Home » , » Με τον Νίκο Ζαχαριάδη: Ενας Ελληνας από τη Μαριούπολη, στο Νταχάου!

Με τον Νίκο Ζαχαριάδη: Ενας Ελληνας από τη Μαριούπολη, στο Νταχάου!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 | 9:49 μ.μ.

Η συνέντευξη που παραχώρησε στον  Στέλιο Ελληνιάδη – δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς»- ο συγκρατούμενος του Νίκου Ζαχαριάδη 90χρονος   Βλαντίμιρ Ιβάνοβιτς Τζελαλή, είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα.

Αναφέρεται, εκτός των άλλων στην μυστική οργάνωση και την συνωμοτική δουλειά που έκανε ο πρώην γ.γ του ΚΚΕ όντας κρατούμενος στο Νταχάου και εκφράζει την άποψη ότι ο Νίκος Ζαχαριάδης «δεν απαγχονίστηκε μόνος του, τον απαγχόνισαν».

 «Υπάρχει ένας Ελληνας στη Μαριούπολη που ήταν συγκρατούμενος του πατέρα μου, στο Νταχάου», μου είπε ένα πρωί με την ήρεμη φωνή του, στο καφενείο «Πανελλήνιον», στη Μαυρομιχάλη, που παίζει σκάκι, ο Σήφης Ζαχαριάδης, γιος του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη. «Έχει κλείσει τα ενενήντα, και με βρήκε, μέσα από το ίντερνετ, ο εγγονός του, στον οποίο αφηγήθηκε την ιστορία». Έμεινα άναυδος. Υπάρχει τέτοιος άνθρωπος στη Μαριούπολη που συνδέεται με μια πολύ σημαντική προσωπικότητα της ελληνικής ιστορίας και του κομμουνιστικού κινήματος; Ξαφνικά, απέκτησα μεγάλη ανυπομονησία, να τον συναντήσω, να μου πει λεπτομέρειες, αλλά ένα πρόβλημα υγείας που με ταλαιπώρησε όλο το καλοκαίρι, ευτυχώς με αίσια έκβαση, και οι σοβαρές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς με άσχημη έκβαση, καθυστέρησαν τη συνάντησή μου με τον ενενηντάχρονο βετεράνο.

Ήταν όμως γραφτό να εκπληρωθεί η επιθυμία μου τάχιστα, αφού οι Έλληνες της Ουκρανίας, μετά από πολλές δυσκολίες και δισταγμούς λόγω της εμπόλεμης κατάστασης, αποφάσισαν να  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger