Home » , » …. Κι εσύ πνίγεσαι σε δίχρωμα κασκόλ …

…. Κι εσύ πνίγεσαι σε δίχρωμα κασκόλ …

Από giorgis , Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 | 5:03 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Κυνικό μεν, αληθινό δε το άρθρο του  Guardian. Απεικονίζει την πραγματικότητα που το ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό κάνει ότι δεν την αντιλαμβάνεται. Μας λέει δηλαδή ξεκάθαρα, η βρετανική εφημερίδα ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των αυριανών βουλευτικών εκλογών απλώς θα αναδείξει έναν αχυράνθρωπο στην θέση του πρωθυπουργού και μια κυβέρνηση σε διακοσμητικό ρόλο.  

Σύμφωνα με τον τον Guardian, «η Αθήνα ουσιαστικά παρέδωσε στους Ευρωπαίους δανειστές τον έλεγχο για τις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές» και αυτοί ανέθεσαν στον Ολλανδό Maarten Verwey να διοικεί την χώρα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα  «ότι οι εξουσίες του δεν έχουν προηγούμενο» και ότι ο ίδιος με το 20μελές επιτελείο του θα συγγράψουν τους νόμους που θα ισχύσουν για όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής: τη φορολογία για τις επιχειρήσεις, τα εργασιακά, την Υγεία και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας….  

Οτι αποτέλεσμα προκύψει απ’ τις κάλπες «κάνει λίγη διαφορά για το τι θα συμβεί στη συνέχεια», προσθέτει η εφημερίδα αφού «ένας Ολλανδός κοστουμαρισμένος θα διοικεί την Ελλάδα». 

…. Κι εσύ πνίγεσαι σε δίχρωμα κασκόλ … που λέει και ο Βασίλης …

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
19 Σεπτεμβρίου 2015 στις 5:15 μ.μ.

Παραδουλεύτρες του συστήματος είστε όλοι εσείς οι δήθεν επαναστάτες της αποχής

Ανώνυμος
19 Σεπτεμβρίου 2015 στις 6:00 μ.μ.

Υπηρχε υπουργος της νουδου που ειχε καταργησει την πάλη των ταξεων.
Το ιδιο κάνουν σημερα και οι γραφειοκρατες ολων των δυνάμεων που αυτοπροσδιοριζονται ως αριστεροι οταν στιγματιζουν τον "κοινωνικο αυτοματισμό".
Οι ανεργοι να μην μιλανε για την εσκεμμενη απουσια οποιουδηποτε διεκδικητικου πλαισιου πάλης για την εργατική ταξη να μην μιλανε για τα ρουσφετια τους ( ο αριστερος μυθος θέλει τον καπατσο λαο να ευνοειται απο αυτές τις πρακτικές και να τρυπωενι στις θεσεις του δημοσιου ή και του ιδιωτικου τομεα) , να μην μιλανε γενικα καλυτερα και να περιμενουν ή τους επενδυτες του μειμαρακη ή την λαικη εξουσία του κουτσουμπα.
Αυριο ολες οι γλαστρουλες του κοινοβουλιου που τωρα προεκλογικα μας θυμηθηκαν θα παρουν την απαντηση.
Και απο 21/9 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ηλίας Τζ.
19 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:16 μ.μ.

Ο εφησυχασμός των ευρωπαίων στηρίζεται στην βεβαιότητά τους οτι το ΚΚΕ θα παραμείνει καθηλωμένο στα ποσοστά των γκάλοπς.
Ε, ρε, νάπαιρνε καμιά μεγάλη άνοδο, να βλέπατε καρούλια, που θ' αρχίζαν να ρολλάρουν!
Οχι, πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα σήμαινε καμιά ανατροπή στην ταξική πάλη (η ρήση του Ενγκελς έχει απόλυτη αξία), αλλά οι αστοί ποτέ δεν επαναπαύονται στα τσιτάτα των κλασσικών, (παρόλο, που τα κατέχουν), και ξέρουν πως ο κόσμος του ΚΚΕ δεν είναι του χεριού τους.

19 Σεπτεμβρίου 2015 στις 9:16 μ.μ.

Σέβομαι τον Soloup και εκτιμώ το χιούμορ του. Και εσένα σε διαβάζω και είμαι σίγουρος ξες πολύ καλά τις διαφορές ων δύο αυτών οργανώσεων. Και σε ρωτάω: δεν είναι κακό να αναπάραγεις έναν τύπο χιούμορ που αρμόζει στην δεξιά και τον Χάρυ Κλυν με τον γνωστό αντικομμουνισμό του που είδες που κατέληξε; Στο λέω γιατί πολύ καλά κάνεις και ψειρίζεις διάφορα πράγμα που κάνει η εξωκοινοβουλευτική αριστερά και δικαίωμα σου η κριτική, όμως κακή η αναπαραγωγή καχέκτυπων του εχθρού. Συντροφικά.

Ανώνυμος
19 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:16 μ.μ.

5μιση ΜΑΥΡΑ χρόνια πέρασαν και το ΚΚΕ εκεί... στο 5 με 7%..... Τόση σταθερότητα στα εκλογικά ποσοστά του, επί 40 χρονια τώρα, κανένα κόμμα στον πλανήτη δεν έχει να επιδείξει. Αν έπεφτε για κάποιο λόγο κάτω από το 5%, θα έκανε 2-3 κινητοποιήσεις-δράσεις και θα ανέβαινε λίγο στα μάτια του κόσμου, ώστε να ξαναπιάσει τα γνωστά του ποσοστά. Κι αντίστροφα, αν ανέβαινε πάνω από το 7%, θα έκανε στη συνέχεια δηλώσεις πεόιεργες ή θα απείχε κινηματικά, ώστε να ξαναπέσει στα γνωστά δεδομένα. Τέτοια ακρίβεια σε εκλογόμετρο δεν έχουμε ξαναδεί...

Κι ενώ λοιπόν, τα τελευταία χρόνια, το ΚΚΕ θα έπρεπε κανονικά να ξεσηκώσει την κοινωνία ολόκληρη και να πάρει στις πλάτες του όλη την αντίσταση, να γιγαντωθεί και να δείξει τον δρόμο του αγώνα.........τι έκανε?

Κατήγγειλε πρώτο και καλύτερο την εξέγερση για τη δολοφονία του Αλέξη το 2008... Επιπλέον, όχι μόνο απείχε από την αυτοοργανωμένη πλατεία τον Μάιο-Ιούνιο του 2011..., αλλά έκανε και αποκλεισμούς της βουλής, λες και δεν έφτανε ο στρατός των Ματ που την προστάτευε πάντα... Κατήγγειλε επίσης (άκουσον, άκουσον) τον αγώνα των εργαζόμενων της ΒΙΟΜΕ, ενω αντίθετα στήριξε πριν λίγες μέρες τον "αγώνα των εργαζόμενων” του Μπόμπολα για την καταστροφή του περιβάλλοντος, στις Σκουριές... Ούτε καν το παλλαϊκό ΟΧΙ του λαού μας δεν στήριξε τον Ιούλιο, αφού κάλεσε τα μέλη του να ψηφίσουν ΑΚΥΡΟ. Και πόσα άλλα παραδείγματα να θυμηθώ ακόμα...

Κι ενώ τώρα ο Σύριζα καταρρέει, μετά το 3ο έκτρωμα που πέρασε στη Βουλή, και όλα δείχνουν ότι το ΚΚΕ μπορεί να ανεβάσει κατά πολύ τα ποσοστά του, έρχεται να πει στον λαό ότι δεν έχει άλλη επιλογή.... ο λαός να συσπειρωθεί στο κόμμα, αλλά να μην σκέφτεται έξοδο από την ευρωζώνη γιατί θα επρόκειτο για τραγωδία αυτή τη στιγμή....

Τι συμβαίνει, λοιπόν, εκεί στον Περισσό; Τι ακριβώς υπογραψάτε το 1974; Γιατί αφήσατε τον λαό στην εξαθλίωσή του όλα αυτά τα μαύρα χρόνια; Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι όχι μόνο δεν μπορείτε, με τη στάση σας, να δώσετε προοπτική και ελπίδα στον λαό, αλλά ουσιαστικά ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ. Όχι μόνο δεν σκέφτεστε ανατρεπτικά, αλλά δείχνετε σαν ένα βολεμένο ....

Κρατικό Κόμμα Ελλάδας. Δεν μου αφήνετε το περιθώριο να σκεφτώ αλλιώς και είναι κρίμα. αλλά αυτός θα είναι, από 'δω και μπρος, ο τίτλος που θα σας αποδίδω μέχρι να μου αποδείξετε το αντίθετο.


http://anemosantistasis.blogspot.gr/2015/09/blog-post_128.html

Ηλίας Τζ.
19 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:03 μ.μ.

"...αλλά αυτός θα είναι, από 'δω και μπρος, ο τίτλος...κλπ"
Και ποιός νοιάζεται, ρε 10:16 μ.μ.;
Ποιός σε ακούει εσένα, και την virtual reality, που επικαλείσαι;
Απαρίθμησες μια σειρά παγίδες, που σας έστησε η αστική τάξη, και πέσατε μέσα, σα χαϊβάνια!
Το ότι δεν "βγάλατε" τίποτε από όλες αυτές τις "εξεγέρσεις" (και ..."νίκες!"), αλλά αντίθετα κάνατε αέρα στους άλλους, για τους οποίους στήθηκαν όλα αυτά, ποτέ δε φαίνεται να σας προβλημάτισε.
Εσείς, που ήσασταν πολίτικαλ κορέκτ με όλα αυτά, γιατί δεν "ξεσηκώσατε την κοινωνία";
Και αδυνατείς να καταλάβεις, γιατί δεν την πατάει το ΚΚΕ με αυτά.
Πως να καταλάβεις, μετά, γιατί είσαι περιθώριο του περιθωρίου;

Ανώνυμος
21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:13 π.μ.

19 Σεπτεμβρίου 2015 - 10:16 μ.μ.
Το τι υπέγραψε το ΚΚΕ το 1974 είναι γνωστό. Δεν θα στραφεί, λέει, κατά του Πολιτεύματος και των θεσμών του, εκτός και εάν, το ίδιο, δεχτεί επίθεση ή το Πολίτευμα κινδυνεύσει. Αφού τίποτε από τα δύο δεν συνέβη, το Κόμμα θα είναι αγκαλιά με την νομιμότητα, μέχρι τελικής πτώσεως.
Διότι το Κόμμα τιμά τις υπογραφές και δεν αστειεύεται.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger