Home » » ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το κόψιμο της Zona Rossa - Μήπως ενοχλεί η «Zona Rossa»;

ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το κόψιμο της Zona Rossa - Μήπως ενοχλεί η «Zona Rossa»;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 | 7:17 μ.μ.

Ανακοίνωση Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης
Για την εκπομπή Zona Rossa

Παρά το πραξικοπηματικό κλείσιμο της από την κυβέρνηση Σαμαρά, η ΕΡΤ3, δεν έκλεισε στιγμή και πλαισιωμένη πάντα από τους αλληλέγγυους πολίτες και τους εργαζομένους, έδωσε το παράδειγμα της αντικειμενικής και πλουραλιστικής ενημέρωσης, που δεν κλείνει την πόρτα της σε καμία φωνή.

Σε αυτό το πλαίσιο, προβλήθηκε η εκπομπή Zona rossa, μια εκπομπή με νεολαιίστικο χαρακτήρα, που έδινε χώρο και χρόνο σε τοπικά ζητήματα, σε κινηματικά γεγονότα και σε αφιερώματα σε σημαντικά ιστορικά συμβάντα και πρόσωπα.

Η εκπομπή αυτή, που η ίδια η πραγματικότητα ανέδειξε σε αναπόσπαστο κομμάτι του επιτυχημένου εγχειρήματος της ελεύθερης ΕΡΤ3, αποφασίστηκε από τη διορισμένη νέα διοίκηση πως δεν συνάδει με τα στάνταρ της. Ως Λαϊκή Ενότητα δεν έχουμε παρά να καταδικάσουμε την απόφαση αυτή που παρά τις διάφορες προφάσεις, είναι πρόδηλα πολιτική.

Το Γραφείο Τύπου

Aνακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η διορισμένη διοίκηση της ΕΡΤ3 με τους επίσης διορισμένους συντονιστές πάγωσαν την μετάδοση της εκπομπής Zona Rossa, κίνηση που δεν είχε κάνει ούτε η κυβέρνηση Σαμαρά, όταν η εκπομπή προβαλλόταν «παράνομα» για ενάμιση χρόνο από της συχνότητες της Ελεύθερης ΕΡΤ3.
Σύμφωνα με τον παρουσιαστή, η υπεύθυνη τηλεόρασης Κυριακή Μάλαμα, που θέτει υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ, του ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτή την εισήγηση του Χρήστου Γιαννούλη για το κόψιμο της εκπομπής.

Η Zona Rossa ασχολείται με την κοινωνία και τους αγώνες της εδώ και ενάμιση χρόνο και αυτό προφανώς ενοχλεί. Με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ3, η εκπομπή από ζωντανή στις 7.30 κάθε Τέταρτη, αρχίζει να μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη στις 00.30 το βραδύ της Πέμπτης σε μια ώρα χαμηλής τηλεθέασης. Και όλα αυτά ενάντια στις αποφάσεις των εργαζομένων που αποφάσισαν μέσα από τη συνέλευσή τους να στηρίξουν τη συνέχεια της εκπομπής.

Ερωτηματικά δημιουργεί και το ότι το νέο μαύρο ήρθε μερικές μόνο μέρες μετά τις διαμαρτυρίες από το site της Ελληνικός Χρυσός εναντίον της εκπομπής, επειδή προέβαλε το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού.

Eπίσης, αυτή η κίνηση έρχεται σαν συνέχεια του κοψίματος των προηγούμενων εκπομπών “Παιδεία σε κρίση” και “Κόσμος εν Κινήσει” και την απομάκρυνση των αλληλέγγυων που έγινε με νομικά προσχήματα, ενώ και συνολικά η ΕΡΤ δεν θυμίζει σε τίποτα το κύτταρο δημοκρατίας που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς η διοίκηση παίρνει όλες τις αποφάσεις χωρίς να ρωτήσει κανέναν και μάλιστα παλινορθώνοντας πλήρως όλον τον παλιό μηχανισμό κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο εκπεμπόμενο πρόγραμμα.

Παρότι η διοίκηση εντείνει τις προσπάθειες να σβήσει τα ίχνη του αγώνα, τίποτα δεν χάθηκε ακόμα. Εμείς δεν αγωνιστήκαμε για μια κυβερνητική ΕΡΤ. Ο ελεύθερος λόγος δεν καταστέλεται. Να επιστρέψει τώρα στο πρόγραμμα η Zona Rossa και να διεκδικήσει η κοινωνία ακόμα περισσότερες μορφές έκφρασής της μέσα από την δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση ανήκει σε όλους και όλες και πάνω από όλα σε όσους και όσες την υπερασπίστηκαν με τους αγώνες τους.

Πηγή

Και από την εφημερίδα των συντακτών

Συντάκτης: Νίκος Φωτόπουλος

Η «Zonna Rossa» θύμα της νέας διοίκησης στην ΕΡΤ 3; Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ο δημοσιογράφος Σταύρος Πανούσης αλλά και η συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΡΤ 3, που μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους. «Μόλις δυο μήνες πέρασαν από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ 3 και οι προσπάθειες της διοίκησης να σβήσουν τα ίχνη του δίχρονου αγώνα όλο και εντείνονται.

Μετά την απομάκρυνση των αλληλέγγυων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της τηλεόρασης κι ενώ παίζονται συνεχώς εκπομπές σε επανάληψη, επειδή δεν υπάρχουν πόροι για καινούργιο πρόγραμμα, η διοίκηση αποφασίζει να “παγώσει” τη μετάδοση της εκπομπής “Zona Rossa” μέχρι τις εκλογές (20/9), και μετά θα επανεξετάσει το αν η εκπομπή θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα», καταγγέλλουν.

Η αιτιολόγηση του «παγώματος» ξεκινάει από το γεγονός ότι δεν υπάρχει προσωπικό (λόγω προεκλογικής περιόδου) να υλοποιήσει την εκπομπή και φτάνει μέχρι την εκτίμηση ότι δεν καλύπτονται οι πολιτικές ισορροπίες από τους καλεσμένους που φιλοξενεί... Η διοίκηση, ύστερα από συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων, δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει τους λόγους της μη μετάδοσης.

Μέχρι στιγμής, καμία άλλη εκπομπή δεν «πάγωσε» ούτε ακούστηκε ότι θα επανεξεταστεί. Η «Zona Rossa» ασχολείται με την κοινωνία και τους αγώνες της εδώ και ενάμιση χρόνο και αυτό προφανώς ενοχλεί, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σταύρο Πανούση. Με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ 3, η εκπομπή, από ζωντανή στις 7.30 κάθε Τετάρτη, αρχίζει να μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη στις 00.30 το βράδυ της Πέμπτης, σε μια ώρα χαμηλής τηλεθέασης, ανάμεσα από παλιές εκπομπές γυρισμένες μέχρι και 10 χρόνια πριν.

«Είναι φανερό ότι στις μέρες που έρχονται δεν χωρεί η διαφορετική άποψη. Κι ας είναι πρόσφατη η δέσμευση του προέδρου κ. Μυλόπουλου στη συνέλευση γνωριμίας με το προσωπικό ότι στην ΕΡΤ 3 θα υπάρχει εσωτερική δημοκρατία και ζώνη για την κοινωνία», τονίζεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι όλες οι επαναλήψεις προέρχονται από την περίοδο αποκλειστικά και μόνο πριν από το «μαύρο» της 11/6/2013, αποφεύγοντας οποιαδήποτε προβολή εκπομπής ή εκδήλωσης του προγράμματος του αγώνα. «Σ' όλο αυτό το σκηνικό», λένε, «παρουσιάζεται ως άλλοθι η σύμφωνη γνώμη μιας επιτροπής προγράμματος που ποτέ δεν έχει ανακοινωθεί δημόσια η σύνθεσή της και στην οποία συμμετέχουν και συνάδελφοι πρόθυμοι να συναινέσουν στην επικείμενη λογοκρισία».

Καθησυχάζει ο κ. Μυλόπουλος

«Οι ανησυχίες δεν είναι δικαιολογημένες», υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΡΤ 3, Γιάννης Μυλόπουλος, που δήλωσε σχετικά στην «Εφ.Συν.»: «H EΡΤ 3, δύο μόλις μήνες μετά την επαναλειτουργία της, προσπαθεί να σταθεί όρθια και να ανταποκριθεί στον ρόλο της ως πλουραλιστικής και έγκυρης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σε αντίξοες συνθήκες και με ελάχιστα μέσα.

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΡΤ 3, εξαιτίας των βεβαρημένων υποχρεώσεών της λόγω ΔΕΘ και ταυτόχρονα και λόγω προεκλογικής περιόδου, πήρε την απόφαση να αναβάλει για μετά τις εκλογές κάθε συζήτηση σχετικά με το νέο της πρόγραμμα. Οι ανησυχίες, λοιπόν, περί δήθεν κοψίματος εκπομπών δεν είναι δικαιολογημένες, καθώς καμιά συζήτηση για αξιολόγηση εκπομπών δεν είναι εφικτό να γίνει εν μέσω τόσων υποχρεώσεων, αλλά και τόσων προβλημάτων την περίοδο αυτή.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ 3, οι οποίοι την κράτησαν ανοιχτή στα χρόνια του “μαύρου”, είναι βέβαιο ότι θα υποστηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη φάση τη λειτουργία του μόνου δημόσιου, περιφερειακού και με πανελλήνια εμβέλεια καναλιού, ώστε να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο του και να δικαιώσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

18 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:50 π.μ.

Αυτό είναι το νόημα της συγκεκριμένης προβοκάτσιας που μπορείτε να θαυμάσετε στα link που ακολουθούν. Το μπλογκ «Φίλοι της Λαϊκής Ενότητας» αναπαράγει δημοσίευμα της ακροδεξιάς, φασιστικής φυλλάδας «Στόχος» του Ιουλίου του 2014 στο οποίο, με το κατάλληλο φωτομοντάζ, εμφανίζει το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα να φορά ρολόι «Ρόλεξ». Ετσι είναι... Οταν οι «επαναστάτες» της καπιταλιστικής Ελλάδας της δραχμής συναντιώνται άνετα με τις συκοφαντίες και τα ψέματα των φασιστών, ο λαός πρέπει να βγάζει συμπεράσματα. Και εις ανώτερα...

Δείτε εδώ το δημοσίευμα του «Στόχου» και εδώ αυτό των «Φίλων της Λαϊκής Ενότητας».

http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/75513/otan-oi-filoi-tis-laikis-enotitas-synantiontai-me-toys-fasistes-toy

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger