Home » , , » «Είμαστε κάθε λέξη από το μνημόνιο»...

«Είμαστε κάθε λέξη από το μνημόνιο»...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 | 3:39 μ.μ.

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που είχε προκύψει από τις εκλογές του Γενάρη, είχε διαβεβαιώσει για την αμετάκλητη -όπως έλεγε- απόφασή του να τιμήσει στο σύνολό τους τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

«Ο λαός- είχε πει τότε ο κ. Τσίπρας- δεν αντέχει άλλη ματαίωση και απογοήτευση μετά από 5 χρόνια μνημονιακής διακυβέρνησης»... Το τι συνέβη στη συνέχεια είναι γνωστό. Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Τσίπρας είχε πει κάτι ακόμα: «Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας και αυτό θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού. Το τι συνέβη στη συνέχεια, επίσης είναι γνωστό.

Με χαρακτηριστικότερο τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε το «Οχι» του δημοψηφίσματος, που παρά τις συνταγματικές προβλέψεις ότι το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος είναι δεσμευτικό για όλα τα κρατικά και κυβερνητικά όργανα, παρά και ενάντια στο Σύνταγμα, εκείνο το «Οχι» μετατράπηκε σε «Ναι»...

Στη συζήτηση εντός της εβδομάδας για τις προγραμματικές δηλώσεις της «νέας» κυβέρνησης δεν θα λείψουν, φυσικά, και πάλι τα μεγάλα λόγια.

Εντούτοις, τέτοιες «χοντράδες» σαν τις προηγούμενες, μάλλον θα αποφευχθούν. Ο λόγος είναι απλός και ο πρωθυπουργός θα μπορούσε -αν και θα το αποφύγει- να τον διατυπώσει ως εξής: «Είμαστε, πλέον, κάθε λέξη από το μνημόνιο αυτής της χώρας και αυτό θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους»...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
5 Οκτωβρίου 2015 στις 12:52 μ.μ.

Είναι καθε λέξη απο το καραμανλικό επος 2004-09. Τοτε που κυκλοφορουσαν λιστες με εκδοτες και τηλε-αστερες που χρηματοδοτουσε με πολλα εκατομμυρια. Ξερογλυφονται όλες οι κοινοβουλευτικες κάστες απο κκε μέχρι λεβεντη και χρυση αυγη γτ μυριστηκαν ψητο. Αυτα που λεει ο τσιπρας περι σαρωτικων μεταρρυθμισεων (το μαχαιρι στο κοκκαλο ηταν το σλογκαν του καραμανλη) ειναι το αλλοθι για τις μοιρασιες των κρατικων κονδυλιων που θα ακολουθησουν. Σε αυτες τις περιπτωσεις βεβαια καποιοι θα νιωθουν ριγμενοι γτ θα θελουν περισσοτερα. Μη ξεχναμε οτι ο μπουχεσας παρα το ανεπαναληπτο οργιο ρουσφετολογικων διορισμων επεσε σε ποσοστό κάτω από αυτό του ραλλη το 81.
Ανεμωμαζωματα - διαολοσκορπισματα.
Είναι γνωστο απο το 2010 οτι τα μνημονια δημιουργουν αντι-οικονομιες το κόστος υποστηριξης τους και προωθησης τους ειναι μεγαλυτερο απο την μειωση των ελλειμματων που επχειρουν να επιτυχουν.
Τα μνημονια ειναι μια μεγαλη μπιζνα για το πολιτικό προσωπικό και τον περιγυρο του

Ανώνυμος
6 Οκτωβρίου 2015 στις 12:42 μ.μ.

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2015 - 12:52 μ.μ

Τρεις δυνατότητες υπάρχουν για να εξηγηθεί το σχόλιό σου
1η Δεν κατάλαβες το άρθρο
2η Εχεις άγνοια
3η Ζεις σε άλλο πλανήτη
Παναγιώτης Χατζέλλης
ΥΓ: Νά 'χες και το θάρρος της γνώμη σου, νά 'γραφες το ονοματάκι σου και να μη κρύβεσαι πίσω απ' την ανωνυμία!!!!!!

Ανώνυμος
6 Οκτωβρίου 2015 στις 2:51 μ.μ.

12,42
Στο δικο μου σχολιο υπαρχουν εστω και 3 πιθανοτητες.
Το επιθετικό σου υφος ομως πώς μπορει να εξηγηθεί?

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger