Home » , » Αναμένοντας τον επόμενο πρωθυπουργό - αχυράνθρωπο

Αναμένοντας τον επόμενο πρωθυπουργό - αχυράνθρωπο

Από giorgis , Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 | 3:46 μ.μ.

 Του Γ. Γ.
Αρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τα αποτελέσματα των πρώτων Exit Polls Φυσικά είναι εντελώς αναξιόπιστα και πιθανόν και τα τελικά Exit Polls να αποτύχουν παταγωδώς στις εκτιμήσεις τους.

Αυτό πάντως που είναι το ουσιαστικό  –και ανεξάρτητα εκλογικού αποτελέσματος- είναι ότι η σημερινή εκλογική  διαδικασία το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι να συμβάλλει στην αιμοδότηση του αστικού συστήματος και να δώσει νομιμοποίηση σε μια κυβέρνηση για να εφαρμόσει τα μέτρα σφαγιασμού του ελληνικού λαού, που αναφέρονται στο νέο «αριστερό μνημόνιο».

Ολοι άλλωστε γνωρίζουμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., δεν έχουν καμιά προγραμματική διαφορά. Μαζί ψήφισαν το 3 Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους.
Είναι αυτό που δήλωσε σήμερα –υπερβάλλοντας φυσικά- ο τέως υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης: «Και το ΚΚΕ να βγει, μνημόνιο θα έχουμε».

 Αυτή είναι μια διαπίστωση που κάνουν και τα ξένα ΜΜΕ:

«Ο θυμός έφυγε, οι Έλληνες κουράστηκαν. Η Ελλάδα ψηφίζει σήμερα για πέμπτη φορά σε έξι χρόνια. Αλλά είτε με νίκη της αστικής τάξης, είτε με άλλη μια νίκη για τον Τσίπρα - το αποτέλεσμα είναι σχεδόν αδιάφορο»,

 Die Welt.

«Οποιος κερδίσει στις εκλογές, θα κερδίσει το δηλητηριώδες δισκοπότηρο της εφαρμογής των συμφωνηθέντων όρων διάσωσης»

Independent

«Ο πρώην πρωθυπουργός [Τσίπρας] είναι ελάχιστα μπροστά από τον συντηρητικό αντίπαλό του [Μεϊμαράκης] σε πρόωρες εκλογές, αλλά το αποτέλεσμα είναι μάλλον απίθανο να αλλάξει την τύχη της χώρας».

 Guardian.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
20 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:24 μ.μ.

Είμαι από αυτούς που παραδέχονται τα λάθη τους. Έπεσα έξω στις εκτιμήσεις μου για τα ποσοστά των δυο πρώτων κομμάτων καθώς τα περίμενα πολύ λιγότερα. Επίσης έκπληξη ήταν το ότι οι ΑΝΕΛ μπήκαν τελικά στη βουλή και μάλιστα σχετικά άνετα.
Απ' ότι φαίνεται οι εκλογές αυτές εξήφθησαν από τον κόσμο ως συνέχεια των προηγούμενων, ως επαναληπτικές. Τα αρνητικά του αποτελέσματος είναι πολλά.
Στα θετικά είναι η μείωση του κόμματος του Μπόμπολα, πράγμα αναμενόμενο, αφού έπεσαν οι μάσκες. Επίσης οι ψήφοι σε όλα τα κόμματα είναι πολλοί λιγότεροι από αυτούς που πήραν στις προηγούμενες εκλογές(εξαίρεση κάποια μικρά κόμματα που εισέπραξαν την ψήφο διαμαρτυρίας).
Στην πραγματικότητα παρά το φαινομενικό μεγάλο ποσοστό των κομμάτων που ψήφισαν μνημόνιο η συνολική τους δύναμη μειώθηκε, δυστυχώς όχι αρκετά. Επίσης οι δημοσκοπήσεις για άλλη μια φορά διαψεύστηκαν. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger