Home » , , » Σεϊτ Αλντογκάν και Ντίνα Ρέππα για την δολοφονική βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα και την ελληνική μεταναστευτική πολιτική (Ηχητικό)

Σεϊτ Αλντογκάν και Ντίνα Ρέππα για την δολοφονική βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα και την ελληνική μεταναστευτική πολιτική (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 | 8:35 μ.μ.

Το ηχητικό που παραθέτουμε είναι από την σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» που μεταδόθηκε από τον ρ/σ της EΡTopen.

Στον απόηχο των  δραματικών εξελίξεων  στην Τουρκία και την Μ. Ανατολή μετά τη δολοφονική βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, ο Σεΐτ Αλντογάν, ανταποκριτής στην Αθήνα της ημερήσιας εφημερίδας EVRENSEL και του τηλεοπτικού καναλιού Hayat. κάνει αναφορά στο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην γείτονα χώρα, αποδίδοντας στο καθεστώς της Αγκυρας την κύρια ευθύνη για την πρόσφατη δολοφονική ενέργεια.

Στην συνέντευξη του, ο Κούρδος μετανάστης αγωνιστής,  εστιάζεται επίσης στις πολιτικές σκοπιμότητες του Ερντογκάν, την εμπλοκή του κόμματος του στην πρόσφατη δολοφονική ενέργεια στην Αγκυρα, καθώς και στις γενικότερες επιδιώξεις του, εν όψη και των προσεχών βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία.

Στην ίδια εκπομπή έκανε τηλεφωνική παρέμβαση η εκπαιδευτικός Ντίνα Ρέππα, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Ο Αριστοτέλης", και  μέλος του Συντονισμού Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στιγματίζοντας την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική σ’ αυτό το ζήτημα, αναφερόμενη παράλληλα στην δραστηριότητα του αντιφασιστικού –αντιρατσιστικού κινήματος.

Να σημειώσουμε επίσης ότι την Πέμπτη, 15 Οκτώβρη σε μια σειρά πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και πορείες.

Να προσθέσουμε επίσης ότι πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη συντονισμού που κάλεσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ «ο Αριστοτέλης» τη Δευτέρα 5/10, στα γραφεία της ΔΟΕ, με πολύ μεγάλη παρουσία σωματείων, συλλογικοτήτων και μεμονωμένων αγωνιστών.

Από την σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την σύσκεψη διαβάζουμε:  Το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι μέγιστο ζήτημα εργατικής, ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης και η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία του τόπου μας μέσα από τα σωματεία τους και κάθε μορφής συλλογικότητας που δημιουργούν θα συμβάλλουν με όλες τους δυνάμεις.
Επίσης αναφέρονται όλες οι σχετικές πρωτοβουλίες που προγραμματίζονται.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger