Home » , , » Νίκη της Εύης Στατήρη και του κινήματος αλληλεγγύης στο πρόσωπο της

Νίκη της Εύης Στατήρη και του κινήματος αλληλεγγύης στο πρόσωπο της

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 | 5:49 μ.μ.

Αν και της επιβλήθηκαν αυστηρότατοι περιοριστική όροι η αποφυλάκιση της Εύης Στατήρη, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, πρέπει να θεωρείται νίκη αρχικά κύρια της ίδιας αλλά και του κινήματος αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε στο πρόσωπο της.

Μετά από 19 ημέρες απεργίας πείνας, διεκδίκησε ρισκάροντας την ίδια της την ζωή και πέτυχε την αποφυλάκισή της, βάζοντας ανάχωμα το ίδιο της το σώμα, στον αγώνα ενάντια σε αυτή την εκδικητική  μεταχείριση  από μεριάς κράτους.

Να θυμίσουμε ότι σε βάρος της δεν υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο και η εκδικητική μανία του αστικού κράτους στο πρόσωπο της οφείλεται αποκλειστικά στην  σχέση της με τον Γεράσιμο Τσάκαλο.

Η πολυήμερη απεργία πείνας της Εύης, θα μπορούσε να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στον οργανισμό της – ήδη έχει χάσει το 12,2% του βάρους της-, γι’ αυτό θα συνεχίσει να νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, αλλά όχι σε θάλαμο κρατουμένων.  

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν Ε. Στατήρη είναι: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παρουσία τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει αλλά και απαγόρευση επικοινωνίας με τους συγκατηγορούμενούς της. Ο τελευταίος όρος συνεπάγεται  την απαγόρευση επικοινωνίας και με τον σύντροφο της Γεράσιμο Τσάκαλο. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2015 στις 8:29 μ.μ.

Μωρε καθηκια ειναι ολοι τους,αλλα τι να κανει κανεις!! Την αποφυλακιζουν για να μην καρφωνονται,αλλα ''της απαγορευουν να βλεπει τον συντροφο της''!! Αντε ρεμαλια!! Τουλαχιστον να μην κινδυνευσει η υγεια της πιο πολυ. Μια πρωτη νικη!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger