Home » » Αύριο ξεκινάει το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Αύριο ξεκινάει το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 | 3:13 μ.μ.

Την Πέμπτη 8 Οκτώβρη ανοίγει τις πύλες του το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ίλιον με σύνθημα «Την ορμή μας την έχουμε απ' τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές» (στίχοι του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ»). Οι εκδηλώσεις θα γίνονται στις 9 και 10 Οκτώβρη οπότε και θα κορυφωθούν με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Εκτός από το γνωστό πλούσιο πρόγραμμά του, τη συνάντηση αγαπημένων καλλιτεχνών επί σκηνής, τα αφιερώματα και τις εκθέσεις, στο χώρο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν ακόμα θεματικές συζητήσεις, παρουσίαση project και συλλογικών εργασιών. Στο Φεστιβάλ, ακόμα, θα φιλοξενηθούν περίπτερα θεραπευτικών κοινοτήτων και κέντρων πρόληψης, αθλητικές δραστηριότητες και η Διεθνούπολη.

Στο χώρο θα υπάρχει, επίσης, έκθεση με τίτλο «Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε. Μέχρι τη νίκη», που θα είναι αφιερωμένη στους τιμημένους νεκρούς του αγώνα, στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, στους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, που σε συνθήκες ανείπωτων διωγμών, κράτησαν ψηλά τη σημαία της κοινωνικής απελευθέρωσης από τα δεσμά της ταξικής εκμετάλλευσης. Έμειναν όρθιοι στις εξορίες και τις φυλακές του αστικού κράτους, στη διάρκεια ολόκληρης της ιστορικής περιόδου από τη δεκαετία του '20 έως τη χούντα 1967 - 1974. Η έκθεση θα περιλαμβάνει πρωτότυπο αρχειακό υλικό από το Ιστορικό Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ, που πρώτη φορά εκτίθεται δημόσια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην ιστοσελίδα 902 απ' όπου είναι και το παραπάνω κείμενο.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
7 Οκτωβρίου 2015 στις 3:32 μ.μ.

ικνιτακια ξεκινατε επανασταση; θα κυρηξει την εναρξη ο μαίλης;

7 Οκτωβρίου 2015 στις 5:05 μ.μ.

Σουβλάκια θα έχει;

Ανώνυμος
7 Οκτωβρίου 2015 στις 6:00 μ.μ.

Μπυρόνια θα έχει;

Ανώνυμος
7 Οκτωβρίου 2015 στις 6:11 μ.μ.

Ρε σαλουφα δεν πας σπιτι σου μην προλαβει να παει κανας αλλος?

Ανώνυμος
7 Οκτωβρίου 2015 στις 10:13 μ.μ.

Φεστιβάλ Κνε σφυροδρέπανα, ροκιές και σουβλάκια , ξέχασα και τα μπυρόνια

Σεχτάρ ο Τρομερός
8 Οκτωβρίου 2015 στις 12:58 π.μ.

Ζήλεια κακιά!
Κι άμα ξύσεις λίγο τον "ζηλιάρη" θα βρείς από κάτω τον παληό-καλό αντιδραστικό μικροαστό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger