Home » , » Μερικοί αριθμοί.

Μερικοί αριθμοί.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 | 9:12 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175. 

Οι αριθμοί είναι συνήθως βαρετοί. Όμως σ' αυτή την περίπτωση είναι χρήσιμοι. Τα πραγματικά ποσοστά αν υπολογίζονταν στο σύνολο των ψηφισάντων κι όχι των εγκύρων: ΣΥΡΙΖΑ 19,6%
ΝΔ 15,5%
Χρυσή Αυγή 3,9%
ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ 3,5%
ΚΚΕ 3,1%.

Τα υπόλοιπα κόμματα (συνολικά 9,6%) σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης νοθείας, δε θα έμπαιναν στη βουλή. Γιατί η αποχή το άκυρο και το λευκό είναι κοντά στο 45% καθώς τα έγκυρα είναι μόνο το 55,2% του συνόλου. Η δημοκρατία "νίκησε" ξανά.

Η αποχή λοιπόν είναι πράγματι σημαντική. Ρεκόρ. Ε και; Θα έχουμε εξελίξεις, θα γίνει αγώνας για ριζική ανατροπή; Τούτο μόνο έχει σημασία. Αλλιώς η αποχή είναι λευκή πετσέτα, "κάντε ότι θέλετε εσείς". Γι αυτό όσοι πανηγύριζαν, δεν ήταν το 45% αλλά το 20%. Τόσοι παίρνουν τις αποφάσεις για τους υπόλοιπους. Αποχή λοιπόν χίλιες φορές, αλλά από μόνη της όχι απλά δε φτάνει, αλλά δρα κι ανασταλτικά.

Χρειάζονται κι άλλα βήματα. Ο κόσμος προφανώς δε δίνει "λευκή επιταγή" στους δοσίλογους, σαφώς κι απαξιώνει, μάλιστα με αυτή την πράξη φτύνει κατάμουτρα το σύστημα. Αλλά χωρίς περαιτέρω αγώνες οι πλούσιοι σκουπίζουν τα σάλια κι εκλαμβάνουν την αηδία των πολλών ως ανοχή! "Ας ψηφίζατε"! μας λένε ακόμα και οι αφελείς που συμμετέχουν στην εκτέλεση τους. Ακόμα κι όταν οι δήθεν επιλογές είναι κοροϊδία, αφού είναι σχεδόν όλες η ιδία μνημονιακή πολιτική με επουσιώδεις παραλλαγές. Ακόμα κι όταν υπάρχει το σύστημα της εκλογικής νοθείας, που ο ίδιος ο Τσίπρας ήταν αντίθετος όταν ήταν μικρό κόμμα. Σαν μεγάλωσε βέβαια χάλασε.

Η απορία μου είναι, αν θα αφήσουμε την οργανωμένη μειοψηφία να παίρνει αποφάσεις για όλους, μάλιστα να περνά μέτρα που καταστρέφουν τους πολλούς. Προφανώς όχι. Αλέξη, συγχαρητήρια για το 20%. Αν σκεφτεί κάποιος τι τούμπα έκανες, είναι πράγματι δική σου επιτυχία το ποσοστό αυτό.
Όμως κατανόησε δυο πράγματα:

Σε επέλεξαν γιατί είχες απέναντι σου τη ΝΔ, τα δεκανίκια της και μια ανοργάνωτη, διασπασμένη Αριστερά που χάνεται ανάμεσα στην προπαγάνδα των ΜΜΕ, και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες. Μη χαίρεσαι πολύ λοιπόν. Ξέρεις, πως τώρα που απαλλάχθηκες από την εσωκομματική αντιπολίτευση, θα κάνεις αυτό που σου είπαν οι δανειστές. Να δούμε για πόσο.

Το δεύτερο, όπως κατανοείς, το αποτέλεσμα δεν εκφράζει ούτε κατά διάνοια την πλειοψηφία, η όποια δεν θέλει μνημόνιο. Πράγμα που σημαίνει, πως δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπρος στην καινούρια λεηλασία. Θα Αντισταθούμε και πάλι. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:00 μ.μ.

Δεν είναι σωστό το συμπέρασμα. Περίπου 2 εκατομμύρια εγγραφές αντιστοιχούν σε νεκρούς και μετανάστες. Πραγματική αποχή περι το 22-25%

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:25 μ.μ.

"μια ανοργάνωτη, διασπασμένη Αριστερά που χάνεται ανάμεσα στην προπαγάνδα των ΜΜΕ, και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες"

Μια "παραβολή":
Έστω ότι είναι ένας μέσος άνθρωπος και έχω 2 αδελφούς (δηλαδή τυχαίνει να έχουμε τον ίδιο πατέρα). Ο ένας μου αδερφός είναι εξαρτημένος από ουσίες (δηλ. έχει επιλέξει έναν αδιέξοδο δρόμο, κάνοντας κακό στον εαυτό του) και ο άλλος είναι κατά συρροήν δολοφόνος (δηλ. κάνει κακό σε άλλους ανθρώπους).
Εγώ όμως σεβόμενος το γεγονός ότι τυχαίνει να έχουμε τον ίδιο πατέρα και για να μη διαλυθεί η οικογένειά μας κάνω τον κινέζο και ούτε ταρακουνώ τον τοξικοεξαρτημένο αδερφό μου να πάει για αποτοξίνωση ούτε καταγγέλω τα εγκλήματα του δολοφόνου αδερφού μου... Και ο νοών νοείτω.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η "Αριστερά" και η "ενότητά" της ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ δεν μπορεί να μπαίνει πάνω από το συμφέρον του εργαζόμενου λαού ή πάνω από τη στρατηγική. Μια τέτοια "ενότητα" εντάσσεται στο πλαίσιο της μικροκομματικής σκοπιμότητας (δηλ. ο σκοπός της αστικοκοινοβουλευτικής εκπροσώπησης αγιάζει τα μέσα). Και αυτό φάνηκε και από τη συγκρότηση/πορεία του ΣΥΝ και από τη συγκρότηση/πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ενότητα πρέπει να είναι σε ταξικό επίπεδο (ΣΤΗ ΒΑΣΗ). Κι εκεί δεν έχει σημασία ούτε η στρατηγική ούτε το μικροκομματικό συμφέρον της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Και το στοίχημα αυτό είναι: να ενωθείς με άλλους εργαζομένους ή ανέργους/ψηφοφόρους αστικών κομμάτων και μέσα από τους αγώνες να τους βοηθήσεις να ριζοσπαστικοποιηθούν. Και σε αυτό τον σκοπό μπορούν να βοηθήσουν όλοι όσοι είναι αριστεροί (και όχι ψευδεπίγραφοι "αριστεροί").

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:47 π.μ.

Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σας.
Δεν νομίζω πως υπάρχουν τόσοι νεκροί στους εκλογικούς καταλόγους. Πρέπει να ανανεώνονται και να διασταυρώνονται στοιχεία, ώστε να μην ψηφίζουν κι οι νεκροί. Έστω όμως ότι είναι έτσι. Τα δυο εκατομμύρια είναι περισσότερα από τους ψήφους του πρώτου κόμματος.
Συμφωνώ πως η ενότητα πρέπει να είναι στη βάση. Κανείς δεν μπορεί να επιβάλει ενότητα από πάνω, τουλάχιστο στην Αριστερά. Οι μικροκομματικές σκοπιμότητες εμποδίζουν να δούμε τη γενική εικόνα. Ενότητα δε σημαίνει υποδούλωση, σημαίνει αλληλοσεβασμός και συνεργασία σε θέματα που υπάρχουν κοινές θέσεις. Σε κάποιο βαθμό γίνεται κι ότι έχουν πετύχει τον τελευταίο καιρό είναι αποτέλεσμα κοινών αγώνων που συσπειρώνουν ευρύτατες πλειοψηφίες. mitsos175.

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 7:05 π.μ.

Μην είστε και τόσο τρελαμένοι με την αποχή…. Ήταν οι πρώτες εκλογές στην ιστορία που κάνεις δεν έταξε τίποτα….
Ας έταζε ο ένας 100 000 προσλήψεις στο δημόσιο και ο άλλος αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, και θα βλέπατε αποχή…. Με τα τέσσερα θα έτρεχαν να ψηφίσουν!!
Η προχθεσινή «αποχή» είναι η επιβεβαίωση ότι το πελατειακό κράτος καλά κρατεί. Δεν βγήκε η πραμάτεια, δεν ήρθαν οι πελάτες…

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:40 π.μ.

Εε....μα τι λεει διπλα ο Γκραμσι.....'' τωρα ειναι η εποχη των τερατων''!! Ας αντεξουμε και εμεις ,εστω και για λιγο με αυτο το μεταβατικο σταδιο,οχι για να ευθυγραμμιστουμε ,προς θεου ,με τα τερατα ,μα για να καταλαβουμε ,οτι και εμεις ΜΕΣΑ στο ρημαδι αυτο το συστημα ζουμε ,και αν θελουμε να διαχωρισουμε την υπαρξη μας,απο τα τερατα....εε να το ξερουμε ,θεους και δαιμονες πρεπει να επιταξουμε !! Και αν ειναι ετσι η αριστερα,και εγω δεν το καταλαβα...μην σωσει και ενωθει ποτε της,γιατι πολλα κακα μαζι.....αμαν παναγια μου,και αν δεν μπορει να οργανωθει.....τοτε να την λεμε ''μικρη Νενε'' ,και ισως ,καλο θα ηταν να ψηφιζαν ,μονο οι νεκροι ,και.........!! Ας κανουμε μια σταση για ενα τσιγαρο ολοι....λιγο να σκευθουμε , εμας,αυτον τον .....'' ωριμο και κυριαρχο λαο '' στον οποιο ανηκουμε ,και απο τον οποιο προερχομαστε......μηπως τερατογεννουμε;;;;; Αν οχι,καλως!! Αν ναι ;;; Μην το κανουμε σαν το Τσιπρα....εντος της χωρας μονο πραξικοπημα ,και εκτος αυτης ,στοχος η δημοκρατια της Ευρωπης!! Γιατι μετα ,αρχιζουν τα παραδοξα και τα τερατα στηνουν γλεντι.....και οι κατακαημενοι κλαινε με μαυρο δακρυ!! Οχι σε αυτον τον αχταρμα...καμια ενοτητα ,συνοχη ,συνεργασια ,κοινη βαση, συσπειρωση.....εμεινε κατι αλλο καλο, που κυνηγουμε αλλα κατα τα αλλα , ζουμε αυτο το δραμα;

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:31 μ.μ.

Στο συνολο των ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ? Επι των ψηφισαντων ο ΣΥΡΙΖΑς πηρε αντε 34% αν αφαιρεσουμε τα ακυρα. Τι ειναι αυτα που λες? Μηπως εννοεις στο συνολο των ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ?
Τα εχεις μπλεξει. Ξαναγραψτο απο την αρχη.
(Με τη βεβαιοτητα πως δεν θα το δημοσιευσεις και πως αλλη φορα θα προσεχεις περισσοτερο).

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:48 μ.μ.

Δεν είναι έτσι για την αποχή, αγαπητέ φίλε του σχολίου "22 Σεπτεμβρίου 2015 - 7:05" π. μ.". αλλά για τη συμμετοχή. Εξηγώ: Σίγουρα οι πελατειακές σχέσεις έχουν επηρεάσει, σ' αυτό έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά όσους ψήφισαν. Δεν έταξαν πολλά από τα μπαλκόνια, αλλά τα στελέχη τους κατ' ιδίαν δεν άλλαξαν στο ελάχιστο, πράγμα που σημαίνει πως το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμα χειρότερο γι αυτούς, αν δεν υπήρχε η εξαγορά κι η νοθεία του εκλογικού νόμου. Έταξαν πάνω από 110.000 θέσεις και πήραν προεκλογικά χιλιάδες σ' ένα μόλις μήνα. mitsos175.

Ανώνυμος
22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 4:51 μ.μ.

Νικη στον αγωνα των συμβασιουχων ΙΔΟΧ του δημου ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ.

Επαναπροσληψη - ανανεωση συμβασεων όλων των συμβασιουχων ΙΔΟΧ ( δηλαδη ΑΣΕΠ - Διαυγεια και όχι πελατες των γραφειων του πασοκ και της νουδου - επισημανση γτ όλοι οι μνημονιακοι πολικαντηδες αρχισαν να βαλλουν κατα του πελατειακου κρατους) που εληξε η συμβαση τους και απολυθηκαν το προηγουμενο διαστημα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger