Home » , » Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 | 4:03 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Τώρα Σύντροφοι θα με στραβοκοιτάξετε και θα έχετε δίκιο. «Πάλι με τη ΝΔ ασχολείσαι; Πολύ δουλειά με τα πτώματα έχεις τελευταία».
Δίκιο έχετε, αλλά η Νέα Δημοπρασία είναι το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Γελάω λοιπόν όχι μόνο με τα χάλια της γαλάζιας στάνης, αλλά κι επειδή ξέρω τι περιμένει την άλλη συμμορία. Ήδη έχουν πέσει με τα μούτρα στο φαΐ, έχουν ξεχάσει εντελώς αυτά που έλεγαν, για να πάρουν την κουτάλα της εξουσίας, βάζουν άγριους φόρους σε όλους λέγοντας τις ίδιες κουταμάρες με τους προηγούμενους δοσίλογους, ακλουθώντας πιστά τα βήματα του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και των άλλων δεκανικιών, που οδηγούν στον πάτο του γκρεμού.

Άλλωστε σαν χαρατσωμένος άνεργος χρειάζομαι το γέλιο. Η πλάκα - δόξα το Λαό - συνεχίζεται στη ΝΔ. Ο μάγκας πρόεδρος, ο αψηλός μουστακαλής Μεϊμαράκης, έχει περάσει γενιές δεκατέσσερις όλους στην ΚΕΦΕ και μέσω αυτών τους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Το βρίσιμο που τους έριξε, δεν περιγράφεται, ούτε γράφεται.
Η ΝΔ πράγματι θέλει τον εξάψαλμο της (και το πετροβόλημα της μπορώ να σου πω) αλλά όχι μόνο για τους λόγους που υπονοεί το «Ντοράκι», το παρατσούκλι του προσωρινού, λόγω της παλαιάς φιλίας με την κόρη του Επίτιμου. Ρε συ Βαγγέλα, τράβα στο ΣΥΡΙΖΑ να τους τρελάνεις όλους, να πάρεις κι υπουργείο. Αυτούς δεν τους βρίζεις, ούτε σε κοροϊδεύουν. Μια χαρά θα ταιριάξεις με το χαρακτήρα που χεις. Άλλωστε, τα έχουμε ξαναπεί, αφού τον αγαπάς τον Αλέξη και σ’ αγαπάει τρελά, γιατί μένεις σε μια σχέση αδιέξοδη;

Στα σοβαρά τώρα. Ο λόγος που τους έβρισε ο Μεϊμαράκης και που δεν θέλει κανείς, ούτε κι ο ίδιος να βγει παραέξω είναι κάτι βαθύτερο από αυτό που λένε. Λένε οι αντίπαλοί του πως διαφώνησε με τον τρόπο εκλογής. Πως ήθελε όσοι δεν ήταν οργανωμένοι να πληρώνουν περισσότερο εισιτήριο για το θέατρο της εκλογής. Όπως επίσης πως δεν ήθελε την εταιρεία που βγάζει τα αποτελέσματα.

Στην πραγματικότητα, ο λόγος που στη ΝΔ γίνονται εκλογές σχετικά αργά 22 Νοέμβρη (μάλλον) είναι ότι ακόμα δεν έχουν καταλήξει στο ποιος θα είναι αρχηγός. Καθόσον ΠΡΩΤΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ. Σικέ είναι η όλη διαδικασία. Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει. Αυτό το ξέρει καλά ο εμπειρότατος στην ίντριγκα πολιτικός. Όσο για το εισιτήριο είναι τρόπος να κονομήσουν κάνα φράγκο, αφού 3 ευρώ επί 800.000 που ψήφισαν την προηγούμενη φορά μαζεύουν μάνι – μάνι 2,4 εκατομμύρια οπότε μπορούν να πετάξουν στα οργανωμένα κομματόσκυλα κάνα κόκκαλο έναντι, διότι τα φέσια της ΝΔ έχουν φράσει στον αστράγαλο.
Εξ’ ου και η υποψηφιότητα του Άδωνη: Βάλανε ένα αστείο νούμερο να έρθει πελατεία κι από αλλού. Άλλο κωμικοτραγικό είναι κόμμα να λέει στη χώρα πως πρέπει να πληρωθούν τα χρέη σε τοκογλύφους, όταν για τα δικά του χρέη σφυρίζει αδιάφορα.

Ο παλιός λοιπόν βλέπει πως τον ρίχνουν. Θα του φορτώσουν όλα τα στραβά και τα ανάποδα, γιατί τα συμφέροντα που είναι πίσω από τη ΝΔ τον θεωρούν «καμένο χαρτί» αφού έχασε με μεγάλη διαφορά τις εκλογές. Αφού δεν τραβάει σα γαϊδούρι τη ΝΔ από το τέλμα, θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος. Κι αυτός είναι ρόλος άχαρος κι υποβιβασμός. Λογικό να του κακοφαίνεται.

Η ουσία είναι η φενάκη των εκλογών και η αυταπάτη της συμμετοχής, που στην πραγματικότητα είναι για «μπούγιο» για κάτι δηλαδή «που γίνεται σε μεγάλο βαθμό ή/και χωρίς ιδιαίτερο σκοπό πέραν του εντυπωσιασμού». Στη συγκεκριμένη περίπτωση της αυτοϊκανοποίησης που έχει το γίδι ότι συμμετέχει στη διαδικασία της σφαγής του.

Περαστικά στους νεοδημοκράτες, πάνε να το κλείσουν το μαγαζί, για να γλυτώσουν τα χρωστούμενα. Καιρός ήταν να διαλυθούν αφού πρώτα διέλυσαν τη χώρα. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
14 Οκτωβρίου 2015 στις 6:22 μ.μ.

Τους αδικούμε τους καημένους...
«Σε σχέση με ανεύθυνα δημοσιεύματα, κατά τα οποία δήθεν «η Εκκλησία» (συλλήβδην) «εξαιρέθηκε» προνομιακά από τους περιορισμούς αναλήψεως μετρητών και κίνησης κεφαλαίων (capital controls), σε αντίθεση με τους έλληνες πολίτες, διευκρινίζεται προς αποκατάσταση της αλήθειας :
α. η Υπουργική Απόφαση (Οικονομικών) της 25.9.2015 (ΦΕΚ Β΄ 2100) δεν κατήργησε τους κεφαλαιακούς ελέγχους για τους φορείς της Εκκλησίας, αλλά αύξησε το μηνιαίο όριο αναλήψεως μετρητών ειδικά για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις υπόλοιπες Ιερές Μητροπόλεις της χώρας και υπό τον όρο ότι πρόκειται για ανάληψη από ένα πιστωτικό ίδρυμα και από ένα τραπεζικό λογαριασμό κάθε μήνα.
β. η αύξηση ορίου αναλήψεως αφορά μόνο στις Ι. Μητροπόλεις και δεν αφορά σε φυσικά πρόσωπα (εφημέριους, μοναχούς, Μητροπολίτες κ.λπ.) ούτε στα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας (στον κεντρικό φορέα της «Εκκλησίας της Ελλάδος» ως νομικό πρόσωπο, στις Ι. Μονές κ.λπ.).
γ. οι λόγοι της αύξησης του μηνιαίου ορίου αναλήψεως μετρητών ήταν η ώς σήμερα δυσχέρεια καταβολής τακτικών και εκτάκτων επιδομάτων βοήθειας σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς απόρους και οικογένειες από τα Φιλόπτωχα Ταμεία των Μητροπόλεων, καθώς η υλική βοήθεια προς αυτούς δεν διεκπεραιωνόταν ώς σήμερα διατραπεζικά, όπως επίσης και η διευκόλυνση πληρωμής εξόδων για τα συσσίτια, εξόφλησης τρεχουσών υποχρεώσεων λειτουργίας των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων (γηροκομεία, άσυλα ανιάτων κ.λπ.) των Μητροπόλεων.
Επομένως η αύξηση του ορίου αναλήψεως μετρητών ήρθε να αποτρέψει την παράλυση του προνοιακού έργου των προαναφερθέντων εκκλησιαστικών φορέων δημοσίου δικαίου και όχι να θεσπίσει κάποιο προνόμιο υπέρ προσώπων, όπως ερμηνεύθηκε από ορισμένα δημοσιεύματα με σκανδαλοθηρική πρόθεση».
Eκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου http://www.ecclesia.gr/epikairotita/main_epikairotita_next.asp?id=1591”
Είδες μωρέ σας παρεξηγήσαμε. Κι εσείς αμέσως καταλάβατε πως αυτό που πετύχατε, είναι προκλητικό για το ποίμνιο και σπεύσατε αμέσως να βγάλετε ανακοίνωση. Όχι δεν καρφωθήκατε, «καλό το Ιερατείο, καλό». Έχουμε όμως μερικές απορίες:
α. Πόσες Μητροπόλεις υπάρχουν; 41 και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Άλλες 35 ανήκουν στον Οικουμενικό Πατριαρχικό θρόνο. Ένας λογαριασμός για όλους; Σίγουρα;
β. Έχετε απόλυτο δίκιο, δεν αφορά φυσικά πρόσωπα. Γι αυτό αν δουν οι συνταξιούχοι κάνα άγγελο εξ ουρανού, στο ταμείο να περιμένει, να μην τρομάξουν, τον στέλνει ο Ύψιστος για ανάληψη. Δηλαδή το Άγιο Πνεύμα άνοιξε τους λογαριασμούς έτσι;
γ. Τις φιλανθρωπίες μέσω Τραπέζης τις έκαναν ο Ιησούς κι οι Απόστολοι; Πήγαν στην "Τράπεζα Ρωμαϊκής Ππίστης" και έκαναν αναλήψεις; Δηλαδή τη φιλανθρωπία δεν την εμπόδισαν λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί και την εμπόδισαν τα capital controls;
Κάνετε τόσες πολλές φιλανθρωπίες που «φτωχύνατε». Αδυνατήσατε, ρέψατε, είστε με κουρέλια, ξυπόλητοι, φτάνει πια! Μη δίνετε τόσα, κρατείστε και τίποτα για σας. Τόσος «αλτρουισμός» δεν αντέχεται. Ή τόση υποκρισία, όπως αγαπάτε.
Εκείνο που με τρελαίνει περισσότερο είναι πως διαμαρτύρονται γιατί δήθεν τους επιτίθενται ορισμένα δημοσιεύματα! Που όταν βγαίνει σκάνδαλο ανώτερου κληρικού στο φως, εξαφανίζεται μέσα σε δευτερόλεπτα ως δια μαγείας. Θαύμα καλέ, θαύμα! mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger