Home » , , » Η δημοσιογραφία της "κυρίας στρατηγού"

Η δημοσιογραφία της "κυρίας στρατηγού"

Από giorgis , Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 | 5:38 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Όταν δεν είναι εύκολο να διαστρεβλώσουν κατάφωρα ή να αποσιωπήσουν εντελώς μια είδηση οι λεγόμενοι «λειτουργοί της ενημέρωσης», έχουν ένα μοναδικό «ταλέντο». Να την προσαρμόζουν στις διαστάσεις που επιθυμούν και να περνούν το μήνυμα που θέλουν.

Ας δούμε ένα σημερινό χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Ακούμε την «κυρία στρατηγού» -έτσι αποκαλούν την δημοσιοκάφρο Μίνα Καραμήτρου οι συνάδελφοι της εξ αιτίας ότι ο άντρας της είναι μπάτσος- στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Mega να μας λέει ότι δυο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στην υπηρεσία «κατά του παραεμπορίου» μαζί με κάποιους αλλοδαπούς, εντόπιζαν αποθήκες με προϊόντα «μαϊμού» και αντί να συλληφθούν οι ιδιοκτήτες και να κατασχεθούν τα  προϊόντα «μαϊμού», οι μπάτσοι καβατζάριζαν αυτά τα εμπορεύματα. Στην συνέχεια τα έδιναν σε συνεργούς τους οι οποίοι τα πουλούσαν και μοιραζόταν τα κέρδη. Σύμφωνα πάντα με την «κυρία στρατηγού», η «Διεύθυνση Εσωτερικών υποθέσεων» της ΕΛΑΣ, έκανε έρευνα και σχημάτισε δικογραφία εναντίον των δυο αστυνομικών που συμμετείχαν σ’ αυτή την συμμορία.

Τι μήνυμα περνάει στον τηλεθεατή που ακούει την είδηση;  Ότι υπήρξαν δυο επίορκοι μπάτσοι, έκαναν μια ψιλολαμογια, αλλά η ελληνική αστυνομία έχει τους μηχανισμούς αυτοκάθαρσης και τιμωρεί όσους μπάτσους πέφτουν σε παραπτώματα. 


Ανταποκρίνονται όμως στην πραγματικότητα όσα ακούμε στο βίντεο από την Καραμήτρου; Επειδή ψάξαμε λίγο το θέμα σας λέμε κατηγορηματικά ΟΧΙ. Ή μάλλον έχουν ελάχιστη σχέση, αφού βασιλεύει η αποσιώπηση, γίνεται "καλούπωμα" της είδησης.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Προσπερνάμε το ότι η δημοσιοκάφρος του Mega δεν αναφέρει καν τα ονόματα των μπάτσων και οι οποίοι είναι αναμιγμένοι σ’ αυτό το αλισβερίσι. Δεν μπορεί όμως να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι η «κυρία στρατηγού» δεν λέει λέξη για το γεγονός ότι οι μπάτσοι, εκβίαζαν και ξυλοκοπούσαν βάρβαρα μετανάστες για να τους αποσπάσουν χρήματα. Παρουσιάζει την σύλληψη τους σαν αποτέλεσμα έρευνας της «Διεύθυνσης Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ», Η αλήθεια είναι ότι  οι μπάτσοι σάπισαν στο ξύλο έναν μετανάστη απ’ το Μπαγκλαντές που δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τα 5.000 ευρώ που του ζητούσαν εκβιαστικά και αυτός τους κατάγγειλε επώνυμα. Ηταν δηλαδή μονόδρομος για τους «αδιάφθορους» να συλλάβουν τους συναδέλφους τους.

Επίσης και το πιο σημαντικό: Η δημοσιολόγος του Mega «σφαγιάζει» την είδηση αναφέροντας μόνο το γεγονός της διακίνησης προϊόντων μαϊμού από τους μπάτσους.
Με μια απλή αναζήτηση όμως στο Ιντερνετ διαπιστώνει κάποιος ότι οι καταγγελίες σε βάρος αυτών των μπάτσων είναι τσουνάμι, γεγονός που οδήγησε να σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατάχρησης εξουσίας, παραβίασης οικιακού ασύλου κατά συναυτουργία, παράβασης καθήκοντος, ηθικής αυτουργίας σε απλές σωματικές βλάβες, ληστείας κατ’ εξακολούθηση, εκβίασης κατά συναυτουργία, αδικήματα σχετικά με την Υπηρεσία, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και της κατοχής ναρκωτικών.

Απ’ όλα τα παραπάνω στο ρεπορτάζ της δεν ανέφερε το παραμικρό η «έγκυρη» δημοσιογράφος του Mega.

Με την ευκαιρία διαβάστε ένα σχετικό χρονογράφημα που είχα γράψει.

______________

«Το διευθυντήριο του οργανωμένου εγκλήματος βρίσκεται Λεωφόρο Αλεξάνδρας 173». (σ.σ εκεί στεγάζεται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών).

Βασίλης Στεφανάκος

O Βασίλης Στεφανάκος είναι ίσως ο ποιο «διάσημος» κρατούμενος στις ελληνικές φυλακές. Ενας τύπος που κατηγορείται με τον μισό ποινικό κώδικα (από υποθέσεις εκβιασμών στο χώρο της νύχτας, μέχρι για συμμετοχή στην πρώτη απόδραση Παλαιοκώστα-Ριζάι με ελικόπτερο απ’ τις φυλακές Κορυδαλλού.

Εχει ιδιαίτερη σημασία η δήλωση του γιατί πριν φυλακιστεί, όταν ήταν στις «δόξες» του, είχε στην δούλεψη του δεκάδες μπάτσους.  («Είκοσι αστυνομικοί κάλυπταν τον Βασίλη Στεφανάκο. Και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εργάζονταν σε νυχτερινά κέντρα του "αρχινονού"» είχε γράψει το «Βήμα»).
Οπότε γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger