Home » , » Σε συγκλονιστικές διαδηλώσεις μετατράπηκαν οι κηδείες των δολοφονημένων διαδηλωτών σε Τουρκία και Κουρδιστάν

Σε συγκλονιστικές διαδηλώσεις μετατράπηκαν οι κηδείες των δολοφονημένων διαδηλωτών σε Τουρκία και Κουρδιστάν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 | 9:39 μ.μ.

Του Σεϊτ Αλντογάν.

Κάθε στιγμή αυξάνεται ο αριθμός των δολοφονηθέντων διαδηλωτών με τα τελευταία στοιχεία να κάνουν λόγο για 128 νεκρούς και εκατοντάδες πολύ σοβαρά τραυματισμένους. Παράλληλα είναι δεκάδες οι διαδηλωτές που αγνοούνται.

Σήμερα σε όλη την Τουρκία και το Κουρδιστάν οι κηδείες των δολοφονημένων διαδηλωτών μετατράπηκαν σε τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με την συμμετοχή εκατομμυρίων πολιτών, με κύρια συνθήματα να επικρατούν: «Θάνατος στον φασισμό, λευτεριά στον λαό», «Ερντογάν, κλέφτη, δολοφόνε», «Το κράτος δολοφόνος θα λογοδοτήσει».

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή σήμερα στην Αγκυρα κατά την τελετή κηδείας του στελέχους του Κόμματος Εργασίας –το οποίο θρηνεί 16 δολοφονημένα μέλη του στην χθεσινή φασιστική επίθεση-  Korknaz Tedik, όπου παρά τα δρακόντεια αστυνομικά μέτρα και την τρομοκρατία που επιχείρησαν οι δυνάμεις καταστολής, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, μετέτρεψαν την τελετή κηδείας του σε μια οργισμένη διαδήλωση.
Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η ομιλία του πατέρα του δολοφονημένου συντρόφου: «Αυτοί δεν χορταίνουν να πίνουν αίμα. Ο σκοπός τους είναι να προκαλέσουν τον αλληλοσκοτωμό. Να εμποδίσουν την φιλία και συναδέλφωση των λαών. Όμως δεν θα τα καταφέρουν. Εμείς θα ρίξουμε το χαστούκι που χρειάζεται στην εξουσία».

Παίρνοντας τον λόγο η πρόεδρος του Κόμματος Εργασίας (ΕΜΕΡ) Selma Gyrkan σε μια έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία της τόνισε: «Οσο μεγάλος είναι ο πόνος μας άλλο τόση μεγάλη είναι η οργή μας. Χάσαμε 128 αδέλφια μας σε μια δολοφονική επίθεση ενάντια στην ειρήνη και την δημοκρατία. Τους δολοφόνους τους γνωρίζουμε. Είναι αυτοί που ρίχνουν σφαίρες στους αγωνιστές, σε όλο το εργατικό κίνημα που παλεύει για τα δίκαια αιτήματά του. …»

__________
Της Αλέκας Ζορμπαλά
 Ένας εμβληματικός Κατράκης χορεύει ανάμεσα σε μνήματα
και ένας παππούς τον συντροφεύει με παλαμάκια,
σε ένα τοπίο στην ομίχλη
Για τις ψυχές που έφυγαν.. 40 μήλα κόκκινα
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger