Home » , » "Ο Ηλίθιος": Δημόσια αυτοκριτική ενός πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

"Ο Ηλίθιος": Δημόσια αυτοκριτική ενός πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 | 8:35 μ.μ.

Δεν είναι τόσο ουσιαστικό η καυστική δημόσια αυτοκριτική που μας κάνει το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης, όσο η πληροφόρηση που μας δίνει για την οβιδιακή μετάλλαξη στελεχών του κυβερνητικού κόμματος.

Απολαύστε το κείμενο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς».

Ο Ηλίθιος

Τώρα που έρχονται τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ (του διατηρούμενου και για φέτος και για το '16 ΕΝΦΙΑ) ανέσυρα από το αρχείο μια φωτογραφία από τα παλιά. Αρχές Οκτωβρίου του "14, ακριβώς ένα χρόνο πριν στο Ηράκλειο Κρήτης, οι κοινωνικοί φορείς και οι οργανώσεις, τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο και καλύτερο, καλούσαν σε πανστρατιά δυνάμεων για την αντιμετώπιση του φόρου.

Στόχος η δημιουργία μετώπου για τη μη πληρωμή του, ίσως και οι μαζικές προσφυγές. Η σύσκεψη έγινε στο Εργατικό Κέντρο και μάζεψε μπόλικους εκπροσώπους φορέων. Μέχρι και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης φιγουράρει κάπου στο βάθος στις φωτογραφίες. Εκεί οι δικηγόροι, εκεί το ΤΕΕ, εκεί οι λογιστές και οι ιδιοκτήτες ακινήτων, εκεί οι συμβολαιογράφοι, εκεί οι βιοτέχνες και πολλοί πολλοί άλλοι.

Με είχαν καλέσει και μένα για να γράψω κάτι για τη συνάντηση και να βοηθήσω να δοθεί δημοσιότητα στην πρωτοβουλία.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η φωτογραφία έχει συλλεκτική αξία. Ο οικοδεσπότης  πρόεδρος του Ε.Κ. έγινε βουλευτής και ψηφίζει με τα δυο χέρια το τρίτο μνημόνιο. Ο εκπρόσωπος των δικηγόρων, υποψήφιος  βουλευτής και υπεύθυνος Τύπου της  νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ πρωτοστάτησε στην καμπάνα του «Ναι» στα μέτρα Γιούνκερ και πάει λέγοντας. 

Σχεδόν όλοι λογικεύτηκαν ξαφνικά και πείστηκαν πως there is no alternative. Πολλούς «λογικούς» βλέπω πια σ' αυτή τη φωτογραφία μαζεμένους. Και για να είναι αυτοί οι λογικοί, μάλλον θα είμαι εγώ ο ηλίθιος που τράβαγα τις φωτογραφίες. Σας αντιγράφω και ένα απόσπασμα από το κείμενό μου τότε στον Δρόμο. «Για το επόμενο διάστημα αναμένονται δυναμικές κινήσεις διαμαρτυρίας ακόμα και με αποκλεισμούς δημόσιων κτιρίων σύμφωνα με προτάσεις που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης».

Εντελώς  ηλίθιος, ε;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2015 στις 9:14 μ.μ.

Όχι, αυτοί είναι εντελώς ηλίθιοι.

Ανώνυμος
3 Οκτωβρίου 2015 στις 9:55 μ.μ.

Δεν είσαι εσύ ηλίθιος οι άλλοι είναι δοσίλογοι απατεώνες. mitsos175.

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2015 στις 8:55 π.μ.

Δυστυχώς δεν είσαι ο μόνος που την πάτησε φίλε μου, παρ όλες τις προειδοποιήσεις από το ΚΚΕ και εν γένει από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, ότι αυτό θ αποδειχθεί απάτη και τίποτα το διαφορετικό, ο Σύριζα έγινε κυβέρνηση στις 25 Γενάρη, μετά από 6-7 μήνες "δήθεν" διαπραγμάτευση που έκανε στας Βρυξέλλας και στα Γερμανικά σαλόνια ο Αλέξης και το οικονομικό επιτελείο του το οποίο πήγε άπατο μας ξαναφόρτωσαν ένα νέο μνημόνιο, "αριστερό" αυτή την φορά, στις επαναλαμβανόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου ο Τσιπρας ξανάγινε κυβέρνηση σαν να μην έγινε τίποτα, σαν να μην συνέβη τίποτα, σαν να μην ακούσαμε τίποτα.
Η βουλή έγινε κατά 90% μνημονιακή, η ΛΑΕ δεν μπήκε μέσα σε αντίθεση με τον Λεβέντη, η ΧΑ αύξησε κατά μια έδρα την δύναμή της και όλα καλά!
Τώρα ήρθε ο καιρός να απολαύσει τους καρπούς αυτών των επιλογών ο ψηφοφόρος και γενικότερα ο Ελληνας, ξανά ΕΝΦΙΑ, ξανά περικοπές σε μισθούς συντάξεις, θα διαλύσουν το είδη διαλυμένο ασφαλιστικό, θα συνεχίζουν να διαλύουν τα είδει εργασιακά, θα συνεχίζουν να βγάζουν και άλλους άνεργους στο δρόμο, θα συνεχίσουν να πουλούν τ ασημικά της χώρας, θα ξαναοηδηγήσουν και πάλι ανθρώπους στην αυτοκτονία και στην απόγνωση.
Αυτήν την κυβέρνηση και αυτή την βουλή επέλεξε ο λαός τον Σεπτέμβρη, δικαιολογία δεν υπάρχει, ηλίθιος είναι ο λαός και ειδικότερα ο ψηφοφόρος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΧΑ. Ποτάμι, Λεβέντη, όπως επίσης και αυτό το μεγάλο ποσοστό που απείχε... ας πάψουν όλοι όσοι έχουν δημόσιο λόγο να χαϊδεύουν αυτιά, ο λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών και ήξερε και γνώριζε!

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2015 στις 9:01 π.μ.

Aσε μας ρε Διονέλλη.Εγινες και εσύ δημοσιογράφος επειδή γράφεις στην φυλάδα του Ρινάλντι.

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2015 στις 12:56 μ.μ.

8.55 π.μ.
Ηλίθιος δεν είναι ο λαός ρε μπουμπούνα.Ηλίθιοι είστε εσείς οι ΚΚΕδες που δεν βλέπετε ποτέ τα χάλια σας.
Οσο και να σκούζετε,δεν πρόκειται ποτέ ο λαός να διορθώσει την ψήφο του.Γιατί ποτέ ο λαός δεν θα γίνει σαν τα μούτρα του ΚΚΕ.

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2015 στις 5:40 μ.μ.

Μην σπρωχνεστε ....ολοι θα παρετε!! Ο κ. Διονελλης ,μπορει να χαρακτηριζει οπως θελει τον εαυτο του,διαφωνω με το επιθετο ''ηλιθιος''.....αλλα αν τον ανακουφιζει.........ειναι πολλοι που χαρακτηρισαν τον εαυτο τους ετσι. Ανθρωπινα τα λαθη......φτανει να τα αναλυουμε,να επιστρεφουμε διορθωτικα ,και κυριως να μην τα επαναλαμβανουμε. Αυτη ειναι κατα την ταπεινη μου γνωμη,ολη η ουσια. Διοτι,αντε τωρα , ειναι το παραδειγμα του ΕΝΦΙΑ οπως αναφερει. Μετα θα ειναι κατι αλλο....και πιο μετα ...κατι παρ'αλλο!! Ποσα λαθη λοιπον στην σειρα....οταν αγνοεις τα δειγματα;; Εκτος αν δεχθουμε,οτι αυτοι οι ανθρωποι που αποκωδικοποιησαν τα δειγματα Συριζα ,πριν κερδισει τις εκλογες τον Ιανουαριο.....ειναι διανοιες! Λοιπον ουτε διανοιες υπαρχουν ,ουτε ηλιθιοι !! Αλλα ουτε πεσμενους απο τα συννεφα θα δεχθω!! Υπηρχαν δειγματα ....απο πολυ παλια ,για τον καθε ενα εκει μεσα! Μετα....ηρθε και το πρωτο δεκαημερο μετα τις εκλογες του Ιανουαριου !!!! Καλα!!! Μην μου πειτε........δεν ανησυχησαν καποιοι ;; Εμ...αυτα λεμε!! Ματια ανοικτα.......και καμια ανοχη σε τιποτα !! Αμα ξεκινησουν '' οι εκπτωσεις '' .......μεχρι και παρταλια μπορει να πουλησουν ,για μεταξωτες κορδελες !!!

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2015 στις 6:26 μ.μ.

Aχ φίλε μου μάλλον δεν θέλεις να παραδεχτής την λαλακια που έκανες και τώρα σου φταίει το ΚΚΕ, εντάξει το παραμύθι με τα χάλια του ΚΚΕ το εμπεδώσαμε για πες μας λοιπών γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έπιασε ούτε το 1% γιατί διασπάστηκε με την ΑΡΑΝ ΑΡΑΣ? γιατί το ΛΑΕ δεν έπιασε το πολυθρύλητο 3%? γιατί υπάρχει αποχή 40+ του εκλογικού σώματος? δώσε απάντηση στον εαυτόν σου σ αυτά τα ερωτήματα, και μετά έλα να τα ξαναπούμε.

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2015 στις 8:02 μ.μ.

Αυτο λοιπον...που το ΚΚΕ, ολα τα αναλυει,προβλεπει,εχει προγραμμα ,εχει προταση,εχει οραμα, εχει οργανωση,εχει ιδεολογια,εχει συσπειρωση,εχει.....τα παντα , αλλα δεν εχει νεους ψηφοφορους....δεν μπορεσα ποτε μου να το καταλαβω!! Οι ιδιοι ξερουν; Εχουν δωσει απαντηση; Δηλαδη,μου θυμιζει,στα παλια τα χρονια,που για τις γεροντοκορες ,το σοι ολο εκανε διαφημιση!! '' Εχει προικα ,εχει μορφωση, εχει αρχες, εχει ομορφια , εχει νοικοκυροσυνη '' αλλα ....ολα αυτα ,κανεις γαμπρος δεν τα εκτιμα!! Ετσι και το ΚΚΕ!! Ολα τα εχει.......μα κανεις δεν το θελει !!!!! Βρε του κοσμου τα παραξενα !!!

Ανώνυμος
4 Οκτωβρίου 2015 στις 9:12 μ.μ.

8.02 έχεις την αίσθηση ότι δεν θέλουν το ΚΚΕ αλλά θέλουν την υπόλοιπη αριστερά εντός η εκτός κοινοβουλίου, ελπίζω ότι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, ποια τα ποσοστά της κοινοβουλευτικής και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς? για κανε μια σούμα και πες μου αν είσαι ευχαριστημένος, βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα για το ποιος φταίει γιαυτό το χάλι, ποιος έβαλε πλάτη, ποιος κορόιδεψε, ποιος δημιούργησε αυταπάτες, και ο κόσμος τώρα θεωρεί ότι η αριστερά είναι μια απ τα ίδια, αυτή την "αριστερά" κάποιοι ψήφιζαν και ο Τσιπρας έφερε το 3ο μνημόνιο, αυτή την αριστερά ο Σύριζα επικαλείτε ακόμα και τώρα, στ' όνομα αυτής της αριστεράς έχουμε τρίτο κόμμα ΧΑ.
Όσο δεν πείθει το ΚΚΕ άλλο τόσο δεν πείθει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η άλλη κομμουνιστική αριστερά και αυτό είναι το λυπηρό σύντροφε!!!

Ανώνυμος
5 Οκτωβρίου 2015 στις 10:58 π.μ.

Φιλε των 4/10/2015 στις 9:12 ,συμφωνω απολυτα στα σημεια που αναφερεις ,πως δεν θελουν καμια αριστερα. Και προσθετω ,επειδη ολοι αυτοι ,δηλωνουν σωτηρες,πως για μενα ,ΟΛΟΙ εχουν μεριδιο ευθυνης για την Χρυση Αυγη τριτο κομμα, με οτι εκαναν και δεν εκαναν .Ευθυνη δεν εχουμε παντα ,μονο με εκεινα που πραττουμε. Εχουμε ,και για εκεινα που δεν πραττουμε! Και επαναλαμβανω, μια παραπανω ευθυνη,οταν οι ιδιοι ,θεωρουν τους εαυτους τους ,να κατεχουν τα μυστικα του παραδεισου. Προσωπικα ,δεν πιστευω στον παραδεισο ουτε στους απεσταλμενους του! Το τριτο μνημονιο ,δεν ηρθε απο μονο του! Το εφερε η ελληνικη πραγματικοτητα , με οτι μπορει να περιλαμβανει !! Αν δε,συμφωνα με οτι δηλωναν ολοι αυτοι,για τον Συριζα και το φαινομενο ''πρωτη φορα αριστερα'' , δεν τους ηταν καπου βολικη η κατασταση.....εε νομιζω ,οτι ειχαν πραγματα επαναστατικα να κανουν!! Εκει ερχομαι και αντιδρω !! Και να σου πω και κατι ; Αντιδρω,ακομα και για πιο ''επαναστατικα'' κινηματα ,εξωκοινοβουλευτικα ,που αν και πρεπει να αναγνωρισουμε την προσπαθεια και τους αγωνες τους,......ουτε αυτοι σταθηκαν στο υψος των περιστασεων!! Τωρα....κατι παει να γινει ,μια οργανωση διαφορετικη, μια συνεργασια διαφορων ,μια διαθεση πιο εξωστρεφης......να δουμε!! Μπορουν να παραδειγματισθουν απο την '' επαναστατικη κοινοβουλευτικη αριστερα '' μας,...εε.....και να κανουν τα αναποδα!! Καλη συνεχεια!!

Ανώνυμος
5 Οκτωβρίου 2015 στις 2:06 μ.μ.

@ 10:58 π.μ.

Αυτό που γράφεις περί "ευθύνης για αυτά που δεν κάνει κάποιος" είναι από αρκετά προβληματικό έως φασιστικό (σκέψου ότι με ανάλογη "λογική" εκτελούσαν οι ναζί γυναικόπαιδα στο Δίστομο πχ)

Επίσης, ο Χ δεν ευθύνεται για αυτά που κάνει ο Ψ.

Εντελώς φιλικά,
Άγνωστος Χ

ΥΓ: Λύση θα επέλθει όταν ο καθένας αναλάβει την ευθύνη για ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ κι όταν αποφασίσει να διορθώσει τα λάθη του. Η αυτοκριτική είναι αυτή που λείπει. Από κριτική/πολεμική χορτάσαμε... Και δεν αναφέρομαι στα πολιτικά στελέχη, αλλά κυρίως στους πολίτες.

Ανώνυμος
5 Οκτωβρίου 2015 στις 11:44 μ.μ.

@ 2:06 μ.μ
Δεν ξερω γιατι το βρισκεις εως και φασιστικο ,ομολογω,λιγο με προσβαλλει .Προσπαθω να πω,οτι ευθυνη εχουμε ,ακομα και την στιγμη που πρεπει να κανουμε κατι,και παρ'ολα ταυτα δεν το κανουμε. Και εκει εχει ευθυνη καποιος .Δεν καταλαβαινω την συνδεση με τις εκτελεσεις στο Διστομο,για να πω την αληθεια. Τωρα για το οτι ο Χ δεν ευθυνεται για αυτα που εκανε ο Ψ......εννοειται.....καπου εχουμε παρεξηγηθει εχω την εντυπωση. Οσον για το υστερογραφο σου........παλιν...που να διαφωνησω;; Φυσικα και λειπει η αυτοκριτικη αλλα και η κριτικη σκεψη,και κριση ,και σιγουρα δεν αναφερομαι και εγω για τα πολιτικα στελεχοι αλλα σε εμας τους πολιτες.......Επιμενω ομως , ακριβως ως λαος ευθυνομαστε και για πραγματα που επρεπε να πραξουμε,και δεν το καναμε. Καποια στιγμη ,πρεπει να το δουμε,φυσικα και μετρω και την διαθεση καταστολης απο μερους της πολιτειας,και εκφοβισμου των πολιτων,αλλα δεν διαφαινεται να υπαρχουν πολλες λυσεις . Κατι θα πρεπει να γινει,και κατι αλλο να μην γινει! Και παλιν καλη συνεχεια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger