Home » , » 20/10/1977: Χρήστος Κασίμης. Ο πρώτος δολοφονημένος αντάρτης πόλης

20/10/1977: Χρήστος Κασίμης. Ο πρώτος δολοφονημένος αντάρτης πόλης

Από giorgis , Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 | 4:42 μ.μ.

Του Γ. Γ

«O Χρήστος Κασίμης δεν ήταν από εκείνους που έπαιρναν το λόγο και προσπαθούσαν να εντυπωσιάσουν το ακροατήριό τους. Oυδέποτε μιλούσε για την πλούσια αντιστασιακή του δράση, ως ένα από τα στελέχη της οργάνωσης «20 Oκτώβρη».  Hταν ένας σεμνός άνθρωπος, ένας ακέραιος αγωνιστής, που η ικανότητά του ήταν να κινητοποιεί τη σκέψη των ανθρώπων γύρω του, επίμονος και ακούραστος, πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση. Eνας χαρισματικός άνθρωπος που τιμούσε την ιδιότητα του κομμουνιστή».

Χρήστος Τσιγαρίδας – Εφετείο ΕΛΑ 21/10/2009

Ξημέρωνε 20 Οκτώβρη 1977. Τέσσερις αντάρτες πόλης του Ενοπλου Λαϊκού Αγώνα προσπαθούν να τοποθετήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε Γερμανική επιχείρηση, στο εργοστάσιο της AEG στου Ρέντη σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία μαχητών της RAF από το Γερμανικό κράτος. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εντοπίζονται από μπάτσους και ακολουθεί σφοδρή μάχη. Τραυματίζεται από σφαίρα σοβαρά στο κεφάλι το ιδρυτικό μέλος του ΕΛΑ Χρήστος Κασίμης καθώς και δυο μπάτσοι (Στεργίου και Πλέσσας).

Την επομένη 21/10 η σφαίρα που δέχτηκε ο Χ. Κασίμης αποδεικνύεται θανατηφόρα και ο αντάρτης πόλεων αφήνει την τελευταία του πνοή.
Σε δυο μέρες γίνεται η κηδεία του με την νεκρώσιμη πομπή προς το νεκροταφείο στο Χαλάνδρι να μετατρέπεται σε διαδήλωση. Χιλιάδες κόσμου με σφιγμένες γροθιές και συνθήματα όπως «ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα», «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει», συνοδεύουν τον αγωνιστή στην τελευταία του κατοικία  με την γυναίκα του Αλεξάνδρα Κασίμη να τον αποχαιρετά: «Η κόρη μας και εγώ σ΄ ευχαριστούμε για τον αγώνα σου. Ξέρω οι λαϊκοί αγωνιστές δεν χάνονται. Έχω εμπιστοσύνη στους συντρόφους σου και τους ευχαριστώ»...

Ο Χ. Κασίμης ήταν ο πρώτος αντάρτης πόλης του ΕΛΑ, που έπεσε νεκρός, με δεύτερο τον Χρήστο Τσουτσουβή.

Ο Ενοπλος Λαϊκός Αγώνας ήταν μια οργάνωση που έδρασε για μια εικοσαετία. Εχει αναλάβει την ευθύνη για περίπου 450 βομβιστικές ενέργειες, ενώ η μαζικότητα του καθώς και η έντυπη δραστηριότητά του είναι πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά.
Υπολογίζεται ότι εκατοντάδες άτομα πέρασαν απ’ τις γραμμές του, ενώ το περιοδικό του «Αντιπληροφόρηση», το οποίο κυκλοφόρησε από το Μάη του 1975 μέχρι το Φλεβάρη του 1982, σε 44 τεύχη, και στα οποία βρίσκουμε μια πλούσια καταγραφή των εργατικών και νεολαιίστικων κινητοποιήσεων των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης, διαβάστηκε από δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες.

Εν κατακλείδι:

Ο Χρήστος Κασίμης ήταν έναν αγωνιστής που έπεσε μαχόμενος στον αγώνα για την κοινωνική χειραφέτηση. Ο Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας ήταν μια οργάνωση με δράση στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και του λαού.
(Η εκτίμηση της ορθότητας των τακτικών επιλογών του και του πολιτικού του σκεπτικού, δεν αφορά το κράτος και τους μηχανισμούς του, αλλά το επαναστατικό κίνημα και τις διαδικασίες συζήτησης στο εσωτερικό του). 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 29 σχόλια

Ανώνυμος
20 Οκτωβρίου 2015 στις 5:19 μ.μ.

Την εργατική τάξη την υπηρετείς οταν διαξάγεις ταξικούς αγώνες στο πλευρό της καθημερινά και προπάντον ανοιχτά και φανερά μέσα στην κοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο στους χώρους δουλείας και στις γειτονίες.Οταν σε ενα αγώνα δεν λαμβάνουν μέρος τα λαικά εργατικά στρώματα αλλά κάποιοι αυτόκλητοι ζόρο της κουκούλας έξω και πέρα απο αυτά, μέσα απο γιάφκες και κρυψώνες και στα σκοτάδια τότε μόνο την εργατική τάξη και τα συμφεροντάς της δεν υπηρετεις.Το κίνημα με την ατομική τρομοκρατία έχει χωρίσει τα τζανάκια του απο την εποχή του Λένιν που ανέλυσε τα αδιέξοδο αλλά και τον αντιδραστικό και προβοκατόρικό ρόλο που παίζουν πολές φορές τέτοιες ομάδες που φτάνουν να να είναι και γενήματα των ίδιων των μηχανισμών του αστικού κράτους δρόντας κανονικά πλέον και ως κομμάτι του παρακράτους.Στην εποχή μας αυτές οι ένοπλες οργανώσεις συνδέονται άμεσα και με τον υπόκοσμο απο όπου προμηθέυονται τον βαρύ οπλισμό και οτι άλλα μέσα χρείαζονται για τον "αγώνα" τους εκτελόντας συμβόλαια για λογαριασμό του.

Ανώνυμος
20 Οκτωβρίου 2015 στις 6:22 μ.μ.

Οσο δίκιο είχε η Παπαρήγα που ισχυριζόταν ότι: «Εμείς λέμε πως, σ' ό,τι αφορά στη "17 Νοέμβρη", πρόκειται για μια οργάνωση που τα νήματά της τα κινούν αμερικανικές, ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, έξω από την Ελλάδα, και πιθανόν και εσωτερικές. Είμαστε δε βέβαιοι ότι οι κυβερνήσεις που πέρασαν, και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αν δεν είχαν άμεση ανάμειξη σ' αυτό - δεν έχουμε τέτοιες αποδείξεις για να το πούμε - ξέρουν ότι πίσω από τη "17 Νοέμβρη" βρίσκονται ξένα κέντρα». Οση βασιμότητα είχε η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 ήταν δημιούργημα «από μηχανισμούς και άλλα κέντρα κουκουλοφόρων που καθοδηγούσαν τα επεισόδια και τις καταστροφές», άλλο τόσο ισχύουν όσα γράφει και ο παραπάνω.

Είναι άλλο πράγμα να μην αποδέχεσαι την ατομική τρομοκρατία και άλλο να φτύνεις στους τάφους νεκρών ανταρτών πόλεων και να επιδίδεσαι σε προβοκατόρικους ισχυρισμούς. Μπορείς να αποδείξεις ρε "γίγαντα" ότι η 17Ν. ο ΕΛΑ, ο Επαναστατικός Αγώνας και τόσες άλλες ένοπλες ομάδες που έδρασαν ήταν κατασκευάσματα μυστικών υπηρεσιών. Η ΚΚΕδικη ντροπή δεν έχει όρια;

Ανώνυμος
20 Οκτωβρίου 2015 στις 7:48 μ.μ.

Οι μονοι τρομοκρατες,τα δελτια των εννια

21 Οκτωβρίου 2015 στις 9:43 π.μ.

Δυστυχως για σενα και το κομμα σου, στα μεταπολιτευτικα χρονια οι ανταρτες πολης τυγχαναν τεραστιας αποδοχης απο τον κοσμο..Παλιοξεφτιλισμενο προβατο, που θα μιλησεις για τον Κασσιμη με γραμμη Περισσου πισω απο ενα pc

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2015 στις 10:19 π.μ.

Γιατί πιο λόγο οι διαχειριστές του σαίτ λογόκριναν το σχόλιο μου;Οταν κάποιός καταναλώνει τον χρόνο του για να συμμετάσχει σε μια κουβέντα ενός σαιτ και το σχόλιο καλύπτει όλους τους όρους δημοσίευσης, εσείς τότε με ποιό κριτήριο το κόβεται;Απαντήσε για να γνωρίζουμε και εμείς οτι και αυτό το σαιτ ακολουθεί τις γνωστές τακτικές..

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2015 στις 11:27 π.μ.

Ρε μεγαλε εδω οσοι πιαστηκαν για τη "17 Νοεμβρη" αλληλοκατηγορουνται ως χαφιεδες της Cia το οτι το λεει το ΚΚΕ σε πειραξε?
Οσο για το Δεκεμβρη του 2008 περα απο νεους και μαθητες που σιγουρα πανω στην οργη τους εριξαν και 2 πετρες δεν ειδες τιποτα κατευθυνομενο? Μπορει αυθορμητα χωρις σχεδιο να καει η Αθηνα με την ανοχη των ΜΑΤ? Γιατι τις πρωτες μερες που εγιναν τα πολλα η αστυνομια δεν ειχε τη συνηθη αντιδρασει να σαπιζει στο ξυλο οτι κινειται. Περα απο αυτο τους ασφαλιτες που φοραγαν μια κουκουλα και εβγαιναν απο βαν της αστυνομιας και εσπαγαν δεν τους ειδες? Τοσα βιντεο υπαρχουν μεχρι και ο Λαζοπουλος ειχε δειξει και καταγγελιες καθηγητων πανεπιστημιων υπαρχουν γιατί α αστυνομικους που το παιζαν διαδηλωτες κανοντας ακομα και πλιατσικο σε μαγαζια.

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2015 στις 2:57 μ.μ.

5.19
Την εργατική τάξη την υπηρετείς οταν διαξάγεις ταξικούς αγώνες στο πλευρό της καθημερινά και προπάντον ανοιχτά και φανερά μέσα στην κοινωνία!!!
για το κκε το υπονοεις το παραπανω κκεδακι; αμ δε!! μετα την ξεφτιλα του 89-90 και τη συνεργασια με τους αστους μονιμα θα βρισκεσαι σε ανυποληψια και μηδενικα ποσοστα! με τους πολιτικους λεβιεδες αλα μαιλη-γοντικα ουτε σε 150 χρονια δε θα ξανασηκωσεις κεφαλι

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2015 στις 5:06 μ.μ.

Το σχόλιο μου ζήτώ να δω κύριοι του σαιτ που λογοκρίνατε οχι μόνο την παρατήρηση μου.Αντα αυτού εσείς προκαλείτε και κοροιδέυεται και απο πάνω επιλέγοντας απροκάλυπτα πια σχόλια σας βολέυουν και δημοσιέυεται. Μάλλον τα σχολια μου απο εδω και μπρός πρέπει να περιέχουν χαρακτηρισμούς όπως "Παλιοξεφτιλισμενο προβατο" και να απευθύνουν ύβρεις προς το ΚΚΕ και τους οπαδούς του για να δημοσιέυονται με μεγάλη χαρά και λαχτάρα απο τους υπέυθυνους του σαιτ.Ας κάνουμε μια έρευνα στην Ελληνική κοινωνία Bill για να δούμε πόσος κόσμος γνωρίζει ποιός είναι ο Κασίμης ετσι για μετρήσουμε την τεράστια αποδοχή που τυχγάνουν αυτοί οι αντάρτες πόλης τέλος πάντων.Αιντε που πουλάτε και τρέλα.Ελπίζω μέσα στην τεράστια μαγκία σας υπέυθυνοι του Β.Κ να μας εξηγήσετε γιατί θάψατε το πρώτο σχόλιο μου.

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2015 στις 5:16 μ.μ.

2:57
Πες μας και αν τολμάς θρασύδειλε το πολιτικό σου χώρο για να δούμε ποίος είναι λεβιές και ποίος θα σηκώσει κεφάλι στο τέλος.Να δούμε απο κρατάει η σκούφια σας και ποιοί κρίνουν και τελεσιδικούν τρομάρα σας.Βλέπω στο κίνημα ποίος είναι σε ανυποληψία που μας κάνεις και κριτική βάση των ποσοστών.

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2015 στις 6:14 μ.μ.

Εκει στο σαιτ δεν έχετε λίγη ντροπή;Ο καθένας μπορεί να βρίζει το ΚΚΕ και στην περίπτωση εδω την Α.Παπαρήγα και θάβεται κάθε απάντηση σε τέτοια σχόλια.Ακόμα δεν έχετε δημσδιέυσει το πρώτο σχόλιο μου και ακόμα δεν τολμάτε να απαντήσετε γιατί το κάνατε;

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2015 στις 7:57 μ.μ.

5.16
χαχα! αντιδρας στην αποψη οτι ειναι πολιτικοι λεβιεδες οι μαιλο-γοντικες; ντροπη σου κκεδακι!!

21 Οκτωβρίου 2015 στις 8:14 μ.μ.

Να κοπεί η πλάκα. Τα μόνο σχόλια που κόβουμε είναι τα προβοκατόρικα. Οπως αυτό που έβγαζε "δικαστική απόφαση" για το ποιοι είναι ένοχοι για το έγκλημα της Μαρφιν, ένα που έβριζε χυδαία όσους επέλεξαν την ένοπλη πάλη, και ένα με καθαρή ασφαλίτικη προέλευση.

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2015 στις 8:15 μ.μ.

7:57
Πες μας θραδύδειλε σε πιο πολιτικό χώρο ανήκεις να δουμε ποίος θα γελάσει στο τέλος καλύτερα.Αυτό είναι το κορυφαίο με το ΚΚΕ.Σας εχει βάλει όλους στις τρύπες και δεν τολμάτε χωρίς κουκούλα να αναμετρήθείτε μαζί του.

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2015 στις 8:35 μ.μ.

Οταν οι άλλοι συκοφαντούν σκυλοβρίζουν και γκεμπελίζουν το ΚΚΕ δεν σε βλέπω να θίγεσε και να ζητάς δικαστική απόφαση για τίς απίψεις τους όπως έρχεσαι και ζητάς ξαφνικά για τις δικές μου.Στο σχόλιο μου έγραψα ξεκάθαρα και πεντακάθαρα οτι το έγκλημα της μαρφίν το δίεπραξαν παρακρατικοί.Δικάστική απόφαση είναι αυτό;Εκαψαν ανθρώπους καίγοντας το κτήριο.Να δούμε ποιοί είναι αυτοί που έκαψαν την Αθήνα τουλάχιστων 3 φορές τα τελευταία χρόνια τον Δεκέμβρη του 08 το Μάιο του 10 και τον Φεβρουάριο του 12.Ντροπή σου να μην δημοσιέυεις το σχόλιο μου να δούμε τι ακριβώς γράφω και να διαστρευλώνεις το περιεχόμενό του γιατί δεν σε βολέυει.Απαράδεκτες πρακτικές για όσους δεν αντέχουν την αλήθεια.

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2015 στις 8:47 μ.μ.

Αυτή η θέση της Α.Παπαρήγα επιχειρήθηκε να φανεί απο τον σχολιαστή ως ασφαλίτική.Απο αυτόν δεν ζήτήσατε δικαστική απόφαση.Οσοι βάλουν κατα του ΚΚΕ εχουν το ακαταλόγιστό ενω οσοι υπερασπίζονται της θέσεις του, ποιοί είναι πίσω απο αυτές τις ένοπλες ομάδες και την προέλευση τους τους ρίχνεται μάυρο χαρακτηρίζετε τις απόψεις τους δικαστικές αποφάσεις με ασφαλίτική προέλευση.Μονο που μόνο το ΚΚΕ δεν φορα κουκούλες και οτι λέει το λέει ανοιχτα.

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2015 στις 9:46 μ.μ.

Τωρα για να τα λεμε ολα....συμφωνει -διαφωνει το ΚΚΕ ολογον ενδιαφερει!! Η αληθεια ειναι οτι δεν υπαρχουν πλεον αγωνιστες και ενοπλη παλη τοσο δραστηριοι οπως τοτε.....σε συνθηκες που ολοι αναρωτιωμαστε μηπως ειναι και το μονο επιτακτικο των ημερων μας ομως! Τωρα που ολα τα μεσα απογυμνωθηκαν, και εδειξαν ποσο ανεπαρκη ειναι,...και μαζι τους, μεγαλο μερος της αριστερας......κακα τα ψεματα.....μεγαλη η απορια.....''τι μπορει να κανει σημερινη αριστερα ''! Ξεφορτωθηκαν τον ορο επαναστατικη,εγιναν πιο συστημικοι απο ποτε....και αφ 'υψηλου κανουν κριτικη στις ομαδες ενοπλης παλης,με υπονοουμενα για σχεσεις με υποκοσμο!!! Οι αναγκες των καιρων παντως......ολοφανερες!!

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2015 στις 8:03 π.μ.

Για το θέμα των δηλώσεων της τότε Γ.Γ. Αλέκας Παπαρήγα, το 2008, θέλω να θυμίσω ότι κατέφυγε στο εξής σόφισμα.
Ότι τα παιδιά των Σωμάτων Ασφαλείας είναι παιδιά της Εργατικής Τάξης ενώ οι Κουκουλοφόροι, εν πολλοίς, είναι πλουσιόπαιδα όπως κι ο νεαρός Αλέξης Γρηγορόπουλος.
Και σας ρωτάω.
Έχετε από τη μια, την φτωχή πλην όμως τίμια Αστυνομία κι από την άλλη τα Αστόπαιδα και πρέπει να διαλέξετε. Με ποιους θα πάτε; Αυτά είναι διλήμματα κύριοι, δεν είναι παιχνίδια.
Επίσης το ίδιο πρέπει να ειπωθεί και για την δολοφονία του αστού Γρηγόρη Λαμπράκη, από τους προλετάριους Γκοτζαμάνη, Εμμανουηλίδη, Γιοσμά κλπ.

Τώρα για το θέμα του Κασίμη στην AEG.
Προσωπικά δεν είμαι από τους ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι ήταν αγωνιστής ή προβοκάτορας. Ξέρω όμως καλά ότι μέσα στο κίνημα και στις οργανώσεις του, υπάρχουν άτομα τα οποία πιστεύουν στην ένοπλη πάλη. Είναι εκείνοι που πιστεύουν, ότι μέσα στον αιώνιο διεξαγόμενο, Ταξικό Πόλεμο, αυτοί είναι οι καταδρομείς και ότι με μία κραυγαλέα και αστραπιαία ενέργειά τους θα επιφέρουν το νικηφόρο πλήγμα στον εχθρό.
Αλλά η Ταξική πάλη δεν είναι αγώνας πυγμαχίας,δεν έχει νοκ-άουτ.
Η Ταξική Πάλη είναι αγώνας δρόμου κι αντοχής.

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2015 στις 5:45 μ.μ.

Μπορεις να παραθεσεις λινκ απο με αυτο το "σοφισμα"? Ποτε το ειπε η Παπαρηγα?
Ποσο πιο χαμηλα θα πεσετε? Ουτε η ΧΑ ετσι...

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2015 στις 8:01 μ.μ.

παπαρηγα: οταν το κκε θα κανει επανασταση δε θα σπασει τζαμι!!!

Ανώνυμος
22 Οκτωβρίου 2015 στις 9:34 μ.μ.

Που κολλαει αυτο με αυτο που λες παραπανω? Ζητησα λινκ. Επισης
Κανε επικολληση ολο το αποσπασμα της ομιλιας της Παπαρηγα και ασε τη διαστρεβλωση. Αν απομονωσω μια φραση μπορω να βγαλει και το Μιχαλολιακο Λενιν.
Λοιπον περιμενω λινκ για το πρωτο ψεμα σου και το αποσπασμα της ομιλιας της Παπαρηγα ολοκληρο για να δουμε ολοι τι ειπε και τι εννωουσε η τοτε ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2015 στις 7:27 π.μ.

Προς 22 Οκτωβρίου 2015 - 9:34 μ.μ.
Προφανώς ήσουν πολύ μικρός τον Δεκέμβρη του 2008.
Σε κατανοώ αλλά και σε αγνοώ.
Δεν το είπε μία φορά αλλά το επανέλαβε πολλάκις.
Σου δίνω τροφή για σκέψη και έρευνα.
Αλλά πιστεύω ότι ήδη το έχεις βρεί.
Άντε ρε Περισσόμουτρα, καλή κολλεγιά με τα "παιδιά της Εργατικής Τάξης".

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2015 στις 7:50 π.μ.

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=29%2F12%2F2008

?????????????????????????????????????????????????????

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2015 στις 8:13 π.μ.

https://www.youtube.com/watch?v=zjbuHCs-04o

Είναι που λένε πάρε να'χεις.

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2015 στις 1:08 μ.μ.

??????????
Για πες τι λεει το λινκ?????

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2015 στις 1:15 μ.μ.

http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/2008.html?m=1

http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/10/spin-doctors.html?m=1

Οντως ειναι αυτο που λεμε παρε να εχεις. Γιατι ο ψευτης και ο κλεφτης τον πρωτο χρονο χαιρονται.
Καλο διαβασμα. Η πραγματικοτητα ειναι πολυ πεισματαρα ευτυχως...

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2015 στις 1:32 μ.μ.

8:13
Πάρε να εχεις εσυ εδώ ένα μέρος απο το άπειρο υλικό που υπάρχει στο διαδύκτιο απο φωτό και βίντεο που αποδεικνύει ποιοι "επαναστάτες" κρύβονται πίσω απο τις κουκούλες και αν το παρακράτος διαχρονίκα μέσα απο την κουκούλα στήνει προβοκάτσιες και αναπτύσει δράση με σκοπό το χτύπημα στο λαικό κίνημα και τη κατασυγκοφάντηση των αγώνων.Το έγκλημα της μαρφίν δείχνει τον τρόπο που λειτουργεί το παρακράτος.


https://www.google.gr/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAUQjB1qFQoTCK2-8Z-o2MgCFUjZLAod0ewGuA&url=http%3A%2F%2Fwww.ramnousia.com%2F2011%2F06%2Fblog-post_5244.html&psig=AFQjCNHzIOlx3EgYDiuxgiOSKJM1WjrBJQ&ust=1445680074088356&rct=j


Πιάστηκες μέγας ψέυτης όπου απο την τάχα δήλωση της Αλέκας για μπάτσους που είναι παιδία της εργατικής τάξης ενω ο Γρηγορόπουλος ενα πλουσίοπαιδο κατέληξες σε άρθρο του ριζοσπάστη.Πώς νιώθεις που αποκαλύφτηκες ενας συγκοφάντης;Που έφτασες στο σημείο να λες οτι το ΚΚΕ αθώωσε τους δολοφόνους τους Λαμπράκη στηριζόμενος σε κατασκευασμένη προβοκάτσια.Αλλά το ψέμα και ο κατασκευή στοιχείων είναι το μόνο καταφύγιο σας για να μπορείτε να αντιπαρατεθείτε απέναντι στο ΚΚΕ.Κατάντια και τίποτε άλλο.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βιντεο που παραθέτεις οι κατηγορίες και οι χαρακτήρισμοί των στελεχών του ΚΚΕ αφορούν τους γνωστούς κουκουλοφόρους.Με ενα μαγικό τρόπο όμως το βίντεο ως απάντηση παρουσιάζει τους διαδηλώτες ως αυτούς που στοχοποιεί το ΚΚΕ.Πως απο τους κουκουλοφόρους φτάσαμε στους διαδηλωτές με τέτοιες ωμές διαστρευλώσεις είναι μια μεγάλη απορία.

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2015 στις 8:23 μ.μ.

9.34
παπαρηγα μετα την δολοφονια γρηγοροπουλου!! ακριβως τοτε που υπηρχε και κειμενακι υπερσπισης του δολοφονου αστυνομικου! κνιτακο καταλαβες;

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2015 στις 9:47 μ.μ.

8 35
Αυτό είναι το πρόβλημα οταν μπλέκεις με τα ψέματα.Οτι δεν μπορείς να τα πάρεις πίσω και είναι εκεί να δείχνουν ποσο ανθρωπάκια έχετε καταντήσει.Οσο λοιπόν η Αλέκα χαρακτήρισε σε δήλωσης τους μπάτσους παιδια της εργατικής τάξης και τον Γρηγορόπουλο πλουσιόπαιδο άλλο τόσο σε άρθρο του ο Ριζοσπάστης.είχε υπερασπιστεί τον δολοφόνο του παιδιού Πούλα οση τρέλα θέλεις, προσφέρεις θέαμα.

10 Αυγούστου 2018 στις 1:45 μ.μ.

Η αληθεια ενυπαρχει σε διαφορετικων αποψεων επαναστατες που πρεπει ολοι να θεωρουνται συντροφοι,ανεξαρτητα σε τι επιμερους επαναστατικη τακτικη πιστευουν.-οι μονες προ'υ'ποθεσεις ειναι να μην ανηκουν στον ρεφορμιστικο χωρο,τις σταλινικες συνιστωσες & τους πρακτορες παντος ειδους...(γνωριζω οτι τα τελευταια χρειζονται εξειδικευση,πειρα & τα διευκρινιζει το κινημα & η εργατικη ταξη στην πραξη!)-τοσο (αναγκαστικα & εσκεμμενα)γενικα & απλα...!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger