Home » , » Καταδικάστηκαν τελεσίδικα για την επίθεση στο στέκι "Αντίπνοια" δυο χρυσαυγίτες, επίδοξοι δολοφόνοι

Καταδικάστηκαν τελεσίδικα για την επίθεση στο στέκι "Αντίπνοια" δυο χρυσαυγίτες, επίδοξοι δολοφόνοι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 | 5:19 μ.μ.

Ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, των δυο χρυσαυγιτών (Αθανάσιος Στράτος και Βασίλης Σιατούνης) για την επίθεση Τάγματος Εφόδου της Χ.Α στο στέκι Αντίπνοια στα Κάτω Πετράλωνα. στις 30 Ιούνη του 2008 και στην οποία μαχαίρωσαν δυο άτομα.

Πρωτόδικα τον Σεπτέμβρη του 2014 και μετά τις αποκαλυπτικές καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που περιέγραψαν λεπτό προς λεπτό την δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών και την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα, το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ένοχους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό  τους δυο χρυσαυγίτες για ανθρωποκτόνο πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και άνανδρη επίθεση   καταδικάζοντας τους αντίστοιχα σε 13 χρόνια και έξι μήνες και 11 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη χωρίς αναστολή εκτέλεσης της ποινής και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Σήμερα το εφετείο τους μείωσε ελάχιστα την ποινή τους και τους καταδικάσε σε δέκα χρόνια και έξι μήνες και 5 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαστικές περιπέτειες δεν τέλειωσαν γ’ αυτούς τους δυο αυτούς  χρυσαυγίτες αφού σε βάρος τους εκκρεμούν κατηγορίες και στην μεγάλη δικογραφία για την εγκληματική δράση της Χ.Α και εκεί κατηγορούνται για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Βίντεο και σχολιασμός από την πρώτη δίκη των νεοναζιστών μπορείτε να δείτε εδώ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger