατο. Αντιστάθηκε στην ευρωενωσιακή πρέσα, αντιστάθηκε στα ΜΜΕ, αντιστάθηκε στην πέμπτη φάλαγγα του ΚΚΕ, αντιστάθηκε ΚΑΙ στο αφεντικό του κι έβγαλε ένα μεγαλοπρεπέστατο "όχι" που τους ταρακούνησε και φυσικά τους έριξε την κυβέρνηση. Από αυτό το "όχι" δεν μπορούσαν να κυβερνήσουν, όχι από την αντίσταση του Λαφαζάνη. Επιπλέον αυτό το 62% πήγε ενάντια ΚΑΙ στον Τσίπρα, ο οποίος μόλις κατάλαβε ότι ΚΕΡΔΙΖΕΙ το δημοψήφισμα με διαφορά, έβγαλε διάγγελμα όπου έλεγε "ότι και να ψηφίσετε εγώ σε 2 μέρες θα φέρω συμφωνία". Το θυμάστε αυτό; Θυμάστε που δεν υπήρχε ούτε ανακοίνωση σε κάποια site του ΣΥΡΙΖΑ για τις συγκεντρώσεις του "όχι". Δεν το ήθελαν το "όχι" στην ηγεσία αγαπητοί κι αυτό φάνηκε με χίλιους τρόπους, όχι μόνο από τις δηλώσεις Βαρουφάκη. Το γιατί επευφημούσαν τον Τσίπρα στην συγκέντρωση του "όχι" είναι πολύ απλό: Ο κόσμος αυτός είχε ΑΝΑΓΚΗ από ένα ηγέτη. Του ήταν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ εκείνη την ώρα που ένοιωθε την πρέσα στο πετσί του κι ότι πάει ανάποδα σε όλα τα ρεύματα. Και ήταν ΠΟΛΥ ΥΓΙΗΣ ανάγκη σας πληροφορώ!!
3. Ο κόσμος αυτός, το 62%, βρέθηκε μπροστά σε εκλογές όπου τα 8 κόμματα της σημερινής βουλής ήταν με το ευρώ: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή, Λεβέντης!! Μόλις...ΤΡΙΑ (από τα οποία τα ΔΥΟ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς του...0,1-0,5%!) ήταν που δεν είχαν πρόβλημα με την έξοδο από το ευρώ σήμερα. Είχε να επιλέξει λοιπόν ανάμεσα σε ένα ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ από 8 κόμματα και σε ένα κόμμα...20 ημερών, που ακόμη διαπραγματευόταν πως ακριβώς θα είναι (μεταγραφές, επαφές με άλλους χώρους κλπ.), ποιές ακριβώς οι θέσεις του κλπ.

ΔΕΝ είχε να επιλέξει λοιπόν αυτό το 62% και το ήξερε. Η "επιλογή" ήταν μία μαγική εικόνα, δεν υπήρξε ποτέ, γι αυτό και συμφώνησε άλλωστε η Κομισιόν με τις εκλογές.
Επέλεξε άρα κατά πλειοψηφία αυτό που του φαινόταν ως πιο "ήπιο ευρώ": Το ΣΥΡΙΖΑ.
Η αυταπάτη του πια δεν ήταν ότι η ΕΕ είναι καλή ή ότι μπορεί να έρθει σε συμφωνία μαζί της, αλλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει κι ένα καλό ανάμεσα σε 10 δεδομένα κακά. Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι δεν υπάρχει το 62%, ούτε δεξιά μετατόπιση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίστηκε δεξιά, όχι ο κόσμος. Για το κόσμο είναι ένα ερώτημα ακόμη, αλλά αν η αριστερά εξακολουθήσει να δείχνει αυτή την τεράστια ανεπάρκεια τότε και πάλι θα του δημιουργηθεί δεξιός μονόδρομος, οπότε τότε ΘΑ ΠΑΕΙ δεξιά.

Και μη κατηγορούμε το κόσμο, να κατηγορούμε τα μαύρα μας τα χάλια που μαλακιζόμαστε δημοσίως αντί να τον βοηθήσουμε να σηκώσει κεφάλι. Ντροπή σε όλη την αριστερά είναι αυτό, απλά η ντροπή δεν μοιράζεται με τον ίδιο τρόπο: Άλλοι έχουν μεγάλο μερίδιο κι άλλοι (πολύ) μικρότερο.

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:19 π.μ.

Μη μπλεκεις το ΚΚΕ με την αριστερά της συμφοράς και της κατρακύλας Κωστάκη βλέπω έμαθες να γράφεις και με το δεξί τώρα που έσπασες το αριστερό!!!!!! δεν είναι τυχαίος ο καμένος, που τους κανετε ακόμα
πλάτες και τσουβαλιαζεις απαντες. Δεν σώνεται η αριστερά σας με τίποτα......

Ανώνυμος
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:52 μ.μ.

Ρε Σωτήρη,ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει και δεύτερο ΚΚΕ.Τρόμαξε να ξεφορτωθεί το ΚΚΕ του Γόντικα και της Παπαρήγα .Εσείς γιατί θεωρήσατε πως το ΚΚΕ του Λαφαζανη θα έχει καλύτερη τύχη?
Δεν ξέρατε,δεν ρωτάγατε τον Κουτσούμπα?

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger