Home » , » Η Ουκρανία στο λάκκο των λεόντων

Η Ουκρανία στο λάκκο των λεόντων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 | 2:59 μ.μ.

Πηγή: Στέλιος Ελληνιάδης«Δρόμος της Αριστεράς»

Οσοι υποστηρίζουν την ουκρανική εκδοχή των πραγμάτων ισχυρίζονται ότι η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί στη χώρα και ότι οι πολίτες δεν φοβούνται πλέον, παρά μόνο αυτοί που είναι πάνω στη διαχωριστική γραμμή των αντιπάλων στρατών. Αυτό, όμως, δεν ισχύει. Και δεν μπορεί να ισχύει σε μια περιοχή που ενώ κατοικείται από ρωσόφωνους κατοίκους και στην πλειονότητά τους ρωσόφιλους ή θετικά προσκείμενους στους αυτονομιστές του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, είναι γεμάτη Ουκρανούς αστυνομικούς και στρατιώτες, του τακτικού στρατού και των παραστρατιωτικών μονάδων.

Είναι η πρώτη φορά που πολίτες με πλησίαζαν για να μου μιλήσουν στο αφτί ή με έπαιρναν παράμερα, από φόβο μήπως τους ακούσει κάποιος τρίτος, για να μου πουν την άποψή τους για την κατάσταση που επικρατεί στη Μαριούπολη και τα χωριά όπου, μόλις σκοτεινιάσει, κλείνονται στα σπίτια τους. Οι στρατιώτες, που είναι ήδη πολύ καιρό στον τόπο τους και κυκλοφορούν με στρατιωτικά και πολιτικά, καταναλώνουν πολλή βότκα, γεγονός που ανάγκασε τη διοίκηση να απαγορεύσει στα καταστήματα την πώληση αλκοόλ στους ένοπλους, χωρίς αυτό να σημαίνει πολλά πράγματα αφού τα μπουκάλια είναι παντού και περνούν εύκολα από χέρι σε χέρι.

Αλλά, πέρα από το βαρύ κλίμα που επικρατεί σε μια περιοχή που οι κάτοικοί της στη μεγάλη πλειοψηφία τους είτε δεν συμμετείχαν στις επίσημες εκλογές είτε καταψήφισαν τα κόμματα του ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger