Home » , » Οργή και θρήνος στις κηδείες των δολοφονηθέντων διαδηλωτών της Αγκυρας (Βίντεο) - Πορείες και συγκεντρώσεις στην Ελλάδα, αλληλεγγύης στον Τούρκκο και Κουρδικό λαό

Οργή και θρήνος στις κηδείες των δολοφονηθέντων διαδηλωτών της Αγκυρας (Βίντεο) - Πορείες και συγκεντρώσεις στην Ελλάδα, αλληλεγγύης στον Τούρκκο και Κουρδικό λαό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 | 10:30 μ.μ.

Στο Βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε τον τρόπο που μετέδωσαν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Σκάι και του Μέγκα το πώς οι κηδείες των δολοφονηθέντων διαδηλωτών στην Αγκυρα μετατράπηκαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία οι νεκροί είναι 97, οι τραυματίες 508,  ενώ περίπου 48 απ’ αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία της Άγκυρας. Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), επιμένει ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 128 ενώ υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι.

Το φιλοκουρδικό HDP,  κατηγορεί ανοικτά το κυβερνών ΑΚΡ σαν υπεύθυνο για την μαζική δολοφονική ενέργεια του Σαββάτου, μιλά για «κράτος δολοφόνο», ενώ εξετάζει επίσης να ακυρώσει κάθε προεκλογική του συγκέντρωση για λόγους ασφαλείας.

Οπως ανέφερε στο Reuters ο εκπρόσωπος του κόμματος Αϊχάν Μπιλγκέν. στην προηγουμένη προεκλογική περίοδο, οι συγκεντρώσεις του HDP είχαν γίνει δύο φορές στόχος δολοφονικών επιθέσεων.

Σήμερα επίσης πραγματοποιήθηκαν στην χώρα μας μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες στον Κουρδικό και Τουρκικό λαό στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στο Ηράκλειο αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Οι συμμετέχοντες από συλλογικότητες, κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς από την Ελλάδα την Τουρκία και το Κουρδιστάν. διαδήλωσαν με κύρια συνθήματα: «Ούτε γκρίζοι λύκοι ούτε χρυσή αυγή, θάνατος στον φασισμό σε ολάκερη την γη», «Το κράτος δολοφόνων θα δώσει λογαριασμό», «Οι κούρδοι αγωνιστές και η Ιντιφάντα τον δρόμο στους λαούς θα δείχνουνε για πάντα!» και «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Πολυτεχνείο! Έτσι πολεμάμε του ΝΑΤΟ το σφαγείο».

Ιδιαίτερο παλμό και μαχητικότητα είχε η συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε με αφετηρία το Σύνταγμα και κατεύθυνση την Τουρκική πρεσβεία στη Ρηγίλλης, καθώς και η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε από την Καμάρα και στη συνέχεια, μέσω των οδών Εγνατία, Βενιζέλου και Αγίου Δημητρίου, έφθασε έξω από το Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης,  


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger